Spies doufal v druhou řadu, teď má druhé místo

Američan Ben Spies dosáhl na své nejlepší kvalifikační umístění v MotoGP a chce ho využít k zisku druhého pódia kariéry.

"Mým cílem byla druhá řada a nemyslel jsem, že bude možná první, a už vůbec ne pole position, takže jsem opravdu spokojený," radoval se po české kvalifikaci Spies. "Každá změna, kterou jsme od začátku víkendu na motorce udělali, ji vylepšila, což není obvyklé." Spies byl nedaleko pole position, ale nakonec podlehl Pedrosovi. "Dani odvedl dobrou práci a já bych stejně ty další tři desetiny nenašel," přiznal americký jezdec ve službách Hervého Poncharala. "Ten čas, který jsem zajel, byl pro mě dobrý."

Podle Spiese budou pro jeho výsledek kritická první kola. "Pokud se dokážu udržet jezdců vpředu prvních šest nebo sedm kol, mohl bych mít dobrý závod. V některých závodech jsem měl v prvních kolech potíže, ale tady se dokážu dostat do tempa celkem rychle, takže se na to těším," vysvětloval. "Je to jen kvalifikace, ale dodala mi sebedůvěru pro závod."

Colin Edwards obsadil na startovním roštu sedmé místo, což je pro něj letošní druhý nejlepší kvalifikační výsledek. V jednu chvíli byl dokonce druhý. "Bohužel se mi nepodařilo dostat maximum z posledních dvou měkkých pneumatik, které jsem měl na konci kvalifikace," popisoval Edwards příčiny následujícího propadu. "Když chcete dobrý čas, musíte na to hodně tlačit, a tím hodně opotřebujete přední pneumatiku. Prostě jsem si tolik nevěřil, když jsem měl novou zadní a opotřebovanou přední pneumatiku."

Edwards nakonec pochválil novou geometrii přední vidlice, motorka teď podle něj zatáčí mnohem lépe. Proto věří, že by v závodě mohl patřit mezi šest nejrychlejších.

Doporučujeme

Články odjinud