Simoncelli má obavy ohledně spotřeby paliva

Simoncelli má obavy ohledně spotřeby paliva

Jezdci italského týmu San Carlo Honda Gresini zajeli první den v Misanu časy do první desítky. Marco Simoncelli byl dokonce čtvrtým nejrychlejším jezdcem, jeho kolega Hiroši Aojama devátý.

První den na domácí půdě zajel Simoncelli opravdu rychlý čas, což není na úvod vůbec špatný výkon. Ráno byl Ital s časem 1´35,088 sekundy pátý, odpoledne zajel kolo za 1´34,444 sekundy a úvodní den v Misanu uzavřel na čtvrté pozici. „Jsem spokojený, protože od rána jsme se o hodně zlepšili a nastavili správný rytmus.“

„Už teď jsme rychlejší než bylo loni mé kvalifikační kolo, ale ještě potřebujeme zrychlit, protože Stoner s Lorenzem jsou o tři nebo čtyři desetiny rychlejší než já,“ pokračoval Simoncelli a závěrem dodal: „Jediná věc, z které mám obavy je spotřeba paliva, zítra v této věci musíme vyřešit pár problémů.“

Páteční dvojice tréninků byla úspěšná také pro druhého jezdce Gresiniho týmu Hiroši Aojamu. Japonec dnes zajel devátý čas, na nejrychlejšího Lorenza ztratil 1,3 sekundy, ale na šestého Doviziosa to byl jen pár desetin. „Ráno jsem se necítil nejlépe, ale odpoledne už to šlo dobře,“ uvedl Japonec.

„Přilnavost byla o hodně lepší a to mi umožnilo na to víc zatlačit. S několika drobnými zlepšeními můžeme bojovat o dobrou pozici na startovním roštu,“ řekl závěrem Aojama, který by rád svému týmu přinesl v jeho domácím závodu dobrý výsledek.

Doporučujeme

Články odjinud