Simoncelli si dnešního druhého místa cení víc než pole position před týdnem

Simoncelli si dnešního druhého místa cení víc než pole position před týdnem

Marco Simoncelli udělal další důležitý krok k prvnímu pódiu ve třídě MotoGP. Do zítřejší Velké ceny Velké Británie se kvalifikoval jako druhý. Hiroši Aojama oproti pátku zrychlil a je jedenáctý.

Marco Simoncelli z týmu San Carlo Honda Gresini pokračuje ve skvělých kvalifikačních výkonech a do Velké ceny Velké Británie v Silverstone odstartuje z druhého místa. Hiroši Aojama se oproti pátku zlepšil, obsadil jedenácté místo a na motorce si už víc věří.

Simoncelli je s druhým místem v Silverstone překvapivě spokojenější než s pole position v Barceloně. "Ve Španělsku jsem zajel dobré kolo, ale nebyl jsem tak rychlý jako tento víkend. Dokázal jsem na tvrdých pneumatikách zajíždět dobré časy," pochvaloval si. "Teď musíme zjistit, jaké bude zítra počasí. Cítím se připraven na boj o pódium nebo dokonce vítězství při suchých i mokrých podmínkách. Věřím a doufám, že se mi podaří splnit jeden z mých hlavních cílů pro tuto sezonu."

Aojamovi se dařilo lépe než včera. "Přesto není moje pozice na startu zrovna nejlepší. Udělali jsme nějaké změny, které byly relativně pozitivní a přispěly ke zlepšení přilnavosti. Doufám, že zítra dokážu zlepšit své časy a zajedu dobrý závod," přeje si. "Všechno pochopitelně závisí na dešti. Předpovědi říkají, že počasí nebude dobré."

Šéf týmu Fausto Gresini opět pochválil Simoncelliho za odvedenou práci. "Včera jsme měli nějaké problémy ve čtvrtém sektoru, které jsme dnes zlepšili. Druhé místo a start z první řady je velký pokrok. Marco vypadá víc odpočatě než minulý víkend, což je rovněž pozitivní," radoval se bývalý výborný jezdec. "S mechaniky z HRC tvrdě pracoval a zaslouží si dobrý výsledek. Také Aojama jel dobře. Má na tuto trať špatné vzpomínky, když tu loni havaroval. Dnes si mnohem více věřil. Jsem si jistý, že zajede další dobrý závod."

Doporučujeme

Články odjinud