Sako a nový kabátek

Sako a nový kabátek

Posledních třicet hodin bylo Jakuba Kornfeila vskutku pořádně hektických. Na půdě ředitelství holandské firmy Gamma byl světu oficiálně představen tým Redox RW Racing GP.

Maturitu sice Jakub absolvuje až v květnu, sako však vytáhl ze svého šatníku poněkud dříve. Těsně před posledními oficiálními IRTA testy, které se odehrají na okruhu Jerez de la Frontera, zavítal český reprezentant do malého městečka Leusden, kde v útrobách sídla společnosti InterGamma a před zraky nejbližších partnerů týmu Jakub Kornfeil a Jasper Iwema stáhli černé plachty ze svých nových strojů, aby tak odtajnili až dosud přísně střežené barvy pro rok 2013. Velmi vzácným hostem a zároveň moderátorem celé akce byl bývalý pilot Formule 1 Robert Doornbos. Oba jezdci zhodnotili své dosavadní počínání v předsezonních testech a netrpělivým divákům v sále zároveň přiblížili cíle pro nadcházející sezonu. Nejvíce nás samozřejmě zajímá bezprostřední vyjádření našeho jediného zástupce v nejslabší kubatuře Moto3.

 

Jakub Kornfeil: „Dnes jsem poprvé spatřil svou hračku v jejím novém kabátku. Trvalo docela dost dlouho než se team a všichni partneři shodli na té správné barevné kombinaci. Poprvé jsem svůj bike uviděl na iPhonu v předvečer prezentace a musím říct, že ve skutečnosti motorka vypadá mnohem lépe. Nejedná se ještě o úplně konečnou verzi, protože stále je zde ještě pár sponzorských míst volných. Stejně ovšem nejdůležitější bude až samotný pocit na motorce a taky její výkon a rychlost. Za pár hodin odlétáme k finálnímu předsezonnímu měření sil do španělského Jerezu, kde se bude od 18.-21.3. konat test kategorie Moto3. Po tomto testu už všechen závodní materiál zamíří k úvodnímu závodu seriálu MotoGP do Kataru.“

 

Doporučujeme

Články odjinud