Spies s Edwardsem si po tréninku Silverstone pochvalují

Ben Spies svou spokojenost potvrdil pátým místem, dvanáctý Colin Edwards přiznal, že jeho stroj se choval poněkud těžkopádně. Zkušený jezdec věří, že se problémy s nastavením podaří vyřešit.

Stáj Monster Yamaha Tech 3 vstoupila do Velké ceny Velké Británie Velmi dobrým pátým místem Bena Spiese. Colin Edwards se s dvanáctou pozicí nevešel do první desítky, ale plánuje změny na motocyklu, které by mu tam měly pomoci.

V Silverstone jedou motocykly v rámci silničního mistrovství poprvé od roku 1986. Spies je z přebudované tratě nadšený. "Na mnoha místech je opravdu rychlá. Mám rád rychlé kombinace pravých a levých zatáček, kde se staví nové boxy a paddok. Výjezd z první zatáčky je vážně vzrušující. Před kombinací zatáček dosáhnete velké rychlosti. Musíte najít správnou hranici, jak rychle se tam ještě dá jet," popisoval úřadující mistr světa superbiků své dojmy z prvního tréninku. "Trochu jsme ztráceli v nastavení převodovky, ale celkově jsem spokojen. Myslím, že se zítra všichni trochu zlepší. Vím, že mohu být mnohem rychlejší. Třeba v Mugellu jsem zkusil (v sobotu) úplně jiné nastavení a na některých místech to pomohlo. Ke konci jsem se cítil mnohem líp. Máme už nějaké zkušenosti i informace z tratě a můžeme zlepšit nastavení převodovky."

Dnes méně úspěšný Edwards rovněž chválil novou podobu Silverstone, kde obsadil v roce 2002 ve superbikách první a druhé místo. "První zatáčka je úžasná, pak vás čeká zatáčkovitá oblast. Tam musíte být opravdu statečný. Je to vážně rychlé, připomíná mi to Phillip Island, kde můžete jet úplně na hraně. Je to tu velmi zábavné, odvedli skvělou práci," liboval si dvojnásobný šampión superbiků. "Jedete tak rychle, že chvilku trvá, než váš mozek vyhodnotí, jak jet ještě rychleji."

Zkušený Texasan se vyjádřil také k hrbolům, o kterých se v Silverstone mluví. "Nějaké tu jsou, ale určitě jich není víc než na jiných tratích," hodnotil Edwards a ke svému umístění dodal: "Není zrovna fantastické, ale je tu prostor ke zlepšení. Motorka se chová poněkud těžkopádně a to nejen při změnách směru. Dá docela práci srovnat ji z maximálního náklonu, ale víme, že to můžeme na zítřek zlepšit."

Doporučujeme

Články odjinud