RTL Sport vrátil Simeona zpátky do Moto2

RTL Sport vrátil Simeona zpátky do Moto2

Belgický jezdec Xavier Simeon přišel o své místo v Moto2 po překvapivém odchodu týmu Holiday Gym, štěstí se ale k němu neotočilo zády, protože pod hlavičkou RTL Sport pojede v týmu Tech 3.

Doslova v hodině dvanácté se Belgičan znovu objevil na startovní listině kubatury Moto2, když se za podpory televizního kanálu RTL Sport pro Belgii dohodl na spolupráci s francouzským týmem Hervé Poncharala. Simeon letos pojede s motocyklem Mistral 610 a jeho tým bude fungovat jako satelit uvnitř Tech 3.

„Je to skvělá příležitost a samozřejmě pro mě představuje obrovskou motivaci,“ uvedl Xavier Simeon. „Mám místo v šampionátu, ale teď musím dokázat, že jsem konkurenceschopný. Budu bojovat za dosažení dobrých výsledků z mnoha důvodů.“

„Mám povinnost splatit důvěru, kterou do mně vložil sponzor, ale nemám na mysli jen je. Mám také rodinu, fanoušky, přátele a všechny, kteří v posledních několika těžkých týdnech stáli při mně a jen díky nim budu závodit v mistrovství světa 2011,“ uvedl Belgičan.

Hervé Poncharal má ve světovém šampionátu dva týmy, jeden v kubatuře Moto2 a druhý v prestižní MotoGP. Motocykl třídy Moto2 Mistral 610 je jejich vlastním prototypem a k podpisu smlouvy uvedl, že se sice jednalo o záležitost uzavřenou na poslední chvíli, ale je to příležitost, která ho okamžitě zaujala.

„V minulém roce jsem měl možnost sledovat Xaviera na dráze a dokázal tak ohodnotit jeho potenciál,“ uvedl Poncharal. „Pro Tech 3 bude třetí Mistral 610 na dráze představovat velkou výhodu, která nám umožní zlepšit vývoj motocyklu stejně jako výsledky. Xavier je jediným Belgičanem na startovním roštu a pojede v samostatném uspořádání RTL Sport s nimiž spolupracujeme na zvýšení sledovanosti Moto2.“

Doporučujeme

Články odjinud