Simoncelli podal Pedrosovi ruku, ten ji ale odmítl

Simoncelli podal Pedrosovi ruku, ten ji ale odmítl

Itálie byla místem návratu Daniho Pedrosy zpět k závodění potom, co si v Le Mans zlomil pravou klíční kost a chyběl v dalších třech Grand Prix, čímž přišel o možnost bojovat o titul mistra světa.

U Španělova pádu byl ve Francii Ital Marco Simoncelli, který se jezdce Repsol Hondy snažil napodruhé předjet a zvolil proto ten nejméně vhodný okamžik i místo. Dani Pedrosa byl naopak pomalejší a šel do souboje s mohutnějším Italem aniž byl jeho zdravotní stav  stoprocentní. Při souboji o druhé místo v závodu tak přišel o mnohem víc.

Na okruhu v Mugellu se minulý čtvrtek večer sešla pětice jezdců královské MotoGP, aby na tradiční tiskové konferenci před zahájením víkendu, odpovídali na otázky novinářů. Pro Itálii Dorna vybrala skutečně zajímavá jména a to Valentina Rossiho, Bena Spiese, Casey Stonera, Daniho Pedrosu a Marca Simoncelliho.

Když Simoncelli přišel mezi své kolegy z MotoGP, podal Danimu Pedrosovi ruku, ale Španěl na tento pozdrav zareagoval tak, že mu ji prostě odmítl podat.

Britský Motorcycle News se proto zeptal Casey Stonera a Bena Spiese, co na to říkají, že Marco Simoncelli nabídl gesto usmíření, ale Dani Pedrosa to odmítl mávnutím ruky. „Myslím, že důvod Daniho odmítnutí spočívá v tom, že Marco stále odmítá uvěřit, že udělal něco špatně,“ řekl Casey Stoner, týmový kolega Daniho Pedrosy. „Myslím, že pokud Marco připustí, že udělal něco špatně, pak by to Dani mohl přijmout. Ale s tím, jak Marco říká, že to jeho chyba nebyla, tak Daniho reakci celkem chápu.“

Ben Spies okamžiky před zahájením tiskové konference v Mugellu, komentoval slovy: „Chápu podobné reakce potom, co se stalo v Le Mans. O Simoncellim můžu říct, že jezdí srdcem a je to tvrdý jezdec. Myslím, že ví, co udělal špatně, proto byl za to silně kritizován a ví, proč je Dani tak naštvaný. Nestojím na žádné straně, ale chápu, proč jsou někteří lidé tak rozčílení.“

Doporučujeme

Články odjinud