Rossi v premiéře s ducati sedmý, Hayden dojel v Kataru devátý

Rossi v premiéře s ducati sedmý, Hayden dojel v Kataru devátý

Valentino Rossi do závodu skvěle odstartoval, ale po drobné chybě se zdržel za Barberou. V závěru se ozvalo operované rameno. Nicky Hayden na začátku ztratil, ale stíhací jízdou se propracoval do první desítky.

Valentino Rossi má za sebou první závod v barvách týmu Ducati Marlboro. Koncem Velké ceny Kataru ho opět trápily bolesti ramene a nakonec prohrál se svým nástupcem u Yamahy Benem Spiesem. Po statečném výkonu dojel sedmý. Nicky Hayden se po nevydařené kvalifikaci propracoval na deváté místo.

"Samozřejmě tu nejsme od toho, abychom dojížděli sedmí, ale závod přinesl i pozitivní věci. Zajížděli jsme slušné časy a měl jsem skvělý start. Výkon této motorky mi pomáhá, byl to skvělý pocit. V první zatáčce jsem ale udělal menší chybu," bilancoval devítinásobný mistr světa. "Je to škoda, protože pak jsem se na několik kol zasekl za Barberou. Jinak bych mohl být blíž Simoncellimu a Doviziosovi, protože jsem zajížděl časy na jejich úrovni."

Rossi připomněl, že ke konci závodu díky operovanému ramenu stále nemůže jezdit naplno. Ital doplnil, že horší pozice v cíli je čistě výsledkem jeho fyzické kondice. Následně ale doplnil, že motocykl je také třeba zlepšit, protože soupeři udělali oproti předchozí sezoně výrazný pokrok. "Naučil jsem se dost nového a získali jsme další instrukce, co musíme dlouhodobě zlepšit, například do druhé poloviny sezony," naznačil. "V nejbližší době budeme pracovat na nastavení a sbírat zkušenosti. Já budu dál pořádně cvičit a dělat všechno proto, abych se dal dohromady fyzicky."

Naopak Haydenovi se start vůbec nevydařil. "Když upadl de Puniet, objížděl jsem ho a musel skoro zastavit. Jsem rád, že jsem do něho nenajel. Byl jsem pak úplně poslední a na předposledního dost ztrácel. Začal jsem stahovat a nakonec dojel devátý," shrnul mistr světa z roku 2006 průběh závodu ze svého pohledu. "Dostal jsem se do skvělého rytmu a jel svým tempem. Snažil jsem se dohnat Edwardse. Myslel jsem si, že by bylo pěkné s ním v posledním kole zabojovat, ale nakonec jsem se k němu dostatečně nepřiblížil."

Američan má za sebou náročný víkend. Ví, že celý tým pracuje na maximum. "S jízdou ale nemůžu být spokojen. Na druhou stranu, dostal jsem se z posledního místa a svůj nejrychlejší čas na jedno kolo jsem zajel v posledním okruhu. Máme před sebou hodně práce. Ale máme za sebou první závod a nikdo nemůže říct, že jsme nebojovali," dodal Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud