Slavit to nemůžeme, ale spokojení jsme, říká Rossi

Slavit to nemůžeme, ale spokojení jsme, říká Rossi

Japonskou kvalifikaci absolvovala tovární Ducati s časy v druhé pětce. Valentino Rossi byl sedmý a Nicky Hayden desátý. V případě Italova týmu panuje spokojenost, i když sedmé místo není nic, co by chtěli slavit.

Nicméně radost tu je, protože se zdá přišli na recept, jak Ducati přinutit, aby fungovala pod  Rossiho vedením. Tah s rozdělením zátěže a jiným vyvážením motocyklu zdá se přináší cenné desetiny a o to se tu hraje především.

„Dnes jsme určitě spokojení, i když sedmé místo nemůžeme slavit. Stále jsem byl schopný jezdit o něco lépe,“ uvedl Valentino Rossi. „Dopoledne se nám podařilo zlepšit nastavení a následkem toho jsem byl odpoledne rychlejší. Pro Motegi jsme upravili vyvážení motocyklu a teď můžu jezdit mnohem přirozeněji, i když stále ne tak, jak bych chtěl.“

„Našim cílem byly časy kolem 1´46,5 sekundy a protože jsme jich docílili, můžu konstatovat, že jsme v tomto směru byli úspěšní. Rovněž naše závodní rychlost na tvrdých pneumatikách není vůbec špatná a nejsme zase tak daleko od Spiese se Simoncellim. Doufám, že se mi podaří dobře odstartovat a uvidíme. Snad nebude pršet, protože bych raději bral závod na suché dráze,“ dodal Valentino Rossi.

V pátek zaznamenal Nicky Hayden perfektní začátek víkendu, ale to se mu v sobotu nepodařilo potvrdit a kvalifikaci ukončil s desátým časem na kolo, což pro Američana představuje start z čtvrté řady. „Nedokázali jsme navázat na včerejší dobré výkony, třebaže naše časy nejsou tak vzdáleny druhé skupině,“ poznamenal k sobotní kvalifikaci Američan.

„Přitom, jak byla dráha o něco studenější jsem neměl stejnou přilnavost a celkem mi prokluzovaly pneumatiky. Odpoledne jsme navíc zaznamenali určité vibrace, které jsem tu do této chvíle nezažil a také díky tomu bylo poměrně těžké jezdit rychle. Ve srovnání s včerejškem jsme se zlepšili, ale ne tolik, jak bychom měli,“ dodal Hayden, který zítra spoléhá na dobrý start.

Doporučujeme

Články odjinud