Simone Corsi předvedl v Mugellu spanilou jízdu

Simone Corsi byl jedním z posledních jezdců, jenž získali angažmá v nové kubatuře Moto2 a po čtyřech závodech je součástí nejlepší trojice průběžného hodnocení šampionátu.

Italův útočný styl a zejména jeho stabilní výkony přinášejí dobré výsledky, což jezdec týmu JiR Moto2 potvrdil svým letos druhým umístěním na stupních vítězů v domácím podniku v Itálii, když minulou neděli projel cílem třetí, těsně za Španělem Gadeou.

Corsiho výkon v závodu byl před domácím publikem o to působivější, když uvážíme skutečnost, že Ital startoval až z šestadvacáté pozice na startu a po takovém výkonu musí zdravě stoupnout sebevědomí každému.

„Dvoje umístění na stupních vítězů za sebou a jedno v mé domácí Grand Prix, jsem nesmírně šťastný!“ řekl Simone Corsi pro motogp.com. „Startoval jsem hodně vzadu a zajel skvělý závod. Motorka jela fantasticky a já se bavil. Důležité je se pokaždé umístit mezi nejlepšími pěti a toho jsme nyní dosáhli.“

„Šampionát je dlouhý a v této chvíli si to užívám,“ pokračoval třiadvacetiletý Ital, který v roce 2008 získal v nejnižší kubatuře do 125ccm titul vicemistra světa. „Domácí Grand Prix je pokaždé velká pomoc. V kvalifikaci jsem chyboval a to znamenalo, že jsem startoval daleko vzadu a to situaci jen zkomplikovalo. Motorka a pneumatiky byly v pořádku, já jsem také svou část splnil, takže jsem nyní spokojený.“

Simone Corsi zatím ani jednou nezajel mimo bodované pozice, ale teď pojede na okruh, kde nikdy předtím nezávodil a to bude náročný víkend. Nicméně náročný pro všechny, protože Silverstone příští týden přivítá motocyklový šampionát premiérově na svém novém okruhu.

„Nejsem si jistý, zda je tento okruh na PlayStationu, takže se ve čtvrtek na dráhu podívám se skútrem a nastuduji si ho. Je vzrušující jet na nový okruh a všichni tvrdí, že je to senzační dráha. Uvidíme ve čtvrtek,“ řekl závěrem Simone Corsi.

Doporučujeme

Články odjinud