Rozhovor s Valentinem Rossim po nehodě v Mugellu

14 komentářů

Ladin46
13. června • 1:01

Jorge Lorenzo po závodě MotoGP v Mugellu vzal do ruky papír a tužku a udělal si pár poznámek, které poté komentoval před novináři. „Myslím, že se všichni shodněme, že tahle havárie byla největším překvapením celého víkendu,“ píše Lorenzo ve své eseji. „Hodně jsem byl tím pádem překvapen, ještě víc, když jsem zjistil, že má zlomenou nohu,“ pokračuje vedoucí jezdec mistrovství a není pochyb o jeho upřímnosti.„Šampióni...“ píše Lorenzo dále na téma nejlepších jezdců historie a tak trochu naznačuje, jaké to bude bez Valentina Rossiho. „Vždy jsem chtěl závodit proti těm nejlepším. Mám na mysli opravdu významné jezdce, jako například Mike Hailwooda, Giacomo Agostiniho, Kevina Schwantze, Wayne Raineyho, Eddie Lawsona, Mike Doohana. Dal bych cokoliv, abych proti nim mohl závodit. Vadí mi ztráta Rossiho. Já byl už několikrát zraněný, ale ještě nikdy tak hodně, jako Valentin. Je mi z toho smutno.“Dále se Lorenzo zmiňuje o svých haváriích, ze kterých považuje jako nejhorší tu z Barcelony 2008, při které utrpěl úder do hlavy, po němž byl na několik okamžiků v bezvědomí a velmi dlouho si pak nemohl vzpomenou, co se vlastně přihodilo. „Tenhle vzkaz jsem napsal vlastní rukou, protože jsem chtěl, aby to bylo více osobní,“ vysvětluje Lorenzo závěrem svého vypráví. „Když jsem tenkrát ležel po havárii v Barceloně, on mne povzbuzoval mnoha zprávami. Cítil jsem velkou podporu z týmu. Valentino je opravdovým šampiónem, všechny nás tady učil závodit, naučil nás strategii. Jsme vděčni za to, co přinesl tomuto sportu. On se vrátí! Všichni velcí mistři si tohle prošli. Michael Schumacher měl velkou nehodu v roce 1999 na Silverstone, a když se vrátil, získal mnoho titulů.“Na úplný závěr si Lorenzo nechal téma, o kterém spekulují fanoušci po celém světě. „Ten kdo na konci sezony vyhraje titul, bude králem, ale asi by bylo spravedlivější, kdyby to bylo s Valentinem na dráze. Já jsem letos silnější, než kdy jindy, vyhrál jsem již dva závody, ale už se nikdy nedozvíme, co by se stalo při našem vzájemném souboji.“

odstraneno jannyk F1
13. června • 10:15

Díky! :-)

Ladin46
13. června • 12:14

Mně se to líbí,myslím,že to hozky napsal.:-)

odstraneno jannyk F1
13. června • 13:30

tak samozřejmě nejsem v tomhle směru objektivní, ale mě se to taky moc líbí....navíc jen blázen by si mohl myslet, že tohle je jen PR. Nic z toho není mazání medu kolem huby, všechno je prostě podložená realita :-)

mamba54
12. června • 18:28

Myslím,že rozhodně neproběhne v Brně.Pokud vůbec,tak si to nechá na domácí Misano.;-)

rudybaron2009 F1
12. června • 15:19

:-)takový Franta Šťastný by hned druhý den závodil,kolik toho mněl polámaného,i z nemocnice utekl aby mohl závodut,takové bebí co má Vale je proti jeho zraněním prkotina.:-D

fany46
13. června • 21:33

...viš trochu se nam změnila doba a to včetně všeho...a silně pochybuji že by někdo sedl ma motorku s přeraženou nohou!!!

The_DoctoR
12. června • 15:15

Jorge u mě trošku zase stoupnul, ještě trošku odbourat vizáž machýrka a třeba mu budu i někdy časem fandit:-)

:-)
11. června • 17:54

pro mě vale sice není nejlepším jezdcem historie,navic historii "napíše" až jednou zkončí a určitě se mezi nejlepší "zapíše",ale je to obrovskej člověk a závodník a moc mu přeju brzký uzdravení nejen nohy, ale i ramene a co nejmenší ránu do jeho psychiky..

The_DoctoR
11. června • 15:41

Co dotat..Jezdec nemůže být jen dobrý jezdec, ale také dobrý člověk a to je to, co dělá Valeho nejlepším jezdcem historie;-)

Ladin46
11. června • 15:08

"Nebudu schopný se vrátit a okamžitě vyhrávat" Hezky maskuje, náš lišák stará, touhu po vítězství. Proměnil přesedlání z Hondy na Yamahu ve výhru, tohle zvládne taky. Opatrný ano, ale až bude v sedle zpět ... Ať už jsi plně zdráv a vyhrávej pro svou radost Vale, pak se jí dopřává i nám, fanouškům tohoto sportu. ;-) Titul je sice pryč, ale zamíchat boj o něj může. :-D

The Fido 46
11. června • 14:28

Super počtení ! Hlavně tahle věta mě uklidnila: Je lepší být opatrný, dokončit rehabilitaci tím nejlepším způsobem a k závodění se vrátit na řadu dalších let. ;-) ;-) Doufám že se plně uzdraví a za rok bude opět bojovat o titul ;-)

-Ligier-
11. června • 12:07

sympaťák, co dodat?

odstraneno jannyk F1
11. června • 11:50

Díky za článek, redakce :-)Odpovědi Valentina jsou střízlivé, velice rozumné a hlavně opravdu od srdce. Byť to není můj největší favorit (ve smyslu fandění, nikdo se nechytejte toho slova v globálním smyslu! :-P ), má můj obdiv a upřímné přání brzkého uzdravení :-)
....jo a tu angličtinu prosím nezlepšuj, takhle Ti aspoň rozumím ;-)

Doporučujeme

Články odjinud