Spies i přes drobný pád pátý, Edwards zkusil nové rozložení hmotnosti

Spies i přes drobný pád pátý, Edwards zkusil nové rozložení hmotnosti

Seznamování Bena Spiese s japonskou tratí skončilo drobným pádem. Colin Edwards nastavil větší váhu na předek motocyklu, což mu pomáhá na výjezdech ze zatáček.

Stejně jako tovární yamahy, také satelitní tým Monster Yamaha Tech 3 zaznamenal v Japonsku dobrý začátek. Ben Spies zajel navzdory drobnému pádu páté místo, Colin Edwards byl sedmý nejrychlejší.

Spies startoval na okruhu Motegi poprvé. "Tato trať není zrovna technická, což nám moc nepomáhá. Jezdí se tu hodně stylem brzda-plyn. Trochu ztrácíme na rychlosti," přiznal úřadující mistr světa superbiků. Učení okruhu mu ztěžoval silný vítr. "Na začátku jsem použil měkčí přední pneumatiku a nebyl jsem z toho nadšený. Přijel jsem si ji vyměnit, ale tým chtěl, abych s ní absolvoval ještě jeden stint."

Právě v tomto stintu zaznamenal mladý Texasan svůj pád. "Ve druhém kole jsem najel příliš prudce do třetí zatáčky, tvrdě jsem zabrzdil, abych motorku narovnal a udržel se na trati. Nechtěl jsem do kačírku. Nakonec mi na kraji tratě ulétlo přední kolo. Jel jsem už dost pomalu, ale přistál jsem loktem tvrdě na obrubníku. Není to moc bolestivé a neměl by to pro mě být problém," popisoval Spies svůj pád a jeho následky. "Tvrdší pneumatika na náhradní motorce vypadala dobře a zbytek tréninku probíhal hladce."

Edwards zkoušel alternativní rozložení váhy, které mu pomáhá při výjezdu ze zatáček, se kterým se tu dvojnásobný šampión suprebiků v předchozích letech trápil. "Při výjezdu ze zatáček, kde řadíte nižší rychlosti, se nám tradičně zvedalo přední kolo. Přesunuli jsme tedy na předek větší zátěž a vypadá to dobře. Toto řešení by nám mohlo pomoci i na některých dalších tratích," věří americký veterán. "Mohu se teď víc soustředit na akceleraci, což nám dost pomůže. Doufejme, že je to pro mě začátek dobrého víkendu."

Doporučujeme

Články odjinud