Smlouva s Lorenzem je pro Yamahu klíčová

Smlouva s Lorenzem je pro Yamahu klíčová

Yamaha bude usilovat o prodloužení smlouvy se svým současným jezdcem Jorge Lorenzem, jemuž stejně, jako Stonerovi, Pedrosovi nebo Rossimu, končí koncem roku 2012 dvouletý kontrakt.

Podle Lina Jarvise je to pro japonského výrobce klíčová otázka už pro začátek nadcházející sezony, protože v Lorenzovi vidí svoji budoucnost a jen neradi by nechali vítěze ročníku 2010 odejít ke konkurenci.

Lorenzo byl letos jediný, kdo stačil udržet krok s Casey Stonerem a bitva o titul skončila až jeho pádem v zahřívacím tréninku australské Grand Prix. Rodák z Mallorky si zranil prst na levé ruce a tím přišel nejen o možnost obhájit titul, ale zároveň byl nucen předčasně ukončil sezonu.

I když pětadvacetiletý Lorenzo v závěru sezony nezávodil, měl dostatečný náskok k tomu, aby si udržel druhé místo v celkovém hodnocení světového šampionátu. Yamaha s Lorenzem samozřejmě počítá a Lin Jarvis v rozhovoru pro Motorcycle News uvedl: „Klíčovým bodem je udržet si Jorgeho. V příštím roce nastane jednání ohledně smluv u všech špičkových jezdců, takže mít Jorgeho nebo Caseyho bude velmi důležité.“

„Není důvod, abychom to odkládali. Myslím, že Jorge se u Yamahy cítí dobře a pokud se oboustranně dohodneme na podmínkách nečekám, že by měl chuť odejít někam jinam. Jedním z klíčových faktorů je, zda bude náš 1000ccm motocykl konkurenceschopný a v tomto směru jsem si velmi jistý,“ řekl Jarvis.

Doporučujeme

Články odjinud