Simoncelli překonal zklamání a jde znovu bojovat

Simoncelli překonal zklamání a jde znovu bojovat

Po britské Grand Prix, kde Marco Simoncelli havaroval a nezískal jediný bod, je tu závod v Holandsku, kde by Ital moc rád smolnou šňůru přerušil a konečně získal umístění na stupních vítězů.

Simoncelli odjel ze Silverstonu do rodné Itálie se sklopenou hlavou, ale je třeba otočit list a v Assenu napsat novou kapitolu. Všichni u San Carlo věří, že tentokrát už bude štěstí na jejich straně a v sobotu oslaví výsledek, na který už hodně dlouho čekají.

„Dva nebo tři dny po Silverstonu jsem strávil se sklopenou hlavou než jsem překonal zklamání,“ uvedl Marco Simoncelli. „Tento den je ale definitivně za mnou. Teď už se těším na Assen a to s jediným cílem, pokračovat stejným způsobem, jak v posledních několika Grand Prix, ale tentokrát s výrazným výsledkem v den závodu. Jsme na správné cestě a věříme, že výsledky se brzy dostaví.“

„Assen mám rád, i když musím uznat, že jeho původní uspořádání bylo mnohem zajímavější. Nemluvě o první klikaté sekci je to stále jeden z mých nejoblíbenějších okruhů, takže si věřím, že tento víkend opět dokážu jezdit s nejrychlejšími,“ řekl závěrem Maro Simoncelli.

V Holandsku pojede tovární stroj RC212V také Simoncelliho týmový kolega Hiroši Aojama. Japonec totiž nahradí u Repsol Hondy zraněného Daniho Pedrosu a vyzkouší si tak spolupráci v prestižní skupině japonského výrobce.

Hiroši Aojama byl před závodem na severu Holandska velmi stručný, když uvedl: „V holandské TT v Assenu budu pravděpodobně závodit v sedle továrního prototypu RC212V, jako součást týmu Repsol Hondy. Chtěl bych za tuto příležitost poděkovat týmu San Carlo Honda Gresini a HRC (Honda Racing Corporation), že mi tuto skvělou příležitost nabídli.“

Šéf týmu San Carlo Fausto Gresini už v Británii řekl, že sice mají radost z toho, že je Marco Simoncelli tak rychlý, ale nutně potřebují výsledky, které zatím nejsou. Proto do Assenu vkládají velké naděje. „Výsledek závodu v Británii byl pro Marca samozřejmě zklamáním, protože byl v tréninkových jízdách velmi rychlý, ale nyní musíme před sebe hledět s důvěrou a v Assenu zahájit víkend stejně rozhodně, jak jsme to udělali na několika posledních okruzích.“

„V Assenu bude mít Hiroši Aojama pravděpodobně šanci závodit na továrním stroji, čímž jsme opravdu potěšeni. Je to znak velmi dobré spolupráce s HRC a věříme, že to Hirošimu přinese cennou zkušenost,“ dodal závěrem Fausto Gresini.

Doporučujeme

Články odjinud