Simoncelli sedmý, Melandri nedokončil

Z Gresiniho týmu zabodoval v Indianapolisu pouze Marco Simoncelli, který podal velmi dobrý výkon, když odolal útokům Álvara Bautisty a obsadil sedmé místo.

Ital byl po Benu Spiesovi nejlepším z letošních nováčků v MotoGP a potvrdil, že je závodníkem, který dokáže dokončit i tak náročný podnik s pozitivním výsledkem. Už za týden ale pojede v Misanu a tam by rád předvedl domácím fanouškům mnohem lepší výkon.

„Byl to těžký závod, podobný Malajsii v tom, že pokud jste se na to snažili tlačit jak v tréninku, mohli jste snadno skončit na zemi,“ komentoval závod v Indianapolisu Marco Simoncelli. „S výsledkem jsem ale spokojený, třebaže bych raději skončil výš, ale doufejme, že to už nebude dlouho trvat.“

„Dobře jsme si zabojovali s Bautistou a jsem rád, že se mi ho nakonec podařilo udržet za sebou. Bez ohledu na Spiese jsem skončil před všemi nováčky, takže i toto mi dává velký pocit zadostiučinění,“ řekl sedmý Marco Simoncelli.

Marco Melandri startoval do své dvousté Grand Prix, ale ta mu štěstí nepřinesla, protože po výborném startu, kdy bojoval s Valentinem Rossim, nakonec ze závodu odstoupil, když havaroval v nájezdu jedné ze zatáček okruhu IMS.

„Závodem jsem opravdu zklamaný,“ řekl Marco Melandri. „O něco jsme zrychlili, ale tak jako pokaždé byly problémy při brzdění a motorku jsem nedokázal zastavit tak, jak bych potřeboval. Nebyl jsem spokojený s pozicí, na které jsem jel a chtěl zaútočit na Valentina, ale bez jakéhokoliv varování jsem ztratil předek v nájezdu do zatáčky.“

„Po celou sezonu se snažíme tento problém vyřešit a nevypadá to, že jsme schopni najít způsob, jak z toho ven,“ řekl Marco Melandri, který ze závodu odstoupil jako první.

Doporučujeme

Články odjinud