Skvěle rozjetého Itala zastavil tlumič řízení

Skvěle rozjetého Itala zastavil tlumič řízení

Po dvou druhých místech v Motegi a Sepangu dnes Andrea Dovizioso stačil ujet tři kola a musel zpátky do boxů, protože jeho tovární RC212V nebyla ve stavu pokračovat dál v závodu královské kubatury MotoGP.

Ital předvedl perfektní start a během jediného kola se stačil z deváté příčky na startu posunout na pátou. O něco později začal pociťovat problémy s řízením, bylo tužší a v plné rychlosti mu to působilo citelné problémy. Po třetím kole se rozhodl zajet do boxů, protože další jízda už byla nebezpečná.

Jezdec samozřejmě nedokáže z motocyklu vyhodnotit problém a nemůže si být jistý, zda to není průvodní jev něčeho mnohem většího. Nakonec to byl tlumič řízení, který se uvolnil ze své původní pozice. Neuvěřitelná smůla.

„Je to velká škoda, že jsem dnes musel odstoupit, protože jsme s týmem velmi tvrdě pracovali a po dvou náročných dnech tréninků jsme měli rychlost k tomu, abychom v závodu bojovali o pozice na stupních vítězů,“ řekl Andrea Dovizioso.

„Podařil se mi start a já tím získal nějaké pozice. První kolo jsem zajel za 1´37,7s, aniž bych na to nějak příliš tlačil a byl pátý v pořadí. Nicméně už v prvních dvou kolech jsem cítil, že mi jde řízení nějak ztuha a ve třetím kole už jsem díky tomu ztrácel pozice. Dokázal jsem motorku ovládat, ale i přesto, že jsem zajel další kolo, bylo příliš riskantní s tím pokračovat a musel jsem do boxů.“

„Problém byl v uchycení tlumiče řízení a příčiny teď budeme šetřit. Musím říct, že jsem skutečně velmi zklamaný, protože po dvou skvělých závodech v Japonsku a Malajsii bylo velmi důležité tady zajet dobrý závod a bojovat o celkové třetí místo v šampionátu,“ řekl Dovizioso, který dnes jako jediný startující jezdec MotoGP, závod na Phillip Islandu nedokončil.

Doporučujeme

Články odjinud