Stoner bojoval s únavou, Dovizioso omezil výkon kvůli spotřebě

Stoner bojoval s únavou, Dovizioso omezil výkon kvůli spotřebě

Repsol Honda si v Misanu prožila poměrně komplikovaný závod. Casey Stoner bojoval s únavou, Dani Pedrosa s nastavením a Andrea Dovizioso musel kvůli spotřebě omezit výkon.

Dani Pedrosa v průběhu závodu zmobilizoval síly a přes problémy, které mu dělal ne zrovna ideální nastavení, projel cílem závodu třídy MotoGP druhý. „Závodem jsem trošku zklamaný, protože mi motorka nejela stejně, jak v trénincích,“ řekl Dani Pedrosa. „Chtěli jsme to zlepšit změnou v nastavení, ale nastal pravý opak, což se někdy stává. Od prvního kola jsem věděl, že nedokážu udržet tempo s Jorgem a Caseym.“

„Druhá polovina závodu už byla lepší, Jorge jel skvělý závod, ale mě se postupně dařilo zlepšovat časy na kolo a dojet Caseyho. Nakonec jsem ho předjel a mám za poslední dva týdny další druhé místo. To není tak špatné,“ řekl závěrem Pedrosa, který byl rád za chladnější počasí a také, že během závodu nezačalo pršet.

Casey Stoner v Misanu nevyhrál a musel se spokojit s šestnácti body za třetí místo. Na rozpálené dráze Lorenzovi prostě nestačil, ale stále zůstává lídrem šampionátu. „Ze začátku jsem byl opatrný, protože tam bylo pár kapek deště, ale jakmile se situace vyjasnila dokázal jsem udržovat Jorgeho tempo až do okamžiku, kdy mě přepadla únava.“

„Bylo pak hodně těžké najít ideální brzdné body a měnit směr jízdy. Nebylo absolutně nic špatně s obutím nebo motocyklem, tým odvedl skvělou práci a dali mi fantastický komplet, ale byl jsem najednou totálně unavený,“ řekl závěrem Casey Stoner, který také uvedl, že je rád za to, že umístění na stupních vítězů vůbec získal.

Domácí závodník Andrea Dovizioso si jako jeden z mála hezky zabojoval, ale tentokrát byla jeho úspěšnost tak napůl. Podařilo se mu porazit Bena Spiese, ale krajana Marca Simoncelliho už ne, takže závod Velké ceny San Marina dokončil pátý. „Byl to těžká závod. Musel jsem jezdit tvrdě a agresivně, ale zároveň omezit výkon kvůli problému se spotřebou paliva,“ prozradil Dovizioso.

„Byl to problém celého závodního víkendu, ale až po zahřívacím tréninku jsem se dozvěděl špatnou zprávu, že musím ještě víc s výkonem dolů,“ pokračoval Dovizioso. „Bylo mi jasné, že při tak omezeném výkonu nemám šanci bojovat o stupně vítězů, což do jisté míry ovlivnilo moji motivaci.“

„Opravdu dobře jsem si zabojoval s Marcem a Spiesem. Marco mě letos poprvé porazil, takže mu blahopřeji. Našim cílem bylo získat nějaké body na Lorenza a to se nám nepodařilo,“ dodal závěrem Andrea Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud