Simoncelli se dočkal, stál na pódiu, v top ten i Aojama

Simoncelli se dočkal, stál na pódiu, v top ten i Aojama

Marco Simoncelli dojel třetí a konečně se v MotoGP dostal na pódium. Radost měl i devátý Hiroši Aojama, který už se cítí po předchozích zraněních dobře.

Během letošní sezony Marco Simoncelli ukazoval rychlost v kvalifikacích. V závodech měl potenciál usilovat o pódiová umístění, ale vyšlo mu to až při Velké ceně České republiky v Brně.l Závodna Masarykově okruhu dokončil jako třetí. Druhý jezdec stáje San Carlo Honda Gresini dojel devátý.

Simoncelli věřil, že se pódia dočká. Konečně se mu to podařilo. "Chci poděkovat všem. Já ani můj tým jsme nikdy neztratili víru a výsledek konečně přišel," děkoval všem z týmu i Hondy Ital."V posledním kole už jsem chtěl, aby byl konec a aby se to zase nepodělalo. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Jsem opravdu nadšený."

"Neměl jsem dobrý start, musel jsem předjet Valentina, se kterým jsem bojoval tři zatáčky. Mám dokonce na kalhotách otisky pneumatik. Byla to pěkná bitva, ale krátká" vzpomínal bývlalý šampión dvěstěpadesátek. V závěru cthěl zaútočit na Doviziosa, ale ten přidal. "Rozhodl jsem se držet pozici, věděl jsem, že Lorenzo už za mnou ztrácí."

Jeho nástupce na trůnu dvěstěpadesátek a stájový kolega Aojama byl s výslednou pozicí spokojen. "Měli jsme problémy s přilnavostí, ale jinak motorka fungovala dobře. Fyzicky se cítím fajn. Můžu se teď těšit na zbývající závody. A jsem šťastný i za Marka. Je to výborný den pro tým, chci všem pogratulovat," radoval se Japonec.

Šéf týmu Fausto Gresini si také oddychl, že Ital konečně dojel na bedně. "Byl to těžký závod, naši soupeři byli silní a nebyli jsme si jistí, jestli to zlomíme právě tady. Teď jen doufám, že to Markovi a zbytku týmu dodá sebedůvěru do dalších závodů. Brno je pro nás magická trať a závod to opět ukázal," rozplýval se italský manažer. Pochválil i Aojamu. Věří, že také jemu výsledek pomůže do blížících se závodů.

Doporučujeme

Články odjinud