Španěl tuší komplikace a do neděle musí zrychlit

Španěl tuší komplikace a do neděle musí zrychlit

Nejlepší Yamaha úvodního dne závodního víkendu v Le Mans patřila Jorge Lorenzovi, který si s časem 1´34,705s zajistil pátou příčku. Ben Spies chce ve Francii získat půdu pod nohama a dnes skončil desátý.

Jorge Lorenzo po celý pátek pracoval spolu s týmem na nastavení Yamahy M1, hledali každou desetinu, ale lépe jak na pátý čas to dnes nešlo. Ztráta téměř sekundy na Stonera se nikomu nelíbí, ale Lorenzo je profesionál a ví, že do závodu má k dispozici ještě spoustu času.

„Jak už jsem řekl dříve, tento ročník nebude jednoduchý,“ uvedl po pátečním tréninku Jorge Lorenzo. „Někteří další jezdci jsou nyní mnohem rychlejší než bývali předtím. Tvrdě pracujeme, zkoušíme různé věci a snažíme se udělat vše proto, abychom motocykl zlepšili.“

„Budeme v tom pokračovat, udělali jsme dnes nějaká zlepšení a doufám, že se nám zítra podaří další, abychom byli o trošku rychlejší,“ dodal závěrem jezdec tovární Yamahy a úřadující mistr světa Jorge Lorenzo.

Ben Spies hodil vzpomínku na dva nepodařené závody za hlavu a snažil se na své konto připsat pozitivní výkon v zahajovací sérii tréninků před závodem v Le Mans. První den ukončil na desátém místě, ale s nejvyšší maximální rychlostí okruhu 288,9 kilometrů za hodinu. Věří, že už zítra na tom bude mnohem lépe.

„S dnešním dnem jsem byl spokojený, protože se mi po Estorilu podařilo vybudovat potřebnou jistotu,“ uvedl Ben Spies, který v posledních dvou závodech nebodoval. „Trénink se pro nás vyvíjel poměrně dobře, což se ale neodrazilo v rychlém kole.“

„Měli jsme konzistentní tempo při závodní vzdálenosti a s motocyklem jsem v podstatě spokojený. Věřím, že se nám ho ještě podaří zlepšit a myslím, že se dostaneme před ostatní,“ řekl Ben Spies, který teď pro zvýšení sebevědomí potřebuje absolvovat úspěšný víkend.

Doporučujeme

Články odjinud