Spojení Stonera s Hondou má v médiích zelenou

Některá italská média přišla s informací, že sezona 2010 bude poslední pro Casey Stonera u Ducati, protože ten se měl dohodnout na spolupráci s tovární Hondou.

Čtyřem nejlepším jezdcům v hodnocení mistrovství světa silničních motocyklů letos vyprší smlouvy a dalo se čekat, že informace typu, ten podepsal s tím a ten se zase domluvil s tamtím, aniž by se cokoliv oficiálně potvrdilo, budou na běžném pořádku.

Nyní italský sportsmediaset.it přichází s tvrzením, že Casey Stoner koncem roku opustí tovární Ducati, tým s kterým vyhrál svůj první titul v roce 2007 a motocykl, jenž mu v každém závodu MotoGP umožní bojovat o vítězství. Celkem k neuvěření, když si představíme, jak teď na tom Honda je.

Italská média také uvádějí, že Australan loni nebyl vůbec nadšen snahou Ducati získat do týmu Jorge Lorenza, ale tato situace nastala v době, kdy on sám nezávodil, protože byl na zdravotní dovolené a nikdo vlastně nevěděl, co bude dál. Nicméně snaha udržet si Stonera ve svých službách je ze strany italské továrny maximální.

Pokud by Stoner přece jenom odešel, byla by to pro Italy těžká rána, na kterou by mohli adekvátně odpovědět jen pokud by se jim podařilo do svého týmu angažovat Valentina Rossiho, současnou ikonu japonské Yamahy, což by především uvítali zejména italští fanoušci, ale také  sponzoři.

V případě Valentina Rossiho je zatím hradba mlčení celkem úspěšná, protože jediné, co víme je to, že jeho rozhodnutí přijde v polovině sezony. Určitě bude na Rossiho vyvíjen tlak podpořit italský tým, ale Rossi už je natolik zkušený, že jeho rozhodnutí bude učiněno po zralé úvaze, což pro mnohé znamená pokračovat u Yamahy.

Samozřejmě zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno, proto tyto informace můžeme brát čistě jako začátek vyjednávací kampaně v padocku MotoGP. Jenom doufejme, že se přes to všechno ještě všichni dokážou soustředit na samotné závody, protože o tom to vlastně je.

Jak si myslíte, že to nakonec dopadne?

Doporučujeme

Články odjinud