Salač to měl v Argentině s pádem, dokončil mimo body

Salač to měl v Argentině s pádem, dokončil mimo body

Filip Salač dopadl v Argentině podobně jako jeho týmový kolega Kornfeil. Také upadl a také dokončil závod mimo bodované pozice.

Filip Salač v Argentině nedokázal postoupit do druhé části kvalifikace. Jeho výkon stačil na čtyřiadvacáté startovní místo. Jezdec tedy po kvalifikaci spokojen nebyl.

„Ve třetím tréninku jsem udělal slušný pokrok a byl jsem spokojený s motorkou. Zajel jsem dobrý čas na kolo a měl jsem dobré tempo. Strávil jsem několik kol na trati, abych našel svůj rytmus a získal dobré tempo. Těšil jsem se na kvalifikaci, ale před tím jsem byl nervózní, protože času je vážně málo. Skončil jsem na 24. místě, což mi nedělá radost. Přesto si myslím, že zítra můžeme zajet slušný závod. Přes víkend jsme se zlepšili a udělali určitý pokrok. Stále se učím, takže ztráta 1,46 sekundy na nejrychlejšího není tak velká, všichni jsme velmi blízko u sebe. Můj tým odvedl dobrou práci. Jsem trochu nešťastný z té výchozí pozice, ale zítra udělám maximum,“ věřil po kvalifikaci Salač.

Argentina byl pro Salače novým okruhem, před tímto víkendem tam ještě nezávodil. Do nedělního závodu startoval jako čtyřiadvacátý a po startu se držel ve skupině, v níž byla šance vybojovat body, nicméně bohužel přišel nezaviněný pád. Český jezdec se pak sice ještě dokázal vrátit do závodu a dojel do cíle, ale za pětadvacáté místo si žádné body nepřipsal.

„GP Argentiny je za námi. Ve druhém kole jsem měl kontakt s jedním z jezdců a spadl jsem. Jsem hodně zklamaný, protože se nám podařilo udělat super nastavení motorky na závod, ale bylo mi to k ničemu. O to víc mě mrzí to, že vím, že jsem měl podobné tempo jako první skupina. Všem se omlouvám a děkuju za podporu!“ napsal po závodě v Argentině Salač na svůj facebookový profil. 

Zdroj a foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud