Simoncelli testoval novou Hondu RC213V

Simoncelli testoval novou Hondu RC213V

Byl to vůbec první test nového prototypu s jezdcem netovárního týmu. V Motegi zajel Ital padesát kol a pro japonské techniky získal informace, které využijí v dalším vývoji.

Potom, co tým San Carlo oznámil prodloužení spolupráce s Marcem Simoncellim na rok 2012, Honda Racing Corporation (HRC) Italovi umožnila testovat jejich nový závodní prototyp. Litrovou RC213V Simoncelli vyzkoušel na okruhu v Motegi, jen den po závodu japonské Grand Prix, kde obsadil čtvrté místo.

Pro Itala bylo důležité získat představu o potenciálu nového stroje a pro techniky HRC zase zpětnou vazbu od jezdce, který je svými tělesnými proporcemi mnohem mohutnější než tovární jezdci, kteří už nový motocykl letos testovali.

„Nakonec nadešel ten velký den a já měl příležitost vyzkoušet nový motocykl, na kterém budu v příštím roce jezdit v barvách týmu San Carlo Honda Gresini,“ uvedl po skončení pondělního testu Marco Simoncelli. „Jízda na RC213V byla fantastická zkušenost a moc rád bych za ni poděkoval lidem od HRC.“

„Zajel jsem padesát kol, okamžitě získal s motocyklem potřebnou jistotu a nastavil časy podobné těm s RC212V. Po skončení testu jsem technikům nabídl vlastní podněty a návrhy, které doufám budou důležité pro další vývoj motocyklu,“ pokračoval Ital a závěrem prozradil své nejbližší plány. „Před závodem na Phillip Islandu strávím pár dnů volna na ostrově Boracay na Filipínách.“

Doporučujeme

Články odjinud