Spojení LCR Hondy s De Punietem letos funguje skvěle

Před jednaosmdesáti tisíci španělskými fanoušky si v nedělním závodu královské kubatury MotoGP dojel francouzský jezdec soukromého týmu LCR Hondy pro své letos nejlepší umístění v podobě čtvrtého místa.

De Puniet startoval z první řady, ale na trojici Lorenzo, Perosa a Stoner už nestačil. Čtvrtou pozici udržel až do konce dnešního závodu a po jeho příjezdu do boxů mu všichni připravili mohutné a vřelé přivítání. LCR Honda dnes byla opět nejlepším netovárním týmem a jejich Honda RC212V druhá nejlepší ve výsledkové listině. Je to další velký úspěch této sympatické italské posádky.

„Rozhodli jsme se do závodu nastoupit s tvrdší volbu pneumatiky a ze začátku jsem trošku bojoval s přilnavostí. Z první řady jsem neodstartoval nejlépe, ale okamžitě se mi podařilo zachytit nástup vedoucí trojice a moje závodní rychlost byla přesně taková, jakou jsme očekávali,“ uvedl k závodu v Barceloně Randy De Puniet.

„Bral jsem čtvrtou příčku a rozhodl si udržet stejný rytmus až do konce, protože jen tak jsem dokázal zvládat odstup na ostatní jezdce. Simoncelli se mě sice snažil dojet, ale chyboval a spadl,“ pokračoval Francouz. „Bylo mi jasné, že dokážu získat svůj nejlepší výsledek sezony a čtvrté místo je prostě fantastické pro mě i pro chlapy z týmu.“

„Nyní jsme v mistrovství pátí jako nejlepší soukromý tým a budeme pokračovat tak, abychom naši Hondu měli na předních příčkách v každé další Grand Prix sezony,“ řekl závěrem francouzský jezdec LCR Hondy Randy De Puniet.

Doporučujeme

Články odjinud