Salač odjíždí z Katalánska bez bodů a s bolavou paží

Salač odjíždí z Katalánska bez bodů a s bolavou paží

Katalánská kvalifikace Salačovi nevyšla. V úvodu závodu se sice posunul výrazně vpřed, ale pak se zapletl do pádu s jinými jezdci a skončil bez bodů.

Ve třetím katalánském tréninku se Salačovi porouchal motor. Stalo se to hned v úvodu, takže Salač vlastně přišel o celý trénink. Do začátku kvalifikace sice mechanici motor vyměnili, ale nastavení motocyklu zůstalo stejné. Nastavení se ovšem ukázalo jako nevyhovující. Upravováním nastavení pak jezdec ztratil čas. V kvalifikaci nakonec obsadil až jednatřicáté místo. Následně ještě obdržel penalizaci za nezodpovědnou jízdu.

„Dnes bylo v Barceloně opravdu horko a bohužel dnešní den byl velkou katastrofou. Když jsem jel své první rychlé kolo ve třetím tréninku, polámal se mi motor, takže jsem musel zajet do boxů. Motor bohužel nejde vyměnit za pět minut, takže můj trénink tím skončil. Ve třetím tréninku jsme chtěli zapracovat na několika věcech, ale bohužel jsme nemohli. Jsem opravdu nespokojený s tím, co se stalo. Věděl jsem ale, že jsem včera jel dobře s měkkou pneumatikou a že to nebylo špatné ani na použitých pneumatikách. Při prvním výjezdu jsem neměl dobrý rytmus, takže jsem jel pro nové pneumatiky, jenže to nepomohlo. Do zítřka tedy musíme hodně zapracovat a budu muset doufat, že se věci zlepší. Bude to ale těžké poté, co jsem dnes vynechal téměř 40 ze 120 minut tréninkového času. Bude to opravdu těžké,“ řekl v sobotu po kvalifikaci Salač.

V úvodu závodu se Salačovi po startu z konce pole výborně dařilo. Rychle se dostal až do bojů o bodované pozice, jenže o něco později se dostal do kolize s Perezem. Salač se sice po nehodě ještě dokázal vrátit na dráhu, ale nakonec musel odstoupit. Z Katalánska tedy odjíždí bez bodů.

„Před závodem jsem vůbec nebyl ve stresu, což bylo skvělé. Úvod závodu mi vyšel, dostal jsem se z posledního místa na dvacáté. Pak jsem se probojoval až na patnácté místo a byl jsem tedy ve vedoucí skupině. Ale Perez bohužel upadl a vzal mě s sebou. Měl jsem prostě smůlu. V závodě jsem měl opravdu skvělé tempo a na motocyklu jsem se cítil vážně dobře. Udělali jsme velký pokrok. Dokonce jsem se pokusil pokračovat v závodě i po pádu, ale pak mi z helmy upadlo hledí a navíc mě dost začala bolet paže. Je škoda, že to dopadlo takhle. Je však pozitivní, že jsem zajel sedmý nejlepší čas závodu. Jen doufám, že v tomto tempu budeme pokračovat. Děkuji všem, kteří mě podporují,“ sdělil po závodě Salač.

Zdroj a foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud