S úvodními tréninky je Abraham spokojený

S úvodními tréninky je Abraham spokojený

Po prvních dvou trénincích na rozpálené dráze okruhu v jihošpanělském Jerezu, patří českému jezdci týmu Cardion AB Motoracing dvanácté místo, což je výsledek, který naznačuje jeho šance ve španělské GP.

Abraham byl často vidět v dnešním televizním přenosu. Režie si českého závodníka vybírala stejně často, jak tomu bylo v Kataru a jezdec Desmosedici GP11 nakonec předvedl dobrý výkon. V prvním tréninku obsadil s časem 1´41,398 sekundy jedenácté místo a odpoledne skončil desátý s časem na kolo 1´41,304 sekundy.

V kombinaci časů obou tréninků patří Karlu Abrahamovi dvanácté místo. Určitě zajímavý vstup do závodního víkendu a na českém jezdci je vidět, že si prostě z jízdy v sedle Ducati nedělá těžkou hlavu. Možná se jednoho dne zdravě naštval a řekl si, že když to zvládl Stoner, zvládne italskou krásku (Ducati Desmosedici) také on.

Každopádně z dvou nováčků MotoGP, byl dnes tím lepším, rovněž mu patří status druhého nejlepšího jezdce netovární Ducati a to i přesto, že odpoledne několikrát musel korigovat jízdu, aby stroj nepoložil do štěrku. Jednou sice spadl, ale to zůstal na asfaltu a rozhodně to nebylo nic divokého. „Odpoledne jsme měli velké problémy s přední částí,“ řekl po tréninku Karel Abraham. „Ještě musíme zapracovat na nastavení, abychom byli na kvalifikaci dobře připravení.“

V sobotu má tým Karla Abrahama k dispozici ještě jeden dopolední trénink a odpoledne už přijde na řadu zmiňovaná kvalifikace, která rozhodne o pozicích na startovním roštu nedělní Grand Prix. Každému je jasné, že hlavně v Jerezu platí, že startovní pozice je pro vývoj závodu klíčová.

Doporučujeme

Články odjinud