Stoner je zklamaný, chtěl bojovat o vítězství

Caseymu Stonerovi se nepodařilo doladit nastavení, a tak dnes neměl dostatečnou rychlost na boj o vítězství. Zraněný Nicky Hayden si dojel pro šesté místo.

Stoner na konci kvalifikace přišel na dobré nastavení, ale potřeboval na něm ještě zapracovat ve warm-upu, což mu neumožnilo počasí. S třetím místem proto není spokojený, chtěl víc. "Měl jsem v prvních kolech problémy s předkem motorky a na ty dva jezdce vpředu jsem moc ztratil," vysvětloval Australan.

"Vypadalo to, že stejné problémy mělo několik dalších jezdců. Viděl jsem před sebou, jak upadl Dovi. Ke konci se to zlepšilo, ale od Daniho a Jorgeho jsem byl moc daleko na to, abych je ohrozil. Musíme pracovat, ale neztrácíme moc. Zoufale chci znovu bojovat o vítězství, pro sebe a Ducati."

Nicky Hayden si v sobotní kvalifikace nalomil vřetenní kost, takže do závodu nastupoval s handicapem. Vzhledem k těmto okolnostem je s šestou příčkou spokojený. Američan si není jistý, jestli zvládne zítřejší test.

"Celkově vzato musím být s šestým místem spokojený, rychlost jsme neměli špatnou a možná jsem mohl bojovat o lepší pozici, kdybych byl v plné formě," dodal Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud