Smith by měl být připraven na závod v Assenu

Smith by měl být připraven na závod v Assenu

Bradley Smith si během závodního víkendu v Katalánsku poranil malíček a nyní pracuje na tom, aby byl pro závod v Assenu v pořádku.

Bradley Smith upadl během čtvrtého tréninku na GP Katalánska a způsobil si zranění malíčku. Po nehodě musel do nemocnice na ošetření, takže do kvalifikace již nenastoupil. Jezdec sice doufal, že bude moci jet katalánský závod, ale kvůli riziku infekce mu nakonec lékaři start nepovolili. Smith musel vynechat i pondělní oficiální test MotoGP v Katalánsku a následný soukromý test v úterý a ve středu.

Nyní britský jezdec pracuje na tom, aby byl v pořádku pro závod v Assenu. Vše se zatím vyvíjí dobře, takže je pravděpodobné, že by jezdec měl do závodu v Assenu nastoupit.

„Od sobotního pádu mi prst kontrolují každých 24 hodin, zda tam není infekce a jak probíhá uzdravování,“ řekl Smith o svém zranění. „Lékaři jsou spokojení, jak se situace vyvíjí. Nebude nutné dělat kožní štěp ani žádnou další operaci, což je skvělé. Neočekává se sice, že by se rána až tak rychle úplně zacelila, ale měl bych být připraven na závod v Assenu. Teď je jen potřeba pokračovat v urychlování hojení pomocí krémů a čištění, abych byl za týden v Assenu na 90 % v pořádku,“ dodává britský jezdec.

Zdroj: motogp, foto: KTM

Doporučujeme

Články odjinud