Rossi: Vím, že se teď zlobí, já bych se zlobil také

Rossi: Vím, že se teď zlobí, já bych se zlobil také

Valentino Rossi po startu z jedenácté pozice velmi rychle získával půdu pod nohama, ale osudným se mu stal manévr na Casey Stonera. Při něm mu podklouzl motocykl a Australana vyvezl mimo dráhu.

Italský jezdec tovární Ducati k celému incidentu uvedl, že vlastně Stonera nechtěl v této fázi závodu dojet nebo dokonce předjet. Jednoduše nedobrzdil a manévrem na vnitřek se snažil Stonera podjet.

„Když jsem Stonera dojel, nechtěl jsem ho předjet právě v tomto momentu na brzdách, ale zabrzdil jsem o něco později než on a dostal se tam rychleji. Pak už jsem neměl dostatek času jet vnějškem, takže jsem se to snažil vzít vnitřkem, abych nám oběma nezkomplikoval situaci, ale bohužel jsem tam přišel o předek a vzal ho sebou,“ řekl Rossi.

„Je to čistě moje chyba a musím se za to Caseymu omluvit. Vím, že se teď velmi zlobí, protože v tom byl absolutně nevinně. Šel jsem pak rovnou za ním, abych se mu omluvil,“ pokračoval Ital, jehož se později ptali na to, co říká Stonerovým obavám ohledně stavu jeho ramene nebo když mu řekl, že jeho ambice dnes převážily nad talentem.

„Nevím, možná neví, kdo přesně jsem!“ uvedl už s úsměvem pro televizi italia1. „Ale to je v pořádku, budiž, zlobí se a já bych se zlobil také. Udělal jsem chybu a podle mě bylo důležité se mu za to omluvit. Nezajímám se o to, co říká.“

Nebýt tohoto incidentu Rossi věří, že by mohl v Jerezu vyhrát. „Na mokru jsem zajel nejlepší čas na kolo, takže jsem měl jasnou šanci vyhrát. Páté místo by znamenalo dobrý výsledek na suché dráze, ale za deště jsme byli mnohem víc konkurenceschopní. Měli jsme s počasím velké štěstí a to nám dalo šanci získat první vítězství nebo umístění na stupních vítězů s Ducati. Bohužel svou chybou jsem tuto šanci zahodil.“

Co se týče Rossiho ramene, tak to v mokrých podmínkách fungovalo stoprocentně a jak Ital uvedl, tak dobře, jak dnes se od začátku roku ještě necítil. Škoda jen kontaktu se Stonerem, ale je optimistou pro další vývoj šampionátu.

Doporučujeme

Články odjinud