Rossi to nebude mít jednoduché, říká Dovizioso

Rossi to nebude mít jednoduché, říká Dovizioso

Ital Dovizioso si nemyslí, že by v prvním závodu roku Valentino Rossi zopakoval stejný úspěch, jaký se mu podařil v Jihoafrické republice, kde po přestupu od Hondy vyhrál první závod s Yamahou v roce 2004.

Ital svého krajana samozřejmě nechce podceňovat, ale je pravda, že od časů litrových motocyklů se toho v MotoGP celkem dost změnilo, počínaje konkurenceschopností osmistovek až po omezení testování, což je dost podstatné hledisko při přechodu na nový stroj.

Pro Rossiho je velké plus, že ve srovnání s Yamahou 2004 je Ducati GP11 vzhledem ke konkurenci na mnohem lepší úrovni. Nicméně přizpůsobit se jízdnímu projevu Desmosedici není jednoduchá záležitost, což také potvrdil první test ve Valencii.

Sám Rossi už také řekl, že v plné kondici nebude dřív než koncem dubna, takže vítězství v Kataru by skutečně bylo překvapením velkého kalibru. „Je těžké říct, zda Rossi bude v prvním závodu sezony bojovat o vítězství, protože neznáme jaká je přesně Valentinova situace. Ano, rameno je určitě problém, ale myslím, že kontakt mezi Valentinem a Ducati nebyl v prvním testu nejlepší.“

„Potom absolvoval operaci, takže se teď cítí hůř. Po třech měsících se musí pokusit začít znovu. Všechno je složitější. Myslím si, že pro první závod nebude tak výrazně silný, ale stejně musíte zůstat vůči němu ve střehu, protože je to člověk, který vyhrál tolik titulů,“ řekl Dovizioso.

„Vypadá to, že se situace v MotoGP trošku změnila ve srovnání s tím co bylo před čtyřmi nebo pěti lety. Úroveň je vyšší a motorky jiné, 800ccm místo 1000ccm. Myslím, že to pro něho bude daleko obtížnější. Nevím, jak na tom bude v prvním závodu, ale určitě jeho první test nebyl tak dobrý,“ řekl Andrea Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud