Rossi ve středu testoval v Misanu

Rossi ve středu testoval v Misanu

Valentino Rossi dnes absolvoval soukromý test na okruhu Misano v San Marinu a předmětem této zkoušky byl jeho zdravotní stav operovaného pravého ramene.

Protože stále platí zákaz testování a vůbec, aby neporušil pravidla ohledně povolených zkoušek v  MotoGP, Ital ve středu nejezdil v sedle Desmosedici GP11, ale na superbikové Ducati 1198. To vše týden před prvním oficiálním testem v Sepangu.

Test se sice odehrával na pobřeží Jadranu, ale konecem ledna je i tam celkem chladno a Rossi jezdil od třinácti hodin při venkovní teplotě deseti stupňů s maximální teplotou povrchu patnáct stupňů Celsia. Rossiho doprovázel šéf tovární stáje Vittoriano Guareschi a dvojice techniků jeho týmu Matteo Flamigni a Gabriele Conti.

„Především díky Filippovi (Preziosi) a Ducati za to, že tento test zorganizovali,“ řekl Valentino Rossi. „Okruh v Misanu nám umožnil využít dráhu v den, kdy měl také Mattia (Pasini) v plánu jezdit a vyzkoušet si svůj vlastní stav kondice. Více méně se nám potvrdilo, co jsme předpokládali, rameno stále bolí a to zejména při brzdění v místech, kde mi šili šlachu. Pohyb je dostatečně stabilní a nejsme na tom špatně ani s výdrží, ale jinak hodně bolí a chybí mu síla. Doufejme, že se to v příštích dnech stačí ještě před testem v Malajsii zlepšit.“

„Jakmile tam přijedeme, budeme pracovat na jízdní pozici ve snaze vytěžit maxim z dané situace a získat s Desmosedici co nejvíce důležitých informací, i kdybych nebyl v nejlepší formě. Dnes jsem najel celkem pětadvacet kol v sedle 1198 Superbike, což je určitý druh ´historie´ pro Ducati - krásný a rychlý stroj. Líbilo se mi to!“ řekl závěrem Valentino Rossi.

Ducati 1198 - Rossi test Misano 2011

Doporučujeme

Články odjinud