Sam Lowes má za sebou premiéru s Aprilií

Ve středu a ve čtvrtek se britský jezdec Sam Lowes zúčastnil testu Aprilie. Bylo to poprvé, co si Brit zkusil tento stroj.

Již dříve bylo oznámeno, že příští rok bude Sam Lowes jezdcem kategorie MotoGP a bude sedlat motocykl značky Aprilia. Nyní už má závodník za sebou první test tohoto stroje.

Lowes testoval Aprilii RS-GP tento týden v Misanu. Jednalo se o dvoudenní test. Spolu s Britem tam byl i testovací jezdec Mike di Meglio. Francouz se zaměřil na testování nových dílů podvozku a elektroniky.

Lowes se soustředil především na přizpůsobení se stroji. Ve středu obkroužil šedesát kol a ve čtvrtek o devět více. O zajeté časy v tomto testu nešlo, ale tým byl s rychlostí Sama Lowese spokojen. A spokojený je po testu i samotný závodník.

„První kola s Aprilií RS-GP je zážitek, na který nikdy nezapomenu,“ sdělil po testu nadšený britský závodník. „Když jsem otočil plynem a ucítil jsem tu neuvěřitelnou rychlost, byl to brilantní pocit. Při druhém výjezdu jsem už byl schopen lépe pracovat s výkonem a snažil jsem se z toho vymáčknout to nejlepší,“ pokračuje Lowes, jehož úžas vzbudilo několik novinek, které při tomto testu poznal. Jednalo se například o výkon a rychlost stroje MotoGP, uhlíkové brzdy a převodovku s plynulým řazením. „Noc před testem jsem byl docela nervózní, když jsem si představil jízdu s mnohem těžší motorkou,“ přiznává Brit. „Ovšem nebylo to tak, i když musím říct, že snadné to v sedle stroje MotoGP rozhodně není,“ dodává Lowes.

Lowes v Aprilii.jpgLowes v Aprilii2.jpgLowes v Aprilii3.jpg

Doporučujeme

Články odjinud