Slabší třídy mají za sebou test ve Valencii

Slabší třídy mají za sebou test ve Valencii

Tento týden někteří jezdci Moto2 a Moto3 testovali ve Valencii. Jednalo se o soukromý test. Oficiální test budou mít slabší kubatury až v březnu.

Jezdci královské kubatury už absolvovali první oficiální test na přelomu ledna a února, jezdci nižších tříd si ovšem ještě budou muset na svůj první oficiální test téměř měsíc počkat. To ovšem neznamená, že by až do března neměli možnost usednout na své motocykly. Týmy slabších tříd mají nyní na programu soukromé testy. Tento týden se do Valencie vydalo několik jezdců Moto3 a Moto2 za účelem testování.

Ve středu soukromý test začal. První den ovšem příliš nevyšel podle očekávání, protože vál silný vítr, který naplánovaný program komplikoval.

Moto3 - středa 8. 2. 2017

V nejslabší kubatuře byl ve středu nejrychlejší Bo Bendsneyder, který má před sebou druhý rok v mistrovství světa silničních motocyklů. Bendsneyder zajel nejlepší kolo za 1:41,073. Hned za ním skončil jeho nový týmový kolega Niccolo Antonelli. Na dalších dvou místech se seřadili jezdci Gresiniho týmu: Fabio di Giannantonio a Jorge Martin.

Do Moto3 se vrací Romano Fenati, který byl v průběhu loňského roku vyhozen z týmu Sky Racing. Nyní je tento italský jezdec v sedle stroje týmu Marinelli Rivacold Snipers. Ve středu zajel pátý nejrychlejší čas a nechal za sebou svého kolegu Julese Danila. Měřený čas dále zajeli i Enea Bastianini a Aron Canet z týmu Estrella Galicia 0,0. Dva posledně zmínění jezdci toho ovšem ve středu moc nenajezdili. Další jezdci Moto3, kteří byli také přítomní na okruhu, neměli k dispozici časoměřič.

Moto2 - středa 8. 2. 2017

V prostřední třídě se ve středu nejlépe dařilo Oliveirovi. Portugalec se po roce u týmu Leopard Racing přesunul do týmu Red Bull KTM Ajo. V první trojici se objevil i Fabio Quartararo, pro kterého to letos bude první rok v Moto2. Zatím stále ještě sedmnáctiletý Francouz byl zároveň tím nejpilnějším na trati. Kromě dvou výše zmíněných jezdců patří po středě do první trojice i Marcel Schrötter.

Úřadující světový šampion kategorie Moto3 – Brad Binder – nemohl do testu nastoupit, protože po své posezónní nehodě musel podstoupit ještě další operaci, takže zatím ještě není v pořádku. Místo Jihoafričana tak testoval Španěl Ricky Cardus.

Stejně jako pro kategorii Moto3 platí i zde, že ne všichni jezdci měli k dispozici časoměřič.

Moto3 - čtvrtek 9. 2. 2017

Oproti středě už panovalo na okruhu ve Valencii lepší počasí, silný vítr se utišil. Nejslabší třídě opět kraloval Bo Bendsneyder z týmu Red Bull KTM Ajo s časem 1:39,756. Druhé místo obsadil Aron Canet z týmu Estrella Galicia 0,0, který se také dostal pod hranici 1:40 na kolo. Romano Fenati na třetím místě už zajel své nejlepší kolo za 1:40,106.

Těsně za navrátilce Fenatiho se zařadil Jorge Martin. První pětici doplnil Tatsuki Suzuki. Měřené časy ve čtvrtek zajeli i Arbolino (nový jezdec nového týmu SIC 58 Squadra Corse), Antonelli, di Giannantonio, Bastianini, Danilo a Atiratphupavat (nový závodník týmu Honda Team Asia). Na dráze byli i další jezdci, kteří ovšem neměli časoměřič.

Nepříjemný pád měl di Giannantonio. Osmnáctiletý Ital si při nehodě zlomil klíční kost, což samozřejmě jezdci zkomplikuje přípravu na start nové sezóny

Moto2 - čtvrtek 9. 2. 2017

Ani ve čtvrtek nikdo nepřekonal Miguela Oliveiru. Portugalec se jako jediný dostal pod hranici 1:36 na kolo. Zajel nejlépe za 1:35,887. Na druhé místo se zařadil Fabio Quartararo s časem 1:36,057. Mladý Francouz byl velmi pilný i ve čtvrtek, když ve snaze co nejvíce si zvyknout na nový stroj Moto2 obkroužil 102 kol. První trojici doplnil Marcel Schrötter.  Měřené časy zajeli i Edgar Pons a Ricky Cardus. Další jezdci neměli časoměřič.

Doporučujeme

Články odjinud