Spies letos nepočítal s umístěním na stupních vítězů

Spies letos nepočítal s umístěním na stupních vítězů

Američan získal ve svém premiérovém ročníku jezdce královské kubatury MotoGP dvoje umístění na stupních vítězů, což bylo výrazným úspěchem, ale na vítězství to podle Američana určitě nebylo.

Bývalý jezdec týmu Monster Tech 3 ani nečekal, že si v prvním roce na prototypu MotoGP připíše umístění v první trojce. Polovinu okruhů neznal, seznamoval se s motocyklem, ale přesto dokázal velmi výrazně zabojovat a to mu také vyneslo pozici u továrního týmu, kde se po odchodu Valentina Rossiho uvolnilo místo.

„Měli jsme špičkový satelitní motocykl, ale upřímně, nemyslel jsem si, že bychom letos mohli vidět stupně vítězů. Kdybychom zajeli pár umístění do pátého místa, byl bych spokojený. V závěru sezony jsem se pak podíval kolem sebe, chlapi přede mnou, tak tam je vám jejich kredit známý, ale já a Nicky jsme bojovali v posledním závodě a on má mistrovský titul,“ řekl pro Motopod Ben Spies, jenž vzpomněl závod ve Valencii, kde se svým krajanem soupeřil o celkové šesté místo.

„Skončili jsme dvakrát na stupních vítězů a v Indianapolisu jsem porazil obě tovární motorky, ale upřímně, pokud snad někdo čekal, že ve svém prvním roce vyhraji, tak ten byl trošku šílený,“ pokračoval Američan. „Naučit se polovinu okruhů, sedět na satelitním motocyklu a vyhrát v prvním roce, nemyslím, že se to někomu může podařit. To nebylo předmětem mého programu. Dokončit závod s umístěním na stupních vítězů se pro mě rovnalo zisku titulu v mistrovství superbiků.“

V roce 2011 pojede Spies v jednom týmu s Jorge Lorenzem, kde jak uvedl by ostatním jezdcům nemuselo tolik vyhovovat, že mají tak rychlého týmového kolegu, ale on je s tím naopak velmi spokojený, protože se může mnohému přiučit. Na otázku, koho by si vybral za svého týmového kolegu, kdyby tu možnost měl, Američan odpověděl, že mimo Colina Edwardse by to byl právě Lorenzo.

Doporučujeme

Články odjinud