Rossiho odvolání bylo zamítnuto

Rossi žádal zrušení či alespoň snížení trestu u Arbitrážního soudu pro sport. Žádost však byla zamítnuta.
Rossiho odvolání bylo zamítnuto

Valentino Rossi po závodě v Malajsii obdržel tři trestné body za kolizi s Marcem Márquezem. Tento trest následně potvrdili i zástupci FIM (Mezinárodní motocyklové federace).

Lorenzo objasňuje svou žádost o účast na řízení mezi Rossim a FIM

Lorenzo objasňuje svou žádost o účast na řízení mezi Rossim a FIM

Rossi se minulý týden odvolal k Arbitrážnímu soudu pro sport, kde žádal o zrušení či alespoň zmírnění trestu.

Soud dnes rozhodl, že se trest nijak měnit nebude. S definitivní platností tak Rossimu zůstanou za tuto kolizi tři trestné body. A vzhledem k tomu, že Rossi již má jeden trestný bod z Misana, znamená to pro něj, že bude ve Valencii startovat jako poslední.


10. března | Mladý Francouz musel do svého prvního závodu v MotoGP odstartovat z boxové uličky. odkaz
10. března | Quartararo měl problém hned na startu. odkaz
10. března | Pódium třídy Moto2: odkaz
10. března | Baldassarri velmi těsně udržel Lüthiho za sebou a stává se vítězem GP Kataru třídy Moto2. odkaz
10. března | Jaume Masiá je po nehodě v závodě Moto3 v pořádku. odkaz