Rossi už posedmé vyhrál Monza Rally Show

Rossi už posedmé vyhrál Monza Rally Show

Po skončení sezóny MotoGP se Valentino Rossi pravidelně účastní Monza Rally Show a daří se mu tam. Letos opět zvítězil. Celkově je to jeho už sedmé vítězství v této soutěži.

Valentino Rossi má kromě motocyklů v oblibě i rallye, proto zimní přestávku mezi sezónami MotoGP vyplňuje závoděním právě v tomto odvětví. V prosinci se pravidelně účastní závodu Monza Rally Show a sbírá tam úspěchy.

Letošní ročník se konal o právě skončeném víkendu. Rossi závodil s vozem Ford Fiesta WRC Plus a spolujezdce mu dělal Carlo Cassina. Rossimu se v soutěži vedlo velmi dobře a dojel si pro další vítězství. Jednalo se o jeho čtvrté vítězství v řadě a celkově je to dokonce už sedmé vítězství v Monza Rally Show. S více než minutovou ztrátou letos do cíle jako druzí dorazili Finové Teemu Suninen a Marko Salminen. První trojici doplnili Italové Roberto Brivio a Luca Brivio.

První čtyři posádky v cíli jely na voze Ford Fiesta WRC Plus. Až pátý Antonio Cairoli (motokrosový šampion) měl jiný vůz – Hyundai I20 WRC. Cairoli se navíc stal vítězem kategorie starších vozů.

Později se ještě konala tzv. Masters Show – Trofeo Marco Simoncelli. Do úplného finále se probojovali Rossi a Cairoli. Absolutním vítězem této show se nakonec stal Cairoli.

Výsledky Monza Rally Show 2018: 

http://www.cronocomo.it/web/2018/RyMonza18/RCCA399.HTM

Zdroj: www.monzarallyshow.it, foto: Yamaha

Doporučujeme

Články odjinud