Simoncelli cítí příležitost, stupně vítězů jsou velmi blízko

Simoncelli cítí příležitost, stupně vítězů jsou velmi blízko

Tým San Carlo Honda Gresini má jako obvykle své jezdce různě rozptýlené po startovním roštu. Zatímco Marco Simoncelli figuruje v přední části startovního pole, Hiroši Aojama je v páté řadě čtrnáctý.

Marco Simoncelli se na startu americké Grand Prix postaví na šestou příčku startovního roštu. Ital je ve středu a po má vedle sebe soupeře v podobě Bena Spiese a Andrey Doviziosa. Jezdci týmu San Carlo Honda Gresini se podařilo zaznamenat zlepšení, které Italovi dává naději vítězství. Pro Simoncelliho by to znamenalo obrovský úspěch.

„Celkově to byl pozitivní den,“ uvedl Marco Simoncelli. „Největší postup jsme zaznamenali dnes ráno a postavili na tom celé odpoledne, i když nás čeká ještě nějaké práce, abychom vymazali ztrátu na nejlepší tři. Lorenzo je teď možná v lepší formě před Stonerem a Pedrosou, ale pokud se nám v rámci závodní rychlosti podaří najít nějakou tu desetinu, můžeme klidně bojovat o stupně vítězů.“

„Dnes jsem cítil mnohem větší jistotu na přední části a dokázal si udržet správnou stopu stejně, jako jsem zlepšil zrychlení při výjezdu z poslední zatáčky,“ řekl závěrem jezdec Gresiniho Hondy, Marco Simoncelli.

Japonec Hiroši Aojama si v kvalifikaci zajel pro pozici v páté řadě, když nastavil svůj nejlepší čas na hodnotu 1´22,937 sekundy. Čas, kterým na vedoucího Lorenza ztrácí 1,735 sekundy a na třináctého Abrahama 0,044 sekundy.

„Postupně jsem si zlepšil časy a také získal větší jistotu s motocyklem a dráhou,“ řekl k premiéře v Monterey Hiroši Aojama. „S časem jsem poměrně spokojený, když uvážíme, že je to teprve můj druhý den v Laguně.“

„Zítra se pokusím opět zlepšit a získat dobré umístění v závodu. Důležitá bude volba pneumatik, závod je dlouhý a pokud se nám podaří udržet konzistentní tempo, můžeme si jen polepšit,“ řekl Japonec.

Doporučujeme

Články odjinud