Stoner: Kontrola trakce by měla zůstat

264 komentářů

DBBS
1. srpna • 11:31

Tady se holt někdo bojí. Holt by ses kamaráde musel naučit řídit co ? Takhle to máš jen zatáhnutí za řídítko a jedeš. Návrat k tomuhle určitě vítám, oživí to závody.

anonym
1. srpna • 12:03

No snad se Casey nebojí, že by šel výkonostně dolů...?

Milda Vale (milda.vale)
1. srpna • 12:11

Kontrola trakce na normálních silničních mašinách nemusí být špatná věc,hlavně za deště.Nebo na silných strojích s velkým krouťákem,to by mohlo v některých situacích i pomoc.Při MOTO GP by bylo zřejmě zajímavější,kdyby tam kontrola trakce nebyla..

Romcek
1. srpna • 12:19

milda.vave : Tak tak. V motoGP, je to dle me degradace závodění jako takovýho.

endemit
1. srpna • 13:57

Taky z toho mám dojem, že má strach, že by jezdil jako ve své prvé sezoně.

kvasa
1. srpna • 14:26

pokud to nahodou nevite, tak Stoner jezdil s TC skoro az vyplou, zato Hayden aby si na tu svinu zvykl ji mel na maximum. Takze nevim ceho by se mel bat. I na Honde jezdil takrka bez TC tak nevim co tu delate....

endemit
1. srpna • 15:58

kvasa: Když jezdiil se skoro vyplou, tak by mu to bez TC právě mělo vyhovovat a měl by to zvládnout levou zadní.

kvasa
1. srpna • 17:58

jenze vi ze to dokaze zachranit par nepeknych padu a zabranit tak mnoho zranenim tak proc to rusit? To neni jak v F1 kde bez TC udelaji maximalne hodiny...tady jde nejen o zdravi ale aj o zivot.

endemit
1. srpna • 20:04

Já se jen bojím, aby jim za chvíli nepostavili místo cesty koleje - chybí mi drifty.

Lizzy F1
1. srpna • 20:44

Kvasa: kdyz jezdil na honde, tak TC jeste nebyla. Poprve byla povolena az pri jeho prichodu do Ducati. A na Honde padal skoro v 50% zavodu. Jeho slova jen potvrzuji to co rikam, stejne jako mnozi jini, ze bez TC bude zase prumerny jezdec. V nekolika zavodech bylo videt pri srovnani telemetrie, jak mu pri plnem kotli tancuje zadek a elektronika dela co muze, aby ho udrzela na masine.

Jaroslav Petřík (jarpet)
1. srpna • 20:44

Proboha kvaso ..co to plácáš??
Podívej se loni na Lorenza a na jiné pády vždyť jdou i pět metrů vysoko a to všechno s kontrolou trakce.
Pryč s tím u těchto super strojů, protože už je to legrační...Dobře to napsal endemit a já jsem původně takhle chtěl psát, ale trefil se mi do noty...koleje, výhybky a možná i semafory
Takže můj názor je pryč s kontrolou trakce u těchto monster.
Jsou to ti nejlepší piloti (nebo s nejlepšími sponzory) tak ať se snaží a nebo ať jezdí opatrně s citem a i hlavou.
A pak se uvidí, protože dráhy už jsou skoro všechny bezpečné, tak ať závodí a neremcají.
Motorka má dvě kola a jinak to ani nebude!

kvasa
1. srpna • 21:00

Lizzy: kravina! Stoner jel na Honde v r. 2006 a to TC uz byla v plnem proudu tak nevim kdes na tu hovadinu prisel. TC nebyla jen prvni rok 990ccm.
jarpet: tak si predstav ze by ta TC nebyla. Myslis ze by Lorenzo nelital? Lital by 2x tolik. Motogp je o jezdcich, technice a vseho kolem toho. A kdyz jezdec neumi vyuzit potencialu motorky tak jeho chyba. Stoner na Ducati dokaze jet i bez TC, ale Hayden a dalsi satelitni jezdci bez ni ani nezaradi jednicku..cim to je? Asi opravdu tim ze Stoner je kopito a debil ze?. Cetli ste nekdy pocity jezdcu Ducati? Ze to neni jen o tom na startu dat plnej plyn a v cily ho pustit..je to mnohem vetsi prace s plynem a vetsi citlivost na kdejake japonske motorce tak tady prosimva nekydejte ty tuposti ze by Stoner bez TC byl prumernej jezdec, to j eta njvetsi smesnost co jde napsat. Kort kdyz Stoner s TC takrka nejezdil....a jestli nekomu chyby drifty tak se divejte na supermoto, plochou drahu nebo treba motokros.

kvasa
1. srpna • 21:11

a mimochodem..ze je TC jak v 250 tak SBK a beztak i STK 1000 nikomu nevadi? Ale ze je to v nejtechnologictejsi tride motorek, tak to se tu malem pretrhate vzteky...Co kdyby do vesmiru litaly pomoci vrtulovych raketoplanu a praskovaci letadla pouzivaly nuklearni motory? Taky moznost ne?...

Jaroslav Petřík (jarpet)
1. srpna • 21:15

Kvaso, to neokecáš......ať kluci za ty prachy ukážou co umí i bez... kt
A Stoner speciálně......ten je postavenej už jen přes PC !!

kvasa
1. srpna • 21:26

!!!A proc to nemaji ukazovat co umi v SBK nebo 250? Tam maji "pravo" jezdit s TC aby si nenabancili pasteky? Nebo proc oni muzou jezdit s TC a v motogp by nemeli? SBK si nehraje na TOP tridu? Proc tedy bere technologie z motogp kdyz jsou "nudny" a davaji mensi prostor ukazat potencial jezdce? Motogp je od vyvoju technologie a vsechny zakazy a omezeni tohle jen zbrzduji. Myslis ze ted na ser. motorkach je TC diky cyklistice a Tour de Franc nebo co? Motogp proste bude to top jak technologicky tak jezdecky. A pokud si jezdec nedokaze poradit s tim nejlepsim co mu tovarna nabidne, tak muze jezdit ninja cup v ramci CEV. Navic TC neni povina a Hayden bez ni pekne jezdil na Honde vsechny ty leta, Stoner vesmes bez ni na Ducati a urcite by se nasli dalsi jezdci o kterych ale nemame tolik informaci. Proste technologie do tohoto sportu a tote tridy patri at se vam to libi nebo ne.

anonym
1. srpna • 21:33

Kvaso, ze se na ty idioty nevykasles, kazdej z nich by si nabyl drzku v prvni zatacte i s kontrolou trakce, machři
Vůbec asi nechápou pojem "záludné otáčky" např. U NSR500, kde pokud jsi při zrychlování v určitých otáčkách nepovolil plyn, tak si z ničehonic letěl tj. skokový extrémní nárust NM.
Např. toto řeší TC, ale kopyta jako jste vy řídit neanučí

anonym
1. srpna • 21:39

Pokud někdo nechápete co to je, tak se poptejte těch co jezdili starou ZX10, či první TL1000, nebo FZ400 (tam vás to neshodilo, ale poznat to bylo řádně). Na silničních mašinách posledních 10 let dělaných pro blbečky to už není, protože nejsou vydřený na max. možnosti, ale tyhle "kraksny" mojí doby tuhle divokost ještě měly, jako to maj určitě do výkonovýho extrému poladěný MotogP stroje...

Romcek
1. srpna • 22:59

Muf: Jenze v MotoGP by meli jezdit ti nejlepsi piloti a tim padem zvladat ty nejlepsi motorky. Kontrola trakce ja proste degradace zavodeni at uz je to ve F1 v MotoGP nebo kdekoliv jinde. A bezpečnost do toho nepleťte motorka ma dvě kola a na tom se nic nezmění, jezdilo se dřív bez TC a byly mnohem míň bezpečný okruhy.

kvasa
1. srpna • 23:13

Romcek: a cetls taky ten clanek? Maji o 70-80% mene padu, zraneni a kdeceho vseho. Takze zrusit tc jen aby si divak s prezranym pupkem, pivem v ruce a zadkem v gaucu lahodil pohledem na borce ve smyku v 200km/h, pricemz riskuji zraneni, zdravi, zivot? Treba b ytaky mohli jezdit bez helmy at divak vidi jestli se smeje nebo nadava..jak v reality show

Grimix
2. srpna • 0:08

mne se kontrola trakce nelibi v MotoGP, ale musim uznat nazor "kvasa", ze je asi fakt mene zraneni (padu mozna i ne, ale jsou bez zraneni, jsou mensi)... ja se radsi budu divat, jak vsichni v celosti dojedou do cile, nez aby Stoner nedojel ani do druhe zatacky, tak jako Lorenzo .. a aby je sklidnily ty zraneni.. to sem fakt happy bez toho ;)

Grimix
2. srpna • 0:09

nebyt TC tak mozna Lorenzo uz neni mezi zivymi po tech lonskych padech ...

jokerone
2. srpna • 1:16

Kvaso, dej návrh na vznik nové, bezpečnější třídy "Pařez", v ní se určitě najdeš a stačí pouze udělat omezení obsahu na 50ccm. TT a Hořice rovnou zruš, okruhy tam kromě diváků lemují také stromy, domy, ploty a lampy. Fandím chytrým lidem, proto tě mám tak v úctě.

jokerone
2. srpna • 1:21

A ještě ke klokanovi. Pamatuju jeho první sezónu ve čtvrtlitrech, TC vůbec nepotřeboval a lítal dál i výš, než loni Lorenzo! Málem ho angažoval tým NASA.

kvasa
2. srpna • 2:20

Vidim ze tu nekdo potrebuje videt tvrdou Hollywoodskou akci. Nechtel bys ty nahodou jim dat do ruk kulovnice a retazy at sou ty zavody jeste akcnejsi? Zajimavy ze kdyz tu byl clanek o Indianapolis tak tu 99% lidi pastekovalo jak je to nebezpecna trat, kdyz na rovince pojedou vedle zdi...ale TC byste jim hned zrusili..to uz je fakt sila co se tady deje.

xbike
2. srpna • 7:48

kdyby zrusili kontr. trakce, tak VR46 da vsem kolo a za par zavodu je pulka jezdcu na marodce :-(

kvasa
2. srpna • 2:25

A jeste me prosimte aspon ty rekni, proc by se mela TC rusit jen v motogp a ne v 250 a SBK? To tam jsou vsude takovy kopyta ze bez TC by nedokazali projet zatacku?

endemit
2. srpna • 8:56

V první sezoně s 990 ccm bez TC byly ty nejhezčí závody a co si pamatuji, tak bych neřekl, že bylo víc pádů (počítám i tréninky) než dnes. Možná proto, že jezdci nejezdili tak bezhlavě jako ted, kdy někteří "šílenci" jako třeba Lorenzo - jinak díky za ně - jako kdyby hřešili na to, že mají TC a proto přidají plyn o něco dříve v domnění, že je z toho TC "vytáhne". Jinak kvaso, ty tady o někom říkáš, že se div nepřetrhá vzteky, ale když si vše zpětně přečtu, tak vidím, že většina lidí prostě debatuje o tom, že se jim nelíbí TC a nic ve zlém, ale ruku na srdce, když si přečteš ještě jednou své příspěvky, musíš uznat, že ty jsi snad jediný, kdo tady prská vzteky jak malé dítě, když není po jeho.

Romcek
2. srpna • 10:38

kvasa: Zas to nepřeháněj a přečtisi ještě jednou co jsem napsal. To co jsi napsal ty jsem nikde já nenapsal.

Lizzy F1
2. srpna • 10:47

Kvasa: Za stonera mluvi telemetrie a chovani jeho masiny. Napr lonska LagunaSeca ukazala rozdil mezi CS a VR. Tam na telemetrii bylo jasne videt kdo dela s citem a kdo brzdi na plny kule a stejne pridava plyn. Kecy co rikaji jsou mi celkem jedno, ksyz vidim data z elektroniky. Ta prozradi vsechno.Jinak podle tve interpretace posledni sezonu na LCR jezdil bez TC, tedy mel ji temer vypnutou. To ovsem potvrzuje, ze bez TC neumi jezdit, protoze v te dobe padal na hubu skoro porad. Kecy o bezpecnosti diky TC jsou trapna vymluva. To same bylo v F1, ktere to sice malo ale prospelo. Jak rikaji druzi, MotoGP je vrchol, a kdyz se na tom neudrzis, tak tam nelez.

Chip
2. srpna • 12:17

Posmevacci. Ze Casey by bez TC nedokazal zajet zavod? Ani nevite jak se pletete, protoze do ctrnacti let nepoznal nic jineho, jenom dirt trackove masiny a okruhy. Hold zdravi ma kazdy jenom jedno, a v tomto smeru je TC nevyhnutna.

kvasa
2. srpna • 12:58

Lizzy: vsak se mu ta Ducati v te Lagune taky vlnila do vsech smeru, zato Rossi jel klidnou jizdou bez jedinyho zatrepani tak co proboha delas? A ikdyz Stoner jasne rekne ze TC takrka nepouziva, Hayden rekne ze narozdil od neho ma TC skoro na maximum, tak Lizzy ma samozrejme pravdu protoze videl jakejsi graficek v televizi s plynem a brzdama A to radsi ani nezminuju Mamolu, kterej se k Stonerove jizde atd. vyjadroval v clancich kde psal o te MotoX2 nebo co to je..ale Lizzy ma samozrejme pravdu:)

Lizzy F1
2. srpna • 13:43

Kvasa: No prave, ze vlnila, presne jak rikas. Kvuli tomu plnemu kotli. Kdezto Vale jel ciste, protoze pridaval plynuleji. Zastavas se Stonera, pritom porad davas argumenty proti nemu. Nejak nechapu o co ti jde. A s tou telemetrii, verim tomu co vidim, protoze tak je to udelane. Navic obrazek zcela jednoznacne potvrzuje to co se deje na trati. Navic nechapu proc by to meli falsovat. A mimochodem zalezi na ridici jednotce, rozdil mezi skoro vypnuta a na plno muze byt uplne minimalni.A jeste k CS historii, dirt track a MotoGP je sakra rozdil. Mimochodem Vale vyhraval zavody jeste kdyz CS tahal kacera, a bez TC, stejne jako Doohan, Schwantz a dalsi. A nejhorsi umisteni Valeho v sampionatu bylo 3. misto predloni. To uz o sakra rozdilu svedci. TC je spatna a rikam to od zacatku. Nejdulezitejsi je jezdec ne elektronika.

kvasa
2. srpna • 13:49

V tom pripade je to jasne. Ducati je ten nejvetsi krap start. pole, kdyz Stoner s plnym kotlem, trepajici se motorkou sotva stiha klidnym jizdam Yamaham a Hondam. Oto je to vetsi genius. No a jeste jednou a snad naposledy. Stoner jezdi skoro bez TC, tak proc se tady nekoho, nedejboze me, snazis presvedcit ze bez ni by nezajel nic, kdyz on bez ni jezdi? To je jakobych tady porad rikal ze Lorenzo ma tovarni Yamahu, ale tys me porad tvrdil ze met tovarni Yamahu tak jezdi tak jak tak..pripadam si jak v lecebne nejakej.

kolja F1
2. srpna • 14:28

v STK1000 myslim neni

motogpmania F1
2. srpna • 14:43

Kontrola trakce né. To že je to s ní bezpečnejší platí v případě když jdete nahubu. Ale paradox je v tom že bez ní si dáváte bacha a ten kdo jí slepě důvěřuje a najednou se vloudí chybička tak jde na hubu o to víc protože to prostě nečeká. A mám dojem že v Motogp by měli být ti nejlepší kteří ví jak se jezdí. Kdyby to dali do ruky mě , tak říkám kontrolu trakce ano, jim né, jsou nejlepší, dobře placení, mají nejlepší materiál a jsou tam dobrovolně.
Mojím druhým nej sportem jsou skoky na lyžích a kdyby nosil na zádech padák tak na to ani nekoukám

endemit
2. srpna • 15:13

motogpmania: Souhlas

Izzy
2. srpna • 16:02

Spis vidim ze se tu rozbehla debata Stoner je/neni maslo, nebo spis ma/nema strach.Polemizovat o tom zda-li by bez TC byl Stoner lepsi/horsi tu nebudu. Na druhou stranu bylo zde vyrceno ze Stoner je prumerny jezdec - v tom plne souhlasim. Pokud nema 200% stroj jezdi bez chute, poslednich par zavodu porad slysim ze vsech stran jake ma problemy apod. Ten klucik se porad jen vymlouva na co muze a stacilo by proste rict ze na kluky na Yamahach a Hondach dnes nema - at uz kvuli stroji ci kvuli nemu.A pokud mu Ducati nepostavi motorku par excelance tak uz svuj titul nikdy nezopakuje - at uz s TC ci bez ni...

Ladin46
2. srpna • 17:53

zdravím,taky i já přidám názor a nebudu komentovat bezpečnost důsledně.Pokud vím,bez TC bylo víc pádů,možných zranění,o to víc to dokazovalo umění jezdce.Ti nej,Rainey,Schwantz i Doohen,páni klasa.Doohen těžká zranění,ale nepadal stále,Rainey bohužel jednou a ... Myslím ovšem,že za ta zranění mohla bezpečnost tratě,viz komentář Raineho .. "až po mé nehodě se tratě museli upravit",myslím že to byl nějaký patníček,nebo co.Okruhy dnes jsou mnohem bezpečnější,na druho stranu TC nesmírně zrychluje.Opravdu si myslím,že by to byl výrazný krok zpět,zpomalení pánové.Právě proto se uvažuje o jejím zrušení,čili zpomalit ty nejpekelnější supr stroje.Věřím že pak by Vale (jak psal i xbike o Valem) určitě překonal Aga i v titulech.Zkrátka,myslím,že právě TC nám dává tu supr podívanou o kterou nám přece jde.Určitě nikdo z vás je nechce zpomalit,nebo snad ano?Pokud jí zruší,určitě ubude soubojů na špici a koho zajímá střed pole.Stoner možná mluví o bezpečnosti,ale asi ví,že i s částečnou TC je mnohem rychlejší,čili v podstatě nechce přímo říci,přiznat,že by zpomalil a nejen on.Ještě poznámka,částečně vypnutá si myslím taky,psáno níže,je jen o něco méně účinnější.Nikdy by si nedovolil jí úplně vypnout.Vývoj nezastavíme a pokud zruší TC,továrny přijdou s jinou vychátávkou,ale kdy?Až bude tahle generace špičkových jezdců jezdit SBK,motokáry,nebo třeba i Rally?Snad jsem se nikoho tímto nedotkl.

endemit
2. srpna • 20:25

Nejde o rychlost, ale o podívanou. I kdyby se jezdilo o 2 s pomaleji, pořád je to dost rychlé. Navíc, jak sám píšeš, týmy by tu rychlost našly v jiných vychytávkách. A 1 sezona 990 ccm bez TC přinesla velmi vyrovnané jednotlivé závody i když to možná nebylo tak vidět na celkových výsledcích za celou sezonu. Ale nejlepší byla ta podívaná, jak se neustále jezdilo v kontrolovaném smyku obou kol, takže se bylo na co dívat i když nebyl na trati zrovna žádný souboj.

7ummy
2. srpna • 20:44

TC taky muze za to, ze presednuti z 250 na 800 je o trochu rychlejsi motorce naproti tomu za dob 500 trvalo jezdci jednu sezonu, nez si na ten mazec zvyknul. Rossi popisoval jak porad nechapal proc jezdci jezdi porad nakrivo. Po te co presedl mu to doslo motorka mela tolik vykonu, ze jet rovne vpodstate neslo.

Lizzy F1
2. srpna • 22:04

Kvasa: ono to s tim SKORO nepouzivanim taky nebude tak horke, jak nam chlapec sam priznava. Ono v tom textu lze taky mezi radky cist, ze on bude bez TC vic padat. Mimochodem, nejde o zpomaleni, ale o to, aby vyhravali ti nejlepsi, tedy ti, kteri jsou nejrychlejsi, delaji nejmene chyb a nepadaji, a vyhraje i s horsim strojem diky svemu umu. Vubec se mi nelibi, kdyz si mistr sveta stezuje, ze bez TC nemuze jezdit, protoze mu TC pomaha, kdyz udela chybu.

motogpmania F1
2. srpna • 22:17

Ladin46: já bzch klidně zpomalil, jak píše endemit o dvě sekundy to nikdo na první pohled napozná ale co pozná je stroj bez TC projíždět zatáčkou. Mě nejde o maximálku nebo rekordy okruhů mě jde o požitek, a na jízdu na takovém sroji se nachá koukat i když je závod sebenudnější.

Ladin46
3. srpna • 1:06

Vlastně máte samozřejmě každý svou pravdu,teorii,uvidíme,co na to Dorna a pokud dojde ke zrušení trakce,doufám,že souboje přibudou a ať ti, co mají strach bez TC jezdit, hold budou nuceni zpomalit, nebo se to pořádně naučit. V každém případě jim všem přeji soubouje bez pádů a zranění o to víc se máme na co těšit, lahodit naším očím se zrychleným tepem atd., však to znáte.

ChenziR1
3. srpna • 8:47

02.08.2009, 22:04 - Lizzy na poslední větě je pořádný kus pravdy...
Jinak na tu věc s TC nemám vyhraněný názor.Silný jsou argumenty pri i proti.Tak že si jen počkám jak to dopadne.

endemit
3. srpna • 10:58

M.i.k.e.s.7(revival): Nehaž všechny, kdo tady diskutují do jednoho pytle. To, že tu pár lidí plácne něco o Rossim ještě neznamená, že tak plácají všichni. Já si např. nejsem tak jistý tím, že by byl Rossi bez TC rychlejší než třeba Stoner.

anonym
3. srpna • 11:41

Zajimavý by bylo kdyby Valentino přišel s podobným prohlášení. To bych si rád pročetl diskuzi

ChenziR1
3. srpna • 11:51

03.08.2009, 11:41 - Don Williams : to by bylo ožehavý téma

s64
3. srpna • 12:48

Lizzy-2.8.09-10:47-Jak můžeš porovnávat Ducati s Yamahou??
Ducati-Yamaha něco naprosto odlišného.Yamaha je asi v součastnosti nejlepším strojem,ale chová se uplně jinak než Ducati(dravá,nezkrotná,divoká,těžko ovladatelná).Proto se Stonerovi vlní mašina a málo kdo ji umí zkrotit.
Psaní o jezdeckém citu žlutého boha bych letos moc nezminoval.
VR se letos při závodech už 2x válel v kačírku Stoner ještě ne.

endemit
3. srpna • 15:02

s64: To bych tady zrovna nezminoval. Stoner sice v závodě ještě nespadl, ale v trénincích je na zemi co chvilku. Minule to tuším stihl dokonce dvakrát během hodiny...Jinak jsem sice napsal, že si "nejsem tak jistý tím, že by byl Rossi bez TC rychlejší než třeba Stoner", ale kdybych si měl vsadit, kdo by byl lepší, vsadil bych na Rossiho. Stoner by podle mě častěji padal.

orange1
3. srpna • 15:05

4 s64: no to máš pravdu, Stoneruv jezdecký cit je skutečně na rozdíl od žlutého boha letos neporovnatelný ( ty pády 27 včetně highsidu v kvaldě, resp. tréninku na rozdíl od 46 nepočítám),nicméně výsledkem je stráta Stonera -37 bodu na Rossiho a to je to,co se počítá

Ladin46
3. srpna • 15:38

VR se letos při závodech už 2x válel v kačírku Stoner ještě ne no ale v druhém případě dal Stonerovi kolo, nebo né

anonym
3. srpna • 16:10

Ladin46: fanatiku, a kolik kol dostal pan Vale ve Francii od Stonera a spol. ??? Jestli si dobře pamatuju, tak celý 2 kola endemit: už jsem ti to jednou psal, ale pan velkomožný Liparsson mi to bezdůvodně vymazal - před tebou jako jedním z velmi mála žlutých smekám

endemit
3. srpna • 16:40

Mikes7: Jsem sice fanda Valeho, ale snažím se být objektivní, i když tam samozřejmě nějaká tendence psát spíš "pro" mého oblíbence než "proti" asi musí být občas vidět. Jinak si uvědomuju, že dnešní pole je tak vyrovnané, že se už dá těžko určit, kdo je nej, protože kolikrát rozhoduji takové maličkosti a náhody, které může málokdo předvídat. Vale vede zřejmě hlavně kvůli svým zkušenostem, které má navíc oproti ostatním.

orange1
3. srpna • 17:06

jo,jo ten Stoner je frajer, dát 2 kola někomu kdo v závodě upadl a byl 2x v boxech, jak ten to dělá.. :-(

Ladin46
3. srpna • 17:46

je tady,náš poradce,profesor,znalec,zdravím tě MIKES,nejezdíš náhodou se Stonerem na tý dvojce?

motogpmania F1
3. srpna • 18:40

Jo, jo VAle se v závodě už dvakrát válel a vždy na vodě a jak známo není to jeho oblíbený povrch. Ale na suchu to má letos na 100% pod kontrolou a suchých závodů je většina a to se počítá

opinel
3. srpna • 21:16

Pokud vím,loni,možná už předloni byl rozhovor s Rossim,kterej se velice pochvalně vyjadřoval k TC a zároveň jako zástupce pilotu pro bezpečnost závodů jí velice chválil..já nevím,proč to tu někteří tak překrucujou ve smyslu,že je Casey poserista,jiní by mohli namítnout,že je poserista Vale,kterej nechtěl jít k Ducati,nejen z důvodů malé gáže,ale i z obav z divokosti Ducaty i přesto,že má kvalitní TC, ale je prostě jiné konstrukce a přejít z japonce na na tohoto itala jalo přejít z poníka na divokýho araba..

EliasFan
3. srpna • 21:56

Zákaz kontroly bych bral.

Milda Vale (milda.vale)
3. srpna • 22:11

Tvrdit,že má Casey strach jezdit bez TC je nesmysl!!Stoner je top jezdec a bude jezdit špici ať už s TC nebo i bez ní.To,že se mu nyní tak nedaří,bych opravdu přisuzoval jeho zdravotnímu stavu,i kgyž je tu fakt,že Yamaha je letos o něco lepší než Ducati.Ale věřím,že být an tom líp po zdravotní stránce,tak by oboum Yamaham pěkně zatápěl..

Ladin46
3. srpna • 22:16

milda.vale - pravda,také Hondy ukážou,co v nich ještě je.Nějak se na ně zapomíná,Lorenzo není hlupák,pokud přestoupí,asi ví proč.

Milda Vale (milda.vale)
3. srpna • 22:30

03.08.2009, 22:16 - Ladin46-nejsem si jistý jestli Lorenzo při přestupu k Hondě by jezdil to co u Yamahy.Momentálně sedlá prakticky nejlepší motocykl v poli,tak ať ukáže,že lepší než Vale a dokáže,že jej umí porážet na stejné technice.Při přestupu není jisté,že Honda bude "konkurence schopná"Yamaham.Otázka je jestli by se Lorenzo dokázal podílet na vývoji Hondy,tak jako Rossi u Yamahy.Každopádně je v Lorenzovi velký potenciál k tomu,aby se stal jednou(možná i letos?)mistrem světa.

Ladin46
3. srpna • 22:43

o tom potenciálu není pochyb a právě proto by bylo zajímavé,kdyby přestoupil.Mnohé by se tím vysvětlilo,Dani,zda opravdu na to má a nebo to bylo motorkou.Bezesporu Stoner dokázal na Ducně,co nikdo jiný.Škoda těch jeho dvou pádů za sebou,bylo by to mnohem zajímavější i loni.Lorenzo na yamaze pokud vymaže Rossiho,pak by měl asi Vale už odejít.Věřím,že tomu tak ještě letos nebude,uvidíme.Taky je pravdou,že Yamaha právě díky Ducati musela hodně zapracovat na elektronice a to se jim myslím povedlo dokonale.

Lizzy F1
3. srpna • 23:18

Pratele, stale si trvam na tom, ze Stoner je prumerny jezdec, kteremu extremne pomaha elektronika. Je to videt ze stylu jizdy, telemetrie. Kdyby TC nemel, tak by v mnoha zavodech skoncil na zemi, bud na brzdy nebo pri vyjezdu. Driv se jezdilo bez TC a bylo to skvele. Kdo pamatuje souboje mezi Keny Robertsem a Valem v prvni jeho sezone, nebo pozdeji se Setem, tak vi o cem mluvim. To byla parada.Mimochodem, kdo tvrdi ze na Ducati nikdo nedokazal co Stoner, tak zapomina na jediny zavod Troye. nejdriv rikali, ze bude rad do desitky, druhy den uz mluvili do pateho, ale vys ne, po kvalde rekli ze tak to pate, ale vyhrat nemuze a ten rizek za to vzal a vyhral start-cil.Mimochodem, jak tady nekdo mluvi o Ducati(neklidna a dalsi otrepane fraze) tak zapomina, ze MotoGP Ducati neni klasicka Ducna ala SBK. A co na nich predvadeli Fogarty a Bayliss je az neskutecne. To jsou po Valem dva mi nejoblibenejsi jezdci.Mimochodem, kdo pamatuje prestup Valeho do Yamahy, tak moc dobre vi, ze tehdejsi Yamaha byl strep se slabym motorem. Nikdo mu nedaval sance, ze uspeje. Rikali, ze udelal chybu, ale on nasedl a ukazal, ze ON je nejlepsi a vyhral hned v prvnim zavode.Jinak opet se budu opakovat. Opravdu mne prijde naprosto UBOHE, kdyz mi mistr sveta vyklada, ze ma TC proto, ze mu pomaha, kdyz udela chybu. Ja chci, aby mistrem sveta byl ten nejrychlejsi a nejlepsi pilot. Tedy ten, ktery jezdi na hrane a nedela chyby.A to proste Stoner neni a samo to priznava. To jak pred prestupem do Ducati padal na hubu v kazdem druhem zavode a pak tady psal, jak se mu dely podivne veci s motorkou, to je taky rovnez nehodne mistra sveta.Kdo si titul za posledni roky krome Valeho opravdu zaslouzil byl akorat Nicky. Stoner to vyhral jen diky sve motorce a nicemu jinemu. GP07 byla proste nedostizna.

Ladin46
3. srpna • 23:44

Lizzy,tenzávod s Troyem musel být supr,já neměl to štěstí ho shlédnout.Přišel,nekecal,zvítězil.Ale Ducna v té době a dnes?Pokud vím,Troy jí testoval a nemluvil o ní,že byla fajn,naopak.Tvrdil,že je to úplně něco jinýho.Stoner a Hayden jezdí stejnou Ducnu a na mazáka Nickyho je to příliš,to ani tady nedáš alespoň trochu uznání?Stoner po loňské Laguně nepodal Valemu ruku,spratek jeden namyšlený,ale jezdit bezesporu umí.Jazyk má proříznutej,jako občas každý.Vale také umí slovně píchnout,ale je zatím a zůstane fenomén,nikdo mu to neodpáře,ani MIKES7.A sakra,zase budu fanatik.OK,sorry

Lizzy F1
4. srpna • 0:13

Ladin46: Troy je proste pan zavodnik. Dva roky zpet, v jednom zavode a ubrousil si dva clanky prstu. Za 14 uz jel znova.Vale, Sete, Roberts, Doohan, Baros a dalsi. Pro mne CS proste neni spravny mistr sveta. Jezdci jako Lorenzo, Pedrosa, ti neco dokazali v nitich kubaturach a sve kvality dokazuji i ted.SC u Hondy padal jak hrusky, neumel odhadnout limit. Ale pak rikal, ze se mu neco divneho delo s motorkou.
Pak mel nejlepsi motorku v poli, vyhraval zejmena diky topspeed a pneu. OK, budiz.Loni, ale byla spatna motorka, pak bylo zase zdravi v tahu no a ten Vale, ktery proste jezdi hrozne a nenecha ho vyhrat.Letos je vsechno zase spatne diky zdravi.
Navic mu chteji vzit tu TC, ktera mu pomaha, kdyz dela chyby.
Ten kluk proste u mne nema respekt.Treba Schumachera nemusim, ale jako pilot ma muj absolutni respekt.

Chip
3. srpna • 23:56

Lizzy: No to je mne ale novinka, Desmo ze je to same jako SBK. Radeji si to oprav.

Lizzy F1
4. srpna • 0:17

Chip: Cti poradne, pisu, ze to neni to same.

Ladin46
4. srpna • 0:19

No něco pravdy na tom je,snad se rozhodnou správně,Dorna a jezdci v případě TC,možná je zkrze toho až příliš povyku.Uvidíme.Schumacera i Haydna já nemusím,ale taky je uznávám,proto musím ať chci,nebo né,uznávat všechny,včetně CS.

kvasa
4. srpna • 0:50

Lizzy: az na prvni vetu posledniho odstavce (o Nickym) se me z toho cteni udelalo jeste vetsi zle nez je me ted. O prestupu Rossiho k Yamaze skoda mluvit, resilo se to (nejen) tady nespocetnekrat a vidim ze si asi pokazde chybel nebo co. K Troyvi a Valencii 06 taky skoda mluvit. Absolutne kazdej tam jel na jistotu a na naky uhaneni za vytezstvim se mohl kazdej vis co. Navic Troy jezdil dva roky predtim na Ducati a co dokazal? Nic, byl to "troska". Na litru Ducne jaks taks zajel i Sete, jenze diky jeho zraneni samozrejme bylo vse posrato. Mimo zraneni i samozrejme smula kterou ma snad uz od narozeni, kdyz na Philip Islandu pri vymene motorek (zacalo srat) mu dali vadnou mokrou gumu, ktera mu odesla a v posledni zatacce ho predjel Rossi a tim mu vyfoukl jeho prvni podium v sezone a vlastne prvni po dvou letech (fakt naramnej moment). Jenze jak ti asi jeste neni znamo, tenkrat to byly litry ale ted to jsou 800ccm. Kdyz na ni Bayliss testoval tak mel nejubozejsi cas ze vsech co na tom kdy kdo sedel. I Sete zajel za dopoledne testovani lepsi cas jak Troy za dva dny. A to Sete na tom nesel dva roky..ale to je jina kapitola. Dalsi vec k te tvoji srande. Ze prej pro tebe neni mistrem ten kdo pada kdyz, jezdi hranu a ma plnou hubu kecu nebo co. Takze zase ti asi uniklo, ze Rossi v jednom ze svych nejdulezitejsich zavodu zivota (Valencie 06) udela chybu za kterou fackujou borce v Rookies cupu, a posral si titul. Nemluve o padu v kvalde ve Valencii 07 kde si pokrapal ruku a tak prisel o druhy celk. misto...do toho kdyz pripocitam letosni dva smesny pady a drzkovani po Setem, tak podle tvojich indicii tento clovek hoden mistra sveta nemoze byt ani nahodou.

kvasa
4. srpna • 1:07

No a k te Ducati a Stonerovi. Uz je jedno jestli jezdi s TC nebo ne. Proste jako jedinej z tech top jezdcu co na Ducati 800ccm sedeli (Hayden, Capirossi, Melandri, Elias, Barros, Sete) si s tim dokazal poradit a to mluvi absolutne za vse. TC pouziva i Rossi, a jak uz tady nekdo psal, taky o ni mluvil hoodne moc kladne tak nevim co delas. Uz jen za tu jizdu, za to jak musi tu Ducati krotit z tech zatacek aby stihal tem vlackoym jizdam Yamah zaslouzi Stoner z dvacet titulu.

kvasa
4. srpna • 1:15

Jo a jeste jak si psal k te LCR..to je taky pekny. Ze mel x padu je sice pravda, ale byla to jeho prvni sezona motogp, navic v jakesi LCR Honde...Kde se pohybovaly toty stroje, resp. toten stroj po tom co odesel Stoner? Checa ostuda a Puinet na kazdej vikend minimalne tri motorky. Jo a jeste to k tomu tvojemu poslednimu:) Taky pekny:) Vyhraval diky topspeedu..no samozrejme:) Ono motogp j ejen o topspeedu. Ty zatacky tam jsou jen aby se dostali na dalsi rovinky kde Stoner predvedlsvuj topspeed a vyhral. Krasna to predstava.

kvasa
4. srpna • 1:21

No a na zaver chci podekovat redakci jak je promakanej system vkladani prispevku, kdyz me to pokazde napsalo ze jsem zadal nepovoleny vyraz. Takze ty tri dementni prispevky jsem psal snad 8x. No proste posledni pul hodina byla vynikajici zalezitost. Jeste parkrat tak a pozadam o ban na toty stranky at me to sem porad nelaka.

Lizzy F1
4. srpna • 1:43

Kvasa: Takovou hromadu tendencnich zvastu, polopravd a lzi jsem tu jeste necetl. Troy a nula, to muze rict vazne jen chory mozek. Nikdo ti nebere tvuj nazor na Stonera, ale alespon prosim nelzi. Jako napriklad Capirex jezdil na ducne skvele vysledky a jako vetsine pilotu stare skoly mel problem prejit na motorku, ktera je rizena elektronikou. Taky je ubohe srazet Marca a NH, protoze ono se tezko zvyka na motorku, do jejiz vyvoje si nemel moznost cokoliv rict a je udelana primarne pro nekoho jineho. Podivej co predvadi Marco letos v podstate s netovarnou a NH uz se taky zziva. Pocitam, ze pristi rok to CS bude mit sakra tezke.Teda jestli ho nenapadne zase nejaka celkova slabost.Vazim si pravych zavodniku

kvasa
4. srpna • 10:34

Lizzy: podiv se na vysledky Baylissa v SBK a motogp..celkem rozdil ne? Capirex na Ducne jezdil skvele, ale to byla 990ccm jestli zas o tom nevis. Na 800ccm mel jeden peknej vysledek (myslimze Motegi, kde vyhral) jinac uplna nevyraznost...a to ta mpotorka byla delana urcite na neho. Proc by ji delali na novacka co prichazi do tymu. Takze i on by mel podle tebe met tezkej prestup kdyz motorka nebyla delana primarne na neho. Pak nevim ktery piloty ze stare skoly myslis, prtoze Colin vesmes problem nemel, Rossi uz vubec ne, Barros po rocni pauze taky vcelku zajel ale mel bohuzel Ducati, takze jedinej kdo mel "problem" byl Loris. A nevim kdes vycetl ze snizuju vykony Melandriho a Haydena, tos cetl asi od nekoho jinyho na jinym webu, tady to neni ani jednou. Jde o to ze ta Ducati je tak debilni, ze na ni nedokazou zajet ani ti jezdci co jsem vyjmenovaval. A jestli si Hayden zvykne tak jenom sakra dobre. A verim ze pristi rok uz z toho neco bude. Nemit vesmes zadny sance testovat je trosku tezky po takovym prestupu, kdy po x letech u Hondy zmenil absolutne vse.

hubas111
4. srpna • 11:44

Stoner není určitě špatný jezdec. Rozhodně patří do TOP 5 současných jezdců, navíc je to mistr světa. Že dokázala Ducati postavit v první sezóně 800 nejlepší stroj, nijak zásadně v mých očích nesnižuje jezdecké kvality Stonera. Jeho první sezóna u LCR Hondy.....no padal, ano. Každý si projde jinou cestou na vrchol. Podívejte před dvěmi roky např.na Simonceliho. Ten kluk se pořád jenom válel někde v kačeru. Když jsem ho viděl v Brně tak kvůli němu dokonce 2x museli přerušit volné tréninky, protože tam měl dva těžké pády. Takže asi tak.Ale pojďme k meritu věci a tou je TC. Ano/ne? Kluci technický vývoj, chcete-li pokrok prostě nezastavíte. Řada z vás, která je pro zákaz TC, zde často argumentuje, že se ukáže dokonale umění jezdců jezdit nahraně, eventuelně se zvýší atraktivita závodů, drifting apod. Nemám pocit, že by současní jezdci nejezdili na hraně. Atraktivita tam určitě je. Podívejte se na moto.gp com jak dojížděli jezdci v éře 990. Že by se dalo mluvit o "pravidelných" soubojích do poslední zatáčky? Určitě ne! No takže nám tam chybí to nádherné driftování. Budiž.Ale je tu jedna podstatná věc. Moto GP není pouze o tom jak jsou kvalitní jezdci, ale je to také o strojích a v ní použité technice. Je to jaká si výkladní skříň-výkvět špičkové techniky, kde mezi sebou soupeří jednotlivý inženýři továren, kdo dokáže přijít s lepším, výkonějším, ale i bezpečnějším řešením. Vždyť se jedná o prototypy, kde se zkoušejí a neustále zaváději novinky! Kontrola trakce k tomu jistě patří a její využitelnost je již na produčních motocyklech zcela zřejmá. A současná špičková technika se jistě netočí pouze kolem TC.Buďme alespoň trochu realisty. Pokrok nezastavíme a MOTO GP a F1 jsou nejenom o závodění a umění samotných jezdců (což se na zdejších diskuzních vláknech velmi často zcvrkává právě pouze na toto téma), ale také především o špičkové technice a nechtějme, abychom se vraceli a usnuli v éře někdy před 50-90 lety minulého století Je jistě mnoho jiných motocyklových serií v současnosti, kde je daleko větší důraz kladen na samotné jezdecké kvality a vysokou atraktivitu závodů.V MOTO GP, ale je to přeci jenom o nečem jiném. Jezdec-motorka-vývoj jsou spojité nádoby, které od sebe nelze oddělit a zužovat debatu pouze na samotné jezdce je dle mého názoru velice zcestné!

Lizzy F1
4. srpna • 12:22

Kvasa: Zase ucelova demagogie. Tak bud rozlisuj ruzne tridy nebo nebo. Pokud srovnas Troye (nekolikanasobny mistr sveta SBK) a jeho jizdami na MotoGP, tak pak nerozlisuj mezi 800 a 990.Mimochodem, MotoGP 990 a SBK byly porad dost rozdilne stroje.
Narozdil MotoGP 800 a 990 od sebe tak daleko koncepcne nejsou, zduraznuji pro TEBE - KONCEPCNE.Opakuji vypni TC a Stoner nedojede minimalne polovicku zavodu. Narozdil od jinych. Bude zase padat. Nemit elektroniku, ktera jak sam priznava mu pomaha opravovat jeho chyby, tak pada pada. hubas111: Zavody jsou vzdycky o zavodnikovi, to je ustredni postava, to je ten prvek, ktery dela zavodeni zavodenim. Jeho stroj je pouze nastroj, a jako nastroj na slouzit jezdci, ne zavodit za nej. Vyhrat ma ten nejlepsi.Ano, F1 a MotoGP jsou spicka, ale i tam plati, ze zavodnik je to hlavni co dela zavod, je um, zkusenosti a rychlost. V F1 uz pochopili, ze TC a LanchControl a podobne berlicky k zavodum nepatri. A mimochodem, Simonceli je mistr sveta 250. Co v nizsich kubaturach dokazal Stoner. Byl jednim z pilotu, kteri jezdili spise uprostred pole, padali a prestupovali vyse. Treba trochu jako ted Gabor. Stoner si zatim neziskal muj respekt.A svym plakanim pokazde, kdyz se nedari, bud na techniku nebo na zdravotni problemy si ho neziska. Kdyz ma zdravotni problemy, at tedy da na chvili oraz a da se uplne do poradku a porad nefnuka.

anonym
4. srpna • 12:42

Lizzy: omg co to tady plácáš pořád za sračky, ty chytrolíne? Stoner jezdí s téměř vypnutou TC, Hayden oproti tomu zkouší jen TC zapnutou naplno! To se vážně nedá číst ty tvoje stupidity, když je Stoner podle tebe průměrný jezdec, tak co je potom tvůj bůh 46, když ho v 2007 vyškolil "jen" průměrný jezdec Stoner jako malýho kluka?

hubas111
4. srpna • 13:16

to Lizzy: Určitě na tvých slovech něco je, ale to ještě neznamená, že na vše máme stejný názor. Už z principu nesouhlasím s tím, že Stoner bez TC nedojede polovinu závodu. Chci věřit tomu, žes to napsal s velkou nadsázkou Nicméně si za svými slovy stojím. Stoner sice není můj kůň, ale jezdit umí.Je potřeba jít i v technice neustále kupředu a k tomu závodění na nejvyšší úrovni z části pomáhá, časem přenášet technické vymoženosti na produkční stroje, na kterých si řada z nás ráda sveze a dokáže i odpustit chyby, za které bychom občas mohli zplatit v běžném provozu. Že ústřední postavou závodění je především jezdec je z podstaty věci docela jasné a jezdec své poznatky předává svému týmu a částečně se více, či méně na vývoji podílí. Ale smyslem mého příspěvku je ta myšlenka, která probíhá i v reálu, že pokrok nezastavíš a továrny si na těchto strojí stavějí, zkoušejí a zavádějí novinky, z nichž si které časem najdou cestu i do produkčních strojů. Jsou to prostě spojité nádoby jezdec-technika-vývoj-továrna. Samozřejmě můžeme polemizovat kolika procenty se konkrétní složka na motocyklu podílí.Další položkou jsou samozřejmě pravidla motockylových závodů, co dovolí a co ne. Od toho tu je Dorna, asociace výrobců a samotných závodních týmů. Pokud se všichni nebo většinově rozhodli pro TC pak asi na tom něco bude a zájem je zřejmě evidentní ze všech stran.No a pak tu máme tu nekonečnou debatu, kdo a jak je kvalitní jezdec, či není. Pokud se budeme bavit za poslední 2-3 roky o TOP 5 prvních jezdcích tak je to především důsledek neustálých proměných, kdy docházelo z různých důvodů ke změně mistra světa. A teď to rozlouskni objektivně proč byli Hayden, Stoner a Rossi za poslední tři roky mistry světa? A proč ti ostatní ne? Každý to vidí úplně v jiném světle, každý najde příčinu v něčem jiném. Proto nemám rád paušální odsouzení typu :
- "bez TC by Stoner nedojel ani plovinu závodu"
- "co děla pan dokanalý Rossi ve Valencii 06"
- "Pedrosa ten skřet nikdy s Puigem titul nezajíská"Jestli tohle je nějaké objektivní hodnocení, tak pánové sorry, ale to jsme každý úplně na jiném břehu......Ano titul Simoncelliho mi opravdu neutekl a vím o něm. Pointa měla být, ale zaměřena na jeho začátky v kubatuře do 250ccm. Jestli se ti zdá moje přirovnání ke Stonerovi v jeho první sezóně v královské kubatuře jako nepřiměřené, je to spíše tvoje vidění světa, což je samozřejmě v pořádku. Je to o názorech a to beru.

s64
4. srpna • 13:40

Lizzy:Sto lidí sto názorů.Nesuohlasím s tvrzením,že závody jsou pouze o závodníkovi,jak píšeš.Bez kvalitní techniky nemůže vyhrát nikdo,kdyby se snažil sebevíc.Viz. Rossi 07.
Každý má svůj názor na Stonera a já ho respektuji.
Před sezonou 2.2.09.mluvil Rossi s respektem o Stonerovi,což už něco znamená.Když ho Rossi označil mezi největší soupeře ,tak to nepotřebuje další komentář.Mimochodem kdyby nebyl dobrý a neměl vynikající stroj ,nestal by se MS.

Lizzy F1
4. srpna • 20:12

hubas111: Ja tvuj nazor beru, neni to bezhlave placani nesmyslu, jak tu predvadi nekteri jini. Mne proste CS nepresvedcil a neziskal muj respekt. Jakmile nema perfektni stroj, tak si porad stezuje. To, ze Vale neni bez chyby vim, ale proti CS je to pan jezdec. Nazor, ze CS by padal bez TC je na zaklade jeho historie, jeho jizdniho stylu, kdy nema takovy cit jako Vale jini. Brzdi prudce a pridava plyn prudce. Bez elektroniky by si to dovolit nemohl. To je proste fakt. A posledni co mne k tomu vede je jeho vyjadreni, jak mu TC pomaha opravovat jeho chyby, treba v dlouhych zatackach.Proste se mi nelibi, kdyz s mistr sveta stezuje, jak by bez TC nemohl jezdit. Kdyby jen rekl, ze s TC je jizda bezpecnejsi, tak jeste OK, ale ty kecy o opravovani chyb, to nerika pravy sampion. A zatim si stojim. Tohle by lidi jako Senna, Prost, Doohan, Fogarthy a dalsi nikdy nerekli. Souhlasim s tim, ze technika musi jit kupredu, ale hlavni element je zavodnik, ne pocitac co dela praci za nej a opravuje jeho chyby. Ve formuli bez TC pridas moc plynu na vyjezdu - dostanes hodiny, na motorce jdes na hubu. V obou pripadech je to chyba pilota a nevidim procby ji mela opravit elektronika. Pilot, ktery dela takove chyby casto by nemel byt sampionem.

Lizzy F1
4. srpna • 20:18

s64: Pokud mas lepsi pneu, lepsi motorku s maximalkou o 10-15 km vyssi nez ostatni a elektroniku, ktera za tebe opravuje chyby, tak se muze i prumerny jezdec stat sampionem. Mimochodem Vale i s extremne horsim strojem skoncil treti v poradi MS, tesne za druhym mistem. A hlavne diky jeho ridicskemu umeni.
Vzdy byl lepsi nez CS v technickych pasazich, ale ten ho vzdycky predjel na topspeed.Mimochodem, kdyz mluvime o roce 06, tak jsem jiz zde napsal, ze Nicky je pilot, ktery si zaslouzil stat sampionem a ma muj respekt. Taky si myslim, ze pristi rok, pokud Ducati zase nevymeni druheho pilota, bude CS pekne zatapet.

kvasa
4. srpna • 20:36

Lizzy, ku*va, co to delas prosimte?:) Proc tu hovadinu opakujes uz nekolikatej den? "Pokud mas lepsi pneu, lepsi motorku s maximalkou o 10-15 km vyssi nez ostatni a elektroniku, ktera za tebe opravuje chyby, tak se muze i prumerny jezdec stat sampionem."..z toho uz fakt stoupaj vlasy na hlave. Takze Melandri, Hayden, Capirossi, Elias, Barros a ja nevim kua kdo jeste, jsou podprumerni jezdci, kdyz nedokazali na motorce s o 10-15km/h vetsim top speedem, lepsima pneu a elektronikou co opravuje chyby, vyhrat titul? Nezda se ti ze je to taky v tomhle pripade o jezdci? Nejakej top speed je uplne u prdele jakej je, kdzy to v zatackach nejde. Opravdu uz silne pochybuju o tvojem mysleni.

kolja F1
4. srpna • 21:27

velmi se mi zamlouva teorie topspidu.Monza rok 2003 - domaci Italskej pilot nejvyssi topspid o cca17km-h.Neprojel sikanu,ale mel nej topspid,tak mel asi vyhrat

kolja F1
4. srpna • 21:29

jo ,ale to bylo ve WSBK

Lizzy F1
4. srpna • 23:22

Kvasa: tve veskrze az nakazlive inteligentni prispevky nebudu komentovat. Jen pro pripominku - Vale vyhral na vsem co jezdil narozdil od CS, ktery vyhral jen na 800 a to v sezone kdy mel motorku a pneu o tridu lepsi nez konkurence. Uz jen tohle je fakt, ktery se neda nijak zpochybnit.

kvasa
5. srpna • 3:44

Lizzy: A co kdyz ti reknu, ze Rossi mel o tridu lepsi motorku loni, kdyz vyhral titul? To ti samozrejme jako realny neprijde, protoze Rossi by vyhral na vsem. Ale jak je to nekdo jiny, nekdo jiny kdo dokazal porazit Rossiho, nekdo jiny kdo dokazal vyhrat titul, tak je to hned motorkou, pneumatikama a elektronikou. Samozrejme nerikam ze to bylo jen motorkou...to byl jen priklad, protoze na rozdil od tebe dokazu uznat ze nekdo neco dokazal i bez motorky. Coz je pripad Rossiho 04, Haydena 06, Stonera 07..aspon podle me. Jestli nesouhlasis tak ok, ale radsi me to ani nerikej:)

Crucio
5. srpna • 6:41

hayden-stesti
stoner-nepopiratelne lepsi moto+pneunebo se ti na tom neco nezda?

R7
5. srpna • 10:33

Kvasa.Procetl jsem si tu diskuzi a divim se ze se snazis vysvetlit neco co se Rossi-klub vysvetlit nikdy neda.Moto GP je technologicky na takove urovni ze tam rozhoduji detaily o kterych nemame ani paru.Rossi ,Stoner a jini jsou kvalitni jezdci kteri aby mohli vyhravat potrebuji tu nejlepsi techniku protoze jak jsem rekl Moto GP je proste o technice stejne jako v F1 a fandum jednoho ci druheho to proste nikdy nevysvetlis.
Uznavam Rossiho kvality ale bez techniky jakou mel a ma k dispozici by to nikdy nedokazal.Stejne jako Stoner ktery mel v roce 07 nejlepsi komplet.Zadneho 46 fan nezajima ze jeho kun mel vzdy tovarni techniku a podporu a tvuj Stoner poprve do tovarniho tymu prisel k
Ducati v roce 07 .Ze jejich kun mel v roce 01 tovarni dily drive nez Repsol Tym ,nezajima je ze mel ty roky nejlepsi komplet a podminky .Pneu ktere se delalo jemu na miru a peklo se pres noc atd snazis se temhle lidem vysvetlit neco co nikdy nepochopi.Pro ne je 1 a detaily jdou stranou.Pro tebe je uplakanek ktery si vybrecel Bridgestone a kopnul Michelin pryc jako odmenu za ty roky co pro nej udelali pro Rossi funs Genius a machr ktery udelal to nejlepsi co mohl atd .Zkratka chci jeste jednou rict nema cenu aby jsi jim cokoli psal oni stejne znaji svoji pravdu stejne jako ty znas tu svoji

Lizzy F1
5. srpna • 14:20

Aby dostal hned tovarnu, tak musel neco predvest uz predtim. Stejna pisnicka jako s Hamiltonem. A prvni rok u Yamahy rozhodne nemel nejlepsi stroj ma trati, stejne vyhral. Stoner pokud nema nejlepsi techniku, tak si porad na neco stezuje.

anonym
5. srpna • 14:27

Lizzy: no hlavně že ten tvůj krasavec ne! Pokud vím, tak je uplně to samý - 2007 bečel jak malý děčko, že Yamaha musí zabrat, že je pomalá, že chce novej motor, že chce jiný pneu (a ty který vyhrávají, jiný NEE) který si nakonec vydupal, ale tohle už jaksi nevidiš, co? Já vím, ono je hrozně těžký si přiznat pravdu, že kdyby neměl ten nejlepší tým, nejlepší zázemí, nejlepší lidi kolem sebe, tak by byl poloviční

Chip
6. srpna • 13:10

Lizzy: jak pise R7, Rossi skoncil druhy jenom diky tomu ze mel plne tovarni vybavu, ktera mu byla usita primo na miru.

Bad
7. srpna • 22:25

Lizzy
mohl by si ještě reagovat na:06.08.2009, 21:59 - opineljinak taky si vážím spousta lidí s různejma názorama (neboj,ty rozhodně mezi ně nepatříš),ale rád bych podotknul,že hňupa tu z tebe nedělaj diskutující,ale ty sám...měl by ses nad tím zamyslet,když už ti to tady říkaj lidi z vlastních žlutých řad

Pity
7. srpna • 14:26

Ok, tak ok, sice názor máš jiný ale ok, každý máme na tu věc pohled jiný, debatu považuji za ukončenou.

Lizzy F1
7. srpna • 14:19

Panove, ja tu jen prezentuji svuj nazor a mam k nemu sve argumenty, na zaklade kterych jsem ho utvoril. Nazor, na ktery mam zcela legitimni pravo.Vy tady akorat urazite, zesmesnujete a chovate se jako deti ze zakladni skoly. To pouze prezentuje Vasi inteligenci a to ve velmi nelichotivem svetle.Ale budiz Vam odpusteno, treba je to jen docasne pomateni smyslu.Mimochodem, je rozdil rict, ze TC vyuziva, a ze mu to umozni vice riskovat, nez rict, z bez TC by se nemelo jezdit, protoze mu to opravuje chyby. Taky pokud jsem fanda Valeho, tak nemusim ve vsem souhlasit. A napsat, ze srovnani s Hamiltonem je mimo, je sice pekne, ale nikde nevidim proc. Ja jsem tento primer pouzil proto, ze obema je vycitano, ze od pocatku kariery meli to nejlepsi nacini. A v tomto ohledu je srovnani naprosto trefne.Takze panove, nadavejt, urazejte, sve ego si tim mozna pohojite, ale mne to nic neudela. V tom Vas musim zklamat. Ja si skutecne delam neco jen od lidi, kterych si vazim, nebo je respektuji. A v tomhle jste opravdu uplne mimo.

R7
7. srpna • 10:43

Pity Co se tyce Robertse no tam tech argumentu bude prece spousta.Suzuki zarucene ten rok nejlepsi motorka.Jeho kun tam byl prvni rok atd urcite mela Suzuki i vetsi maximalku a celkove to byla motorka o 2 tridy jinde jak rikam tech argumentu by se naslo

Pity
7. srpna • 9:16

Njn :)) začína mě to tu bavit. Toš nechme ho žít v jeho představě že kvůli vyjádření co Stoner podává je u něj průměrný jezdec :) Ono až Stoner zase porazí Rossiho v nějakém závodě tak uvidíme čím to bude
Když neuznava kvality Stonera, jak uznava asi Robertse, ktery porazil Rossiho v roce 2000 ?

anonym
7. srpna • 8:38

Lizzy: a máš to, "inteligente" Bad: hodně dobrý Někdo, kdo tvrdí, že Stoner je jen průměrnej jezdec + že si titul nezasloužil!!!, když přišel do továrního týmu jako zelenáč a hned smetl zbytek světa, bezkonkurenčně si vyjel titul a následující rok skončil jako vicemistr, tak to nemůže mít v hlavě v pořádku..prostě debil :-(
06.08.2009, 19:28 - Lizzy
Kvasa: Prumernej jezdec to je a vedou mne k tomu jeho vysledky a vyjadrovani...podle mne CS mistr sveta, ktery si ten titul nezaslouzil.Tohle jsou vážně perličky

R7
7. srpna • 8:36

Pity Nesnaset jezdce kteri jejich modlu porazi je bohuzel syndrom vetsiny 46fans .Argumentu je spousta a vzdy se nejaky najde .Loni si mnozi z nich stezovali i na to ze Stoner umi predjizdet jen na rovince letos jim dokazuje pravej opak ..S tou Ducati 09 tezko rict myslim ze pes bude zakopan jinde letosni Brigde se zasadne lisej od tech 07-08rok ..Loni mela vetsina rada i lorenza a litovala ho jak je chudak domlacenej letos uz ho tak radi nemaji je to jeden z jezdcu co ho dokaze porazit tak uz hledaji argumenty v cem vsem je spatny...Ale verim ze Checu ,Edwardse meli radi ti prece ve stejnem tymu byly hodni a poslusni

Pity
7. srpna • 1:05

On prostě miluje Rossiho a nesnáš ty jezdce kt. Rossiho férově porazili. Prostě je to ten typ který: když vyhraje Rossi, je to zásluhou Rossiho, když vyhraje někdo jiný, je to je a jen jeho motorkou né uměním. osobně bych mu tady zabanoval přístup na diskuzi za ty jeho kydy. Muehheeh

opinel
6. srpna • 22:01

pozn. jsem velký fanda Rossiho,ale tohle přece nemusím číst
no a ta tvoje srovnání s Hamiltonem...úplné perly :-(

opinel
6. srpna • 21:59

Lizzy
asi si nečetl předloňský rozhovor s Rossim a TC,viď? O tom, jak se pochvalně o ní vyjadřoval,o tom,jak pomáhá nejen "začátečníkům", ale i zkušeným harcovníkům,jak mu už v mnoha případech zachránila zadek,jak si díky TC může dovolit mnohem více riskovat,jak je to vynikající záležitost v ohledu bezpečnosti...
..no nečetl,jinak bys tu neblinkal v křečích takové stupidní nesmysly
PS:malá nápověda: nečti rozhovory jen na F1sports,sleduj i stránky přímo stájí,či pilotů apod. nemusíš tu pak ze sebe dělat hňupa :-(

Bad
6. srpna • 21:50

Chlapci,máte úžasnou trpělivost s jakýmsi Lízzy...esi on nemá v hlavě trochu lízy lízy...vylízy,hrůza to číst!!blee!! :-(

parak
6. srpna • 21:45

Čeče,už jsem tu četl různý kraviny,ale to,co tu předvádí Lizzi,to je vrchol,máš snad doma chlapče nějakej přístroj na demagogický navymejšlený keci??Neuveřitelný...když už i Pity buší do klávesnice,to už je co říct
Rossi gogogogo!!!Jen se straň takových fanoušků typu "Lizzi"!!Probůh nehlaš se k Valemu!!Hamba ti!! :-(

anonym
6. srpna • 21:16

No tak Lizzy je opravdu extrémní trotlík, gratuluji , to se jen tak nevidí . Hele Lizzy a ty plky ti radí tvůj pes?

R7
6. srpna • 20:26

kvasa ze te jeden slepej a chytrej jak radio takhle vytoci.

kvasa
6. srpna • 19:40

06.08.2009, 19:28 - Lizzy: :D no ja koncim, to me fakt ubiji a nici.

kvasa
6. srpna • 19:39

No ja se uz asi fakt zblaznim. Tak Nicky potvrzuje ze Ducati neni spatna. No boze. Vis ty milej pane, ze ze ctyr jezdicich strepu s logem Ducati, jsou tri mezi poslednima ctyrma jezdcama? A ze tri Yamahy ze ctyr jsou v prvni petce? Chapes ten rozdil uz jen z tohoto pohledu nebo jeste porad ne? A to tvoje kecani o TC me uz nestve, ale primo sere. Vic prispevku posobe absolutne popirajci chytrost lidske rasy tady fakt nikdo uz nenajde. Stokrat, co stokrat, tisickrat ti clovek muze rict, ze Stoner TC takrka ma vyplou (podle Stonera samotnyho a kolegu z Ducati) a ty porad a porad v kuse dokola jak zaseknuta deska budes rikat, ze bez TC by byl prumerny jezdec. No to je proste neco silenyho. TC schvaluje i Rossi, takze asi i on je rad ze mu ta TC parkrat zachranila rit. A k te tvoji "telemetrii" na tv nova uz taky nemam skoro ani silu ti neco rikat. Kdyz to reknu zjednodusene, tak podle toho naramne krasnyho grafu poznas, kdo jak pridava plyn a kdo jak brzdi. A kdyz Stoner ma plnej kotel z vyjezdu ze zatacky o hodinu driv jak Rossi, tak to jde taky na te jizde poznat, protoze ten jeho styl neni vlakovej ale kroti to jak nakyho kona. Fakt..co tady posledni dobou pises je absolutne k nepochopeni

Lizzy F1
6. srpna • 19:28

Kvasa: Prumernej jezdec to je a vedou mne k tomu jeho vysledky a vyjadrovani. Je to muj nazor a pokud s tim mas problem, tak je mi lito, ale to je jen tvuj problem. A urazky mne vazne nemuzou rozhodit.Mozna by Ducati mohla pro CS jeste vymyslet nejakou elektroniku na brzdeni, aby mu pomahal i tam. A kdyz k tomu pujde i neco co mu bude zatacet, tak se vubec nemus bat, ze se zrani.

Lizzy F1
6. srpna • 19:21

R7: Vazne argument na urovni prvni tridy. Proste jsem se o rok upsal. Ma chyba, ale ta reakce to je vazne kvalita.

Lizzy F1
6. srpna • 19:20

Panove, par lidi, kteri ignoruji prosta fakta mne nerozhodi a ani nerozcili. Jediny kdo se tu vzteka jste vy. Ubohost nekoho urazet jen potvrzuje nizkost Vasi inteligence.1. Kecy o tovarne jsou stejne ubohe, jako kdyz o Hamiltonovi tvrdi, ze je spatne, ze sel hned do TOP staje. Jak Vale tak Hami museli pred tim, nez tohle nacini dostali do ruky, predvadet neco, cim zaujaly ty, kteri to nacini rozdeluji.To, ze tovarni motocykl neni vse predvadi protekcni Abraham, kdy Lukas Pesek s netovarnim strojem predvadi daleko lepsi vykony a to je tam o sezonu mene.2. To co predvadi v televizi jsou data ziskana z telemetrie. Tak je to proste vymyslene. Navic, ten kdo se diva poradne a nema rudo pred ocima, tak vidi, ze to co se ukazuje na telemetrii, veskrze odpovida tomu co dela motorka na trati.3. To, ze letosni Ducati neni spatna potvrzuje Nicky, ktery uz se s ni zziva a verim, ze brzy zacne zajizdet poradne vysledky.
Navic i Vas extratrida jezdec si letos na motorku nestezuje, narozdil od lonska.Stoner neziskal muj respekt, svym chovanim a prohlasenimi.Co je to za mistra sveta, ktery si stezuje, ze mu nesmeji sebrat elektronicke berlicky, protoze mu opravuji jeho chyby.Takove prohlaseni je absolutne nehodne mistra sveta. Za tim si stojim. Proto je podle mne CS mistr sveta, ktery si ten titul nezaslouzil.

Pity
6. srpna • 17:09

snad přestane psát....

anonym
6. srpna • 17:04

ježiš nechápu, že tady na toho zakomplexovanýho žlutýho blbečka s nickem Lizzy vůbec ještě někdo reagujete - vždyť pan VALE by přece vyhrál i na babetě a Stoner se jen vozí na super rychlé Ducati, která vyhrává sama

R7
6. srpna • 16:33

Jeste jedna vec pro znalce Lizzyho kdyz tu ted ctu tu tvoji statistiku Talmaci verzus Stoner tak se ti to uz nejak plete ...nebo je Stoner takovej frajer ze dokazal jet 250 i Moto GP v roce 2006 soucasne

kvasa
6. srpna • 16:09

Lizzy: co tu porad pises o telemtrii? Ty si snad nejakou videl? Nebo snad te grafice v tv s pridanim plnyem a brzdou rikas telemetrie? No to si snad uz delas prdel? Vidim ze s tebou to nema absolutne zadnej vyznam. Uz jen ta tvoje veta, ze Stoner je prumernej jezdec..to uz je fakt sila.

R7
6. srpna • 14:57

Prp pana Lizzy Keco o tovarnim stroji jsou sakra dulezite a jenom uz tahle veta kterou jsi vyplodil staci.Ano byl 2x mistr sveta a vicemistr a na cem to pak bylo ?Na nejake polotovarne ?Na nejlepsich motech...a ve 250 radsi Haradu uklidili do 500 stovek na nekonkurence schopnej 2 val Aprilia 500 aby nahodou nedelal nejake problemy jezdil na te 250 od Aprilie zatracene dobre

Pity
6. srpna • 14:13

Tak znova a pomalu: Stoner byl v roce 05 ve 250 kde jak dle vikipedie "ukázal naplno svůj talent. Byl jediným jezdcem startovního pole, který dokázal svádět vyrovnané souboje se „španělským zázračným dítětem“ Danielem Pedrosou. V sezoně si Stoner připsal 5 vítězství a s 254 mistrovskými body obsadil celkově druhé místo, právě za mladým Španělem. Nastal tak pravý čas pro přesun do královské kubatury MotoGP" tzn do MotoGP odcházel zaslouženě když byl skoro na špici ve 250, jediný kdo ho porazil byl Pedrosa kt. tam ve 250 dominoval :) Gabor naopak se dostal do 250 po milion letech stravenych ve 125 a šel do MotoGP kvůli maďarskému sponzorovi kt. sponzoruje teď scot, to je prostě fakt. Ad Ducati: letosni Ducati neni tak spatna jako byla Yamaha 2004. ANo, maš pravdu, Ducati 08 je ještě horší než ta Yamaha z roku 04. V roce 04 na té Yamaze dokázali zajet bednu tři borci ze 4. (Rossi, Melandri a Checa), druhá nej Yamaha skončila na 7. místě. Letos ducati dokáže opět vodit jen Stoner, ostatní Ducati daleko zaním, ani jeden z těch jiných jezdců neudělal podium pro Ducati zatím, jen Stoner, ani jeden z těch ostatních jezdců není zatím na 7. přícce. Nejlepší druhá ducati opět až na 13. místě v sedle s Haydnem. To je prostě fakt, takové jsou fakta, takže každý to jasně pochopí kdo znás dvou má pravdu :) Já tady neříkám že je Stoner lepší jezdec než Rossi, né, zastávám názor že Rossi je v současné době nej jezdec a vede zaslouženě ale říkám celou dobu že Stoner není průměrný jezdec a že patří mezi špičku ve třídě MotoGP a to ty neuznáváš a proto ti tady píšu ty fakta kt. říkaj že mám pravdu já :) To že si přečteš nějaké prohlášení kt. jezdec někdy řekne a hned usoudíš jaké je je smutné, mně to prohlášení leží u prdele hehe, důležité je, jak jezdí a jak se chová a myslím že on je ok. To že šel někdy nazpět do 125 mě vůbec nezajímá, zajímají mě výsledky v královské třídě a tam je Stoner třetím rokem mezi top 3 ! Takže prostě se nemáš už na co vymlouvat, vzdej to, uznej že je Stoner dobrej a budeš mít od všech nás klid :) Nechceš přece aby se ti tady kluci dál smáli :)

Lizzy F1
6. srpna • 13:53

Pity nevom co to placas:
Gabor 125 2007 mistr sveta
2008 3 v poharuCS byl nejdrive 250 2003 12
sel dolu do 125 2004 8
2005 5
pak zase 250 2006 2Pokud u Talmyho vynecham letosni ne uplne ok sezonu v 250 a je otazka proc, tak maji pdoobne vysledky.Porad to nemeni nic na tom, ze proti Valemu byl CS pri prestupu do MotoGP nikdo, tudiz tezko mohl myslet na tovarni stroj.

Lizzy F1
6. srpna • 13:43

R7: Ja reagoval na prohlaseni jak Vale padal v prvni sezone v 500. Kecy o tovarnim stroji jsou absolutne nedulezite, protoze tovarnu dostal proto, ze uz byl dvojnasobny mistr i vicemistr sveta. Proste si to vyjezdil. Je to stejne jako Hamilton, 10 let drel, aby sel hned do TOP staje.Co byl CS proti Valemu, kdyz prestupoval do MotoGP.Pity: Srovnavat Yamahu 2004 a letosni Ducnu je hodne hloupe, a hlavne to nejde, letosni Ducati neni tak spatna jako byla Yamaha 2004. To je proste fakt.hubas111: Taky bych rad videl prime srovnani, oba na Yamaze i na Ducati a hlavne bez elektroniky. Jsem presvedcen, ze by ho bez elektroniky Vale uplne zadupal. A to na zaklade toho co ukazuje telemetrie a historie a zkusenosti.To, ze Vale ma daleko lepsi cit pro motorku je proste fakt, a telemetrie to jen potvrzuje. Nejlepsi priklad je porad Lonska Laguna Seca, nebo letosni VC Spanelska. Vale dokaze pozdeji brzdit, vi co si muze dovolit, kde to muze zkusit a kde ne.Proste v tomhle je nedostizny, at se to nekomu libi nebo ne. Jediny, kdo s nim letos drzi krok je Jorge. Radost se divat na jejich souboje.

Pity
6. srpna • 13:31

Prostě všichni vidíme, že nějaký Lizzy si totálně vymýšlí a plácá nesmysly, viz věta že Stoner měl stejný postup do MotoGP jako Talma, těžko Talma vítězil a skončil jako druhý ve 250 před vstupem do MotoGP. Stoner - zasloužený mistr světa jako každý jiný v MGP :) né motorka ale jezdec vyhrál titul.

R7
6. srpna • 8:32

Co to tu zas melete?Jak muzete srovnavat prestup Stonera do Moto GP na LCR polotovarni Hondu na ktere si mimochodem vyjel hned v prvnim zavodu Pole v kvalifikaci a Rossiho prestup na plne tovarni Hondu ktera mela v sobe natestovane dily ktere oficialni tovarni Repsol ani v testech pred sezonou nevidel

hubas111
6. srpna • 8:25

No Rossiho bych na té Ducatce také rád viděl, co by předvedl. Jen tak pro zajímavost, ale to je asi jedna z těch věcí, kterou se nikdy nedozvíme Pravdou je, že spojení Ducati se Stonerem je naprosto jedinečné! Specifický stroj, specifický jízdní styl Stonera. Zajímavá kombinace to ano.Ve spojení s Ducati jsem především a hlavně zvědavej na Kalia. Ten kluk na tom satelitu nejezdí vůbec špatně! A pokud druhou sezónu podá ještě leší výsledky a Ducati udrží motku na úrovni, není vůbec vyloučeno, že se bude ucházet o místo druhého továrního jezdce třeba po Haydenovi, kterému by v té době vypršela smlouva.

Pity
6. srpna • 8:02

S tou silenou masinou skoncil tesne treti v sampionatu. Chtel bych videt CS.
S tou silenou mašinou co ma Stoner ted je v současné době na třetí pozici, chtěl bych vidět VR na Ducati jak by si vedl :)

Lizzy F1
6. srpna • 3:04

Chip: A skoncil druhy v celkovem poradi. Kdeze to byl ten Stoner, ta vetsi cisla si nepamatuji.

Chip
6. srpna • 2:03

Lizzy: Pises tady, ze Stoner padal u LCR Hondy na hubu porad, pritom takovy mistr jakym je Rossi na tom nebyl o nic lepe ve sve prvni sezone na Honde.

Lizzy F1
6. srpna • 0:04

Mikes7: Zase jen hloupe kecy. Vy totiz s kvasou ani nic jineho neumite.S tou silenou masinou skoncil tesne treti v sampionatu. Chtel bych videt CS.Mimochodem, CS ma stejnou sanci si vytvorit kolem sebe tym lidi, kteri budou stejne dobri jako Ti kolem Valeho.Nebo vlastne ne, Jeremy je jen jeden.

Ladin46
5. srpna • 18:45

Mikes7 - Rossi poloviční??? To nemyslíš vážně,dobrá tedy,neumí skoro nic,kdo je tedy podle tebe celej?A nepiš bludy o fanaticích,konkrétně,piš a nebo budeš jen plkat?

Crucio
5. srpna • 18:28

ano neco si vydupal a jak to dopadlo co?vedel co chce a vidis ze vysledky to melo

Bad
9. srpna • 22:11

Jasně,chápu tě,k tomuto se raděj nevyjadřuj,už tak si tady ze sebe udělal úplnýho paromelatistina

Lizzy F1
11. srpna • 2:01

bad: Pisu snad nekde, ze se citim jako hnup? Myslim, ze ne. Takze Ti opakuji, to ze nekomu fandim, neznamena, ze s nim musim ve vsem souhlasit. Opakuji to jeste JEDNOU jen pro tebe.pity: Tady to neni o snaseni a nesnaseni, ja respektuju Haydena, Robertse, Melandriho a spoustu dalsich. Stoner si podle mych meritek muj respekt neziskal.

Bad
11. srpna • 23:46

Lízy
...ani jsem nedoufal,že pochopíš třeba jen kousek..jen si potvrdil,co si zač :-(

opinel
12. srpna • 0:00

Bad
nech ho být,on na to nemá,ani nepochopil,co si po něm chtěl i přesto,že je to tak jednoduché,to už o něčem svědčí,ne?

opinel
12. srpna • 0:01

..nestojí za to,je to jen mlaskal a tlučhuba i tací jsou mezi námi žlutými

DBBS
1. srpna • 11:31

Tady se holt někdo bojí. Holt by ses kamaráde musel naučit řídit co ? Takhle to máš jen zatáhnutí za řídítko a jedeš. Návrat k tomuhle určitě vítám, oživí to závody.

anonym
1. srpna • 12:03

No snad se Casey nebojí, že by šel výkonostně dolů...?

Milda Vale (milda.vale)
1. srpna • 12:11

Kontrola trakce na normálních silničních mašinách nemusí být špatná věc,hlavně za deště.Nebo na silných strojích s velkým krouťákem,to by mohlo v některých situacích i pomoc.Při MOTO GP by bylo zřejmě zajímavější,kdyby tam kontrola trakce nebyla..

Romcek
1. srpna • 12:19

milda.vave : Tak tak. V motoGP, je to dle me degradace závodění jako takovýho.

endemit
1. srpna • 13:57

Taky z toho mám dojem, že má strach, že by jezdil jako ve své prvé sezoně.

kvasa
1. srpna • 14:26

pokud to nahodou nevite, tak Stoner jezdil s TC skoro az vyplou, zato Hayden aby si na tu svinu zvykl ji mel na maximum. Takze nevim ceho by se mel bat. I na Honde jezdil takrka bez TC tak nevim co tu delate....

endemit
1. srpna • 15:58

kvasa: Když jezdiil se skoro vyplou, tak by mu to bez TC právě mělo vyhovovat a měl by to zvládnout levou zadní.

kvasa
1. srpna • 17:58

jenze vi ze to dokaze zachranit par nepeknych padu a zabranit tak mnoho zranenim tak proc to rusit? To neni jak v F1 kde bez TC udelaji maximalne hodiny...tady jde nejen o zdravi ale aj o zivot.

endemit
1. srpna • 20:04

Já se jen bojím, aby jim za chvíli nepostavili místo cesty koleje - chybí mi drifty.

Lizzy F1
1. srpna • 20:44

Kvasa: kdyz jezdil na honde, tak TC jeste nebyla. Poprve byla povolena az pri jeho prichodu do Ducati. A na Honde padal skoro v 50% zavodu. Jeho slova jen potvrzuji to co rikam, stejne jako mnozi jini, ze bez TC bude zase prumerny jezdec. V nekolika zavodech bylo videt pri srovnani telemetrie, jak mu pri plnem kotli tancuje zadek a elektronika dela co muze, aby ho udrzela na masine.

Jaroslav Petřík (jarpet)
1. srpna • 20:44

Proboha kvaso ..co to plácáš??
Podívej se loni na Lorenza a na jiné pády vždyť jdou i pět metrů vysoko a to všechno s kontrolou trakce.
Pryč s tím u těchto super strojů, protože už je to legrační...Dobře to napsal endemit a já jsem původně takhle chtěl psát, ale trefil se mi do noty...koleje, výhybky a možná i semafory
Takže můj názor je pryč s kontrolou trakce u těchto monster.
Jsou to ti nejlepší piloti (nebo s nejlepšími sponzory) tak ať se snaží a nebo ať jezdí opatrně s citem a i hlavou.
A pak se uvidí, protože dráhy už jsou skoro všechny bezpečné, tak ať závodí a neremcají.
Motorka má dvě kola a jinak to ani nebude!

kvasa
1. srpna • 21:00

Lizzy: kravina! Stoner jel na Honde v r. 2006 a to TC uz byla v plnem proudu tak nevim kdes na tu hovadinu prisel. TC nebyla jen prvni rok 990ccm.
jarpet: tak si predstav ze by ta TC nebyla. Myslis ze by Lorenzo nelital? Lital by 2x tolik. Motogp je o jezdcich, technice a vseho kolem toho. A kdyz jezdec neumi vyuzit potencialu motorky tak jeho chyba. Stoner na Ducati dokaze jet i bez TC, ale Hayden a dalsi satelitni jezdci bez ni ani nezaradi jednicku..cim to je? Asi opravdu tim ze Stoner je kopito a debil ze?. Cetli ste nekdy pocity jezdcu Ducati? Ze to neni jen o tom na startu dat plnej plyn a v cily ho pustit..je to mnohem vetsi prace s plynem a vetsi citlivost na kdejake japonske motorce tak tady prosimva nekydejte ty tuposti ze by Stoner bez TC byl prumernej jezdec, to j eta njvetsi smesnost co jde napsat. Kort kdyz Stoner s TC takrka nejezdil....a jestli nekomu chyby drifty tak se divejte na supermoto, plochou drahu nebo treba motokros.

kvasa
1. srpna • 21:11

a mimochodem..ze je TC jak v 250 tak SBK a beztak i STK 1000 nikomu nevadi? Ale ze je to v nejtechnologictejsi tride motorek, tak to se tu malem pretrhate vzteky...Co kdyby do vesmiru litaly pomoci vrtulovych raketoplanu a praskovaci letadla pouzivaly nuklearni motory? Taky moznost ne?...

Jaroslav Petřík (jarpet)
1. srpna • 21:15

Kvaso, to neokecáš......ať kluci za ty prachy ukážou co umí i bez... kt
A Stoner speciálně......ten je postavenej už jen přes PC !!

kvasa
1. srpna • 21:26

!!!A proc to nemaji ukazovat co umi v SBK nebo 250? Tam maji "pravo" jezdit s TC aby si nenabancili pasteky? Nebo proc oni muzou jezdit s TC a v motogp by nemeli? SBK si nehraje na TOP tridu? Proc tedy bere technologie z motogp kdyz jsou "nudny" a davaji mensi prostor ukazat potencial jezdce? Motogp je od vyvoju technologie a vsechny zakazy a omezeni tohle jen zbrzduji. Myslis ze ted na ser. motorkach je TC diky cyklistice a Tour de Franc nebo co? Motogp proste bude to top jak technologicky tak jezdecky. A pokud si jezdec nedokaze poradit s tim nejlepsim co mu tovarna nabidne, tak muze jezdit ninja cup v ramci CEV. Navic TC neni povina a Hayden bez ni pekne jezdil na Honde vsechny ty leta, Stoner vesmes bez ni na Ducati a urcite by se nasli dalsi jezdci o kterych ale nemame tolik informaci. Proste technologie do tohoto sportu a tote tridy patri at se vam to libi nebo ne.

anonym
1. srpna • 21:33

Kvaso, ze se na ty idioty nevykasles, kazdej z nich by si nabyl drzku v prvni zatacte i s kontrolou trakce, machři
Vůbec asi nechápou pojem "záludné otáčky" např. U NSR500, kde pokud jsi při zrychlování v určitých otáčkách nepovolil plyn, tak si z ničehonic letěl tj. skokový extrémní nárust NM.
Např. toto řeší TC, ale kopyta jako jste vy řídit neanučí

anonym
1. srpna • 21:39

Pokud někdo nechápete co to je, tak se poptejte těch co jezdili starou ZX10, či první TL1000, nebo FZ400 (tam vás to neshodilo, ale poznat to bylo řádně). Na silničních mašinách posledních 10 let dělaných pro blbečky to už není, protože nejsou vydřený na max. možnosti, ale tyhle "kraksny" mojí doby tuhle divokost ještě měly, jako to maj určitě do výkonovýho extrému poladěný MotogP stroje...

Romcek
1. srpna • 22:59

Muf: Jenze v MotoGP by meli jezdit ti nejlepsi piloti a tim padem zvladat ty nejlepsi motorky. Kontrola trakce ja proste degradace zavodeni at uz je to ve F1 v MotoGP nebo kdekoliv jinde. A bezpečnost do toho nepleťte motorka ma dvě kola a na tom se nic nezmění, jezdilo se dřív bez TC a byly mnohem míň bezpečný okruhy.

kvasa
1. srpna • 23:13

Romcek: a cetls taky ten clanek? Maji o 70-80% mene padu, zraneni a kdeceho vseho. Takze zrusit tc jen aby si divak s prezranym pupkem, pivem v ruce a zadkem v gaucu lahodil pohledem na borce ve smyku v 200km/h, pricemz riskuji zraneni, zdravi, zivot? Treba b ytaky mohli jezdit bez helmy at divak vidi jestli se smeje nebo nadava..jak v reality show

Grimix
2. srpna • 0:08

mne se kontrola trakce nelibi v MotoGP, ale musim uznat nazor "kvasa", ze je asi fakt mene zraneni (padu mozna i ne, ale jsou bez zraneni, jsou mensi)... ja se radsi budu divat, jak vsichni v celosti dojedou do cile, nez aby Stoner nedojel ani do druhe zatacky, tak jako Lorenzo .. a aby je sklidnily ty zraneni.. to sem fakt happy bez toho ;)

Grimix
2. srpna • 0:09

nebyt TC tak mozna Lorenzo uz neni mezi zivymi po tech lonskych padech ...

jokerone
2. srpna • 1:16

Kvaso, dej návrh na vznik nové, bezpečnější třídy "Pařez", v ní se určitě najdeš a stačí pouze udělat omezení obsahu na 50ccm. TT a Hořice rovnou zruš, okruhy tam kromě diváků lemují také stromy, domy, ploty a lampy. Fandím chytrým lidem, proto tě mám tak v úctě.

jokerone
2. srpna • 1:21

A ještě ke klokanovi. Pamatuju jeho první sezónu ve čtvrtlitrech, TC vůbec nepotřeboval a lítal dál i výš, než loni Lorenzo! Málem ho angažoval tým NASA.

kvasa
2. srpna • 2:20

Vidim ze tu nekdo potrebuje videt tvrdou Hollywoodskou akci. Nechtel bys ty nahodou jim dat do ruk kulovnice a retazy at sou ty zavody jeste akcnejsi? Zajimavy ze kdyz tu byl clanek o Indianapolis tak tu 99% lidi pastekovalo jak je to nebezpecna trat, kdyz na rovince pojedou vedle zdi...ale TC byste jim hned zrusili..to uz je fakt sila co se tady deje.

xbike
2. srpna • 7:48

kdyby zrusili kontr. trakce, tak VR46 da vsem kolo a za par zavodu je pulka jezdcu na marodce :-(

kvasa
2. srpna • 2:25

A jeste me prosimte aspon ty rekni, proc by se mela TC rusit jen v motogp a ne v 250 a SBK? To tam jsou vsude takovy kopyta ze bez TC by nedokazali projet zatacku?

endemit
2. srpna • 8:56

V první sezoně s 990 ccm bez TC byly ty nejhezčí závody a co si pamatuji, tak bych neřekl, že bylo víc pádů (počítám i tréninky) než dnes. Možná proto, že jezdci nejezdili tak bezhlavě jako ted, kdy někteří "šílenci" jako třeba Lorenzo - jinak díky za ně - jako kdyby hřešili na to, že mají TC a proto přidají plyn o něco dříve v domnění, že je z toho TC "vytáhne". Jinak kvaso, ty tady o někom říkáš, že se div nepřetrhá vzteky, ale když si vše zpětně přečtu, tak vidím, že většina lidí prostě debatuje o tom, že se jim nelíbí TC a nic ve zlém, ale ruku na srdce, když si přečteš ještě jednou své příspěvky, musíš uznat, že ty jsi snad jediný, kdo tady prská vzteky jak malé dítě, když není po jeho.

Romcek
2. srpna • 10:38

kvasa: Zas to nepřeháněj a přečtisi ještě jednou co jsem napsal. To co jsi napsal ty jsem nikde já nenapsal.

Lizzy F1
2. srpna • 10:47

Kvasa: Za stonera mluvi telemetrie a chovani jeho masiny. Napr lonska LagunaSeca ukazala rozdil mezi CS a VR. Tam na telemetrii bylo jasne videt kdo dela s citem a kdo brzdi na plny kule a stejne pridava plyn. Kecy co rikaji jsou mi celkem jedno, ksyz vidim data z elektroniky. Ta prozradi vsechno.Jinak podle tve interpretace posledni sezonu na LCR jezdil bez TC, tedy mel ji temer vypnutou. To ovsem potvrzuje, ze bez TC neumi jezdit, protoze v te dobe padal na hubu skoro porad. Kecy o bezpecnosti diky TC jsou trapna vymluva. To same bylo v F1, ktere to sice malo ale prospelo. Jak rikaji druzi, MotoGP je vrchol, a kdyz se na tom neudrzis, tak tam nelez.

Chip
2. srpna • 12:17

Posmevacci. Ze Casey by bez TC nedokazal zajet zavod? Ani nevite jak se pletete, protoze do ctrnacti let nepoznal nic jineho, jenom dirt trackove masiny a okruhy. Hold zdravi ma kazdy jenom jedno, a v tomto smeru je TC nevyhnutna.

kvasa
2. srpna • 12:58

Lizzy: vsak se mu ta Ducati v te Lagune taky vlnila do vsech smeru, zato Rossi jel klidnou jizdou bez jedinyho zatrepani tak co proboha delas? A ikdyz Stoner jasne rekne ze TC takrka nepouziva, Hayden rekne ze narozdil od neho ma TC skoro na maximum, tak Lizzy ma samozrejme pravdu protoze videl jakejsi graficek v televizi s plynem a brzdama A to radsi ani nezminuju Mamolu, kterej se k Stonerove jizde atd. vyjadroval v clancich kde psal o te MotoX2 nebo co to je..ale Lizzy ma samozrejme pravdu:)

Lizzy F1
2. srpna • 13:43

Kvasa: No prave, ze vlnila, presne jak rikas. Kvuli tomu plnemu kotli. Kdezto Vale jel ciste, protoze pridaval plynuleji. Zastavas se Stonera, pritom porad davas argumenty proti nemu. Nejak nechapu o co ti jde. A s tou telemetrii, verim tomu co vidim, protoze tak je to udelane. Navic obrazek zcela jednoznacne potvrzuje to co se deje na trati. Navic nechapu proc by to meli falsovat. A mimochodem zalezi na ridici jednotce, rozdil mezi skoro vypnuta a na plno muze byt uplne minimalni.A jeste k CS historii, dirt track a MotoGP je sakra rozdil. Mimochodem Vale vyhraval zavody jeste kdyz CS tahal kacera, a bez TC, stejne jako Doohan, Schwantz a dalsi. A nejhorsi umisteni Valeho v sampionatu bylo 3. misto predloni. To uz o sakra rozdilu svedci. TC je spatna a rikam to od zacatku. Nejdulezitejsi je jezdec ne elektronika.

kvasa
2. srpna • 13:49

V tom pripade je to jasne. Ducati je ten nejvetsi krap start. pole, kdyz Stoner s plnym kotlem, trepajici se motorkou sotva stiha klidnym jizdam Yamaham a Hondam. Oto je to vetsi genius. No a jeste jednou a snad naposledy. Stoner jezdi skoro bez TC, tak proc se tady nekoho, nedejboze me, snazis presvedcit ze bez ni by nezajel nic, kdyz on bez ni jezdi? To je jakobych tady porad rikal ze Lorenzo ma tovarni Yamahu, ale tys me porad tvrdil ze met tovarni Yamahu tak jezdi tak jak tak..pripadam si jak v lecebne nejakej.

kolja F1
2. srpna • 14:28

v STK1000 myslim neni

motogpmania F1
2. srpna • 14:43

Kontrola trakce né. To že je to s ní bezpečnejší platí v případě když jdete nahubu. Ale paradox je v tom že bez ní si dáváte bacha a ten kdo jí slepě důvěřuje a najednou se vloudí chybička tak jde na hubu o to víc protože to prostě nečeká. A mám dojem že v Motogp by měli být ti nejlepší kteří ví jak se jezdí. Kdyby to dali do ruky mě , tak říkám kontrolu trakce ano, jim né, jsou nejlepší, dobře placení, mají nejlepší materiál a jsou tam dobrovolně.
Mojím druhým nej sportem jsou skoky na lyžích a kdyby nosil na zádech padák tak na to ani nekoukám

endemit
2. srpna • 15:13

motogpmania: Souhlas

Izzy
2. srpna • 16:02

Spis vidim ze se tu rozbehla debata Stoner je/neni maslo, nebo spis ma/nema strach.Polemizovat o tom zda-li by bez TC byl Stoner lepsi/horsi tu nebudu. Na druhou stranu bylo zde vyrceno ze Stoner je prumerny jezdec - v tom plne souhlasim. Pokud nema 200% stroj jezdi bez chute, poslednich par zavodu porad slysim ze vsech stran jake ma problemy apod. Ten klucik se porad jen vymlouva na co muze a stacilo by proste rict ze na kluky na Yamahach a Hondach dnes nema - at uz kvuli stroji ci kvuli nemu.A pokud mu Ducati nepostavi motorku par excelance tak uz svuj titul nikdy nezopakuje - at uz s TC ci bez ni...

Ladin46
2. srpna • 17:53

zdravím,taky i já přidám názor a nebudu komentovat bezpečnost důsledně.Pokud vím,bez TC bylo víc pádů,možných zranění,o to víc to dokazovalo umění jezdce.Ti nej,Rainey,Schwantz i Doohen,páni klasa.Doohen těžká zranění,ale nepadal stále,Rainey bohužel jednou a ... Myslím ovšem,že za ta zranění mohla bezpečnost tratě,viz komentář Raineho .. "až po mé nehodě se tratě museli upravit",myslím že to byl nějaký patníček,nebo co.Okruhy dnes jsou mnohem bezpečnější,na druho stranu TC nesmírně zrychluje.Opravdu si myslím,že by to byl výrazný krok zpět,zpomalení pánové.Právě proto se uvažuje o jejím zrušení,čili zpomalit ty nejpekelnější supr stroje.Věřím že pak by Vale (jak psal i xbike o Valem) určitě překonal Aga i v titulech.Zkrátka,myslím,že právě TC nám dává tu supr podívanou o kterou nám přece jde.Určitě nikdo z vás je nechce zpomalit,nebo snad ano?Pokud jí zruší,určitě ubude soubojů na špici a koho zajímá střed pole.Stoner možná mluví o bezpečnosti,ale asi ví,že i s částečnou TC je mnohem rychlejší,čili v podstatě nechce přímo říci,přiznat,že by zpomalil a nejen on.Ještě poznámka,částečně vypnutá si myslím taky,psáno níže,je jen o něco méně účinnější.Nikdy by si nedovolil jí úplně vypnout.Vývoj nezastavíme a pokud zruší TC,továrny přijdou s jinou vychátávkou,ale kdy?Až bude tahle generace špičkových jezdců jezdit SBK,motokáry,nebo třeba i Rally?Snad jsem se nikoho tímto nedotkl.

endemit
2. srpna • 20:25

Nejde o rychlost, ale o podívanou. I kdyby se jezdilo o 2 s pomaleji, pořád je to dost rychlé. Navíc, jak sám píšeš, týmy by tu rychlost našly v jiných vychytávkách. A 1 sezona 990 ccm bez TC přinesla velmi vyrovnané jednotlivé závody i když to možná nebylo tak vidět na celkových výsledcích za celou sezonu. Ale nejlepší byla ta podívaná, jak se neustále jezdilo v kontrolovaném smyku obou kol, takže se bylo na co dívat i když nebyl na trati zrovna žádný souboj.

7ummy
2. srpna • 20:44

TC taky muze za to, ze presednuti z 250 na 800 je o trochu rychlejsi motorce naproti tomu za dob 500 trvalo jezdci jednu sezonu, nez si na ten mazec zvyknul. Rossi popisoval jak porad nechapal proc jezdci jezdi porad nakrivo. Po te co presedl mu to doslo motorka mela tolik vykonu, ze jet rovne vpodstate neslo.

Lizzy F1
2. srpna • 22:04

Kvasa: ono to s tim SKORO nepouzivanim taky nebude tak horke, jak nam chlapec sam priznava. Ono v tom textu lze taky mezi radky cist, ze on bude bez TC vic padat. Mimochodem, nejde o zpomaleni, ale o to, aby vyhravali ti nejlepsi, tedy ti, kteri jsou nejrychlejsi, delaji nejmene chyb a nepadaji, a vyhraje i s horsim strojem diky svemu umu. Vubec se mi nelibi, kdyz si mistr sveta stezuje, ze bez TC nemuze jezdit, protoze mu TC pomaha, kdyz udela chybu.

motogpmania F1
2. srpna • 22:17

Ladin46: já bzch klidně zpomalil, jak píše endemit o dvě sekundy to nikdo na první pohled napozná ale co pozná je stroj bez TC projíždět zatáčkou. Mě nejde o maximálku nebo rekordy okruhů mě jde o požitek, a na jízdu na takovém sroji se nachá koukat i když je závod sebenudnější.

Ladin46
3. srpna • 1:06

Vlastně máte samozřejmě každý svou pravdu,teorii,uvidíme,co na to Dorna a pokud dojde ke zrušení trakce,doufám,že souboje přibudou a ať ti, co mají strach bez TC jezdit, hold budou nuceni zpomalit, nebo se to pořádně naučit. V každém případě jim všem přeji soubouje bez pádů a zranění o to víc se máme na co těšit, lahodit naším očím se zrychleným tepem atd., však to znáte.

ChenziR1
3. srpna • 8:47

02.08.2009, 22:04 - Lizzy na poslední větě je pořádný kus pravdy...
Jinak na tu věc s TC nemám vyhraněný názor.Silný jsou argumenty pri i proti.Tak že si jen počkám jak to dopadne.

endemit
3. srpna • 10:58

M.i.k.e.s.7(revival): Nehaž všechny, kdo tady diskutují do jednoho pytle. To, že tu pár lidí plácne něco o Rossim ještě neznamená, že tak plácají všichni. Já si např. nejsem tak jistý tím, že by byl Rossi bez TC rychlejší než třeba Stoner.

anonym
3. srpna • 11:41

Zajimavý by bylo kdyby Valentino přišel s podobným prohlášení. To bych si rád pročetl diskuzi

ChenziR1
3. srpna • 11:51

03.08.2009, 11:41 - Don Williams : to by bylo ožehavý téma

s64
3. srpna • 12:48

Lizzy-2.8.09-10:47-Jak můžeš porovnávat Ducati s Yamahou??
Ducati-Yamaha něco naprosto odlišného.Yamaha je asi v součastnosti nejlepším strojem,ale chová se uplně jinak než Ducati(dravá,nezkrotná,divoká,těžko ovladatelná).Proto se Stonerovi vlní mašina a málo kdo ji umí zkrotit.
Psaní o jezdeckém citu žlutého boha bych letos moc nezminoval.
VR se letos při závodech už 2x válel v kačírku Stoner ještě ne.

endemit
3. srpna • 15:02

s64: To bych tady zrovna nezminoval. Stoner sice v závodě ještě nespadl, ale v trénincích je na zemi co chvilku. Minule to tuším stihl dokonce dvakrát během hodiny...Jinak jsem sice napsal, že si "nejsem tak jistý tím, že by byl Rossi bez TC rychlejší než třeba Stoner", ale kdybych si měl vsadit, kdo by byl lepší, vsadil bych na Rossiho. Stoner by podle mě častěji padal.

orange1
3. srpna • 15:05

4 s64: no to máš pravdu, Stoneruv jezdecký cit je skutečně na rozdíl od žlutého boha letos neporovnatelný ( ty pády 27 včetně highsidu v kvaldě, resp. tréninku na rozdíl od 46 nepočítám),nicméně výsledkem je stráta Stonera -37 bodu na Rossiho a to je to,co se počítá

Ladin46
3. srpna • 15:38

VR se letos při závodech už 2x válel v kačírku Stoner ještě ne no ale v druhém případě dal Stonerovi kolo, nebo né

anonym
3. srpna • 16:10

Ladin46: fanatiku, a kolik kol dostal pan Vale ve Francii od Stonera a spol. ??? Jestli si dobře pamatuju, tak celý 2 kola endemit: už jsem ti to jednou psal, ale pan velkomožný Liparsson mi to bezdůvodně vymazal - před tebou jako jedním z velmi mála žlutých smekám

endemit
3. srpna • 16:40

Mikes7: Jsem sice fanda Valeho, ale snažím se být objektivní, i když tam samozřejmě nějaká tendence psát spíš "pro" mého oblíbence než "proti" asi musí být občas vidět. Jinak si uvědomuju, že dnešní pole je tak vyrovnané, že se už dá těžko určit, kdo je nej, protože kolikrát rozhoduji takové maličkosti a náhody, které může málokdo předvídat. Vale vede zřejmě hlavně kvůli svým zkušenostem, které má navíc oproti ostatním.

orange1
3. srpna • 17:06

jo,jo ten Stoner je frajer, dát 2 kola někomu kdo v závodě upadl a byl 2x v boxech, jak ten to dělá.. :-(

Ladin46
3. srpna • 17:46

je tady,náš poradce,profesor,znalec,zdravím tě MIKES,nejezdíš náhodou se Stonerem na tý dvojce?

motogpmania F1
3. srpna • 18:40

Jo, jo VAle se v závodě už dvakrát válel a vždy na vodě a jak známo není to jeho oblíbený povrch. Ale na suchu to má letos na 100% pod kontrolou a suchých závodů je většina a to se počítá

opinel
3. srpna • 21:16

Pokud vím,loni,možná už předloni byl rozhovor s Rossim,kterej se velice pochvalně vyjadřoval k TC a zároveň jako zástupce pilotu pro bezpečnost závodů jí velice chválil..já nevím,proč to tu někteří tak překrucujou ve smyslu,že je Casey poserista,jiní by mohli namítnout,že je poserista Vale,kterej nechtěl jít k Ducati,nejen z důvodů malé gáže,ale i z obav z divokosti Ducaty i přesto,že má kvalitní TC, ale je prostě jiné konstrukce a přejít z japonce na na tohoto itala jalo přejít z poníka na divokýho araba..

EliasFan
3. srpna • 21:56

Zákaz kontroly bych bral.

Milda Vale (milda.vale)
3. srpna • 22:11

Tvrdit,že má Casey strach jezdit bez TC je nesmysl!!Stoner je top jezdec a bude jezdit špici ať už s TC nebo i bez ní.To,že se mu nyní tak nedaří,bych opravdu přisuzoval jeho zdravotnímu stavu,i kgyž je tu fakt,že Yamaha je letos o něco lepší než Ducati.Ale věřím,že být an tom líp po zdravotní stránce,tak by oboum Yamaham pěkně zatápěl..

Ladin46
3. srpna • 22:16

milda.vale - pravda,také Hondy ukážou,co v nich ještě je.Nějak se na ně zapomíná,Lorenzo není hlupák,pokud přestoupí,asi ví proč.

Milda Vale (milda.vale)
3. srpna • 22:30

03.08.2009, 22:16 - Ladin46-nejsem si jistý jestli Lorenzo při přestupu k Hondě by jezdil to co u Yamahy.Momentálně sedlá prakticky nejlepší motocykl v poli,tak ať ukáže,že lepší než Vale a dokáže,že jej umí porážet na stejné technice.Při přestupu není jisté,že Honda bude "konkurence schopná"Yamaham.Otázka je jestli by se Lorenzo dokázal podílet na vývoji Hondy,tak jako Rossi u Yamahy.Každopádně je v Lorenzovi velký potenciál k tomu,aby se stal jednou(možná i letos?)mistrem světa.

Ladin46
3. srpna • 22:43

o tom potenciálu není pochyb a právě proto by bylo zajímavé,kdyby přestoupil.Mnohé by se tím vysvětlilo,Dani,zda opravdu na to má a nebo to bylo motorkou.Bezesporu Stoner dokázal na Ducně,co nikdo jiný.Škoda těch jeho dvou pádů za sebou,bylo by to mnohem zajímavější i loni.Lorenzo na yamaze pokud vymaže Rossiho,pak by měl asi Vale už odejít.Věřím,že tomu tak ještě letos nebude,uvidíme.Taky je pravdou,že Yamaha právě díky Ducati musela hodně zapracovat na elektronice a to se jim myslím povedlo dokonale.

Lizzy F1
3. srpna • 23:18

Pratele, stale si trvam na tom, ze Stoner je prumerny jezdec, kteremu extremne pomaha elektronika. Je to videt ze stylu jizdy, telemetrie. Kdyby TC nemel, tak by v mnoha zavodech skoncil na zemi, bud na brzdy nebo pri vyjezdu. Driv se jezdilo bez TC a bylo to skvele. Kdo pamatuje souboje mezi Keny Robertsem a Valem v prvni jeho sezone, nebo pozdeji se Setem, tak vi o cem mluvim. To byla parada.Mimochodem, kdo tvrdi ze na Ducati nikdo nedokazal co Stoner, tak zapomina na jediny zavod Troye. nejdriv rikali, ze bude rad do desitky, druhy den uz mluvili do pateho, ale vys ne, po kvalde rekli ze tak to pate, ale vyhrat nemuze a ten rizek za to vzal a vyhral start-cil.Mimochodem, jak tady nekdo mluvi o Ducati(neklidna a dalsi otrepane fraze) tak zapomina, ze MotoGP Ducati neni klasicka Ducna ala SBK. A co na nich predvadeli Fogarty a Bayliss je az neskutecne. To jsou po Valem dva mi nejoblibenejsi jezdci.Mimochodem, kdo pamatuje prestup Valeho do Yamahy, tak moc dobre vi, ze tehdejsi Yamaha byl strep se slabym motorem. Nikdo mu nedaval sance, ze uspeje. Rikali, ze udelal chybu, ale on nasedl a ukazal, ze ON je nejlepsi a vyhral hned v prvnim zavode.Jinak opet se budu opakovat. Opravdu mne prijde naprosto UBOHE, kdyz mi mistr sveta vyklada, ze ma TC proto, ze mu pomaha, kdyz udela chybu. Ja chci, aby mistrem sveta byl ten nejrychlejsi a nejlepsi pilot. Tedy ten, ktery jezdi na hrane a nedela chyby.A to proste Stoner neni a samo to priznava. To jak pred prestupem do Ducati padal na hubu v kazdem druhem zavode a pak tady psal, jak se mu dely podivne veci s motorkou, to je taky rovnez nehodne mistra sveta.Kdo si titul za posledni roky krome Valeho opravdu zaslouzil byl akorat Nicky. Stoner to vyhral jen diky sve motorce a nicemu jinemu. GP07 byla proste nedostizna.

Ladin46
3. srpna • 23:44

Lizzy,tenzávod s Troyem musel být supr,já neměl to štěstí ho shlédnout.Přišel,nekecal,zvítězil.Ale Ducna v té době a dnes?Pokud vím,Troy jí testoval a nemluvil o ní,že byla fajn,naopak.Tvrdil,že je to úplně něco jinýho.Stoner a Hayden jezdí stejnou Ducnu a na mazáka Nickyho je to příliš,to ani tady nedáš alespoň trochu uznání?Stoner po loňské Laguně nepodal Valemu ruku,spratek jeden namyšlený,ale jezdit bezesporu umí.Jazyk má proříznutej,jako občas každý.Vale také umí slovně píchnout,ale je zatím a zůstane fenomén,nikdo mu to neodpáře,ani MIKES7.A sakra,zase budu fanatik.OK,sorry

Lizzy F1
4. srpna • 0:13

Ladin46: Troy je proste pan zavodnik. Dva roky zpet, v jednom zavode a ubrousil si dva clanky prstu. Za 14 uz jel znova.Vale, Sete, Roberts, Doohan, Baros a dalsi. Pro mne CS proste neni spravny mistr sveta. Jezdci jako Lorenzo, Pedrosa, ti neco dokazali v nitich kubaturach a sve kvality dokazuji i ted.SC u Hondy padal jak hrusky, neumel odhadnout limit. Ale pak rikal, ze se mu neco divneho delo s motorkou.
Pak mel nejlepsi motorku v poli, vyhraval zejmena diky topspeed a pneu. OK, budiz.Loni, ale byla spatna motorka, pak bylo zase zdravi v tahu no a ten Vale, ktery proste jezdi hrozne a nenecha ho vyhrat.Letos je vsechno zase spatne diky zdravi.
Navic mu chteji vzit tu TC, ktera mu pomaha, kdyz dela chyby.
Ten kluk proste u mne nema respekt.Treba Schumachera nemusim, ale jako pilot ma muj absolutni respekt.

Chip
3. srpna • 23:56

Lizzy: No to je mne ale novinka, Desmo ze je to same jako SBK. Radeji si to oprav.

Lizzy F1
4. srpna • 0:17

Chip: Cti poradne, pisu, ze to neni to same.

Ladin46
4. srpna • 0:19

No něco pravdy na tom je,snad se rozhodnou správně,Dorna a jezdci v případě TC,možná je zkrze toho až příliš povyku.Uvidíme.Schumacera i Haydna já nemusím,ale taky je uznávám,proto musím ať chci,nebo né,uznávat všechny,včetně CS.

kvasa
4. srpna • 0:50

Lizzy: az na prvni vetu posledniho odstavce (o Nickym) se me z toho cteni udelalo jeste vetsi zle nez je me ted. O prestupu Rossiho k Yamaze skoda mluvit, resilo se to (nejen) tady nespocetnekrat a vidim ze si asi pokazde chybel nebo co. K Troyvi a Valencii 06 taky skoda mluvit. Absolutne kazdej tam jel na jistotu a na naky uhaneni za vytezstvim se mohl kazdej vis co. Navic Troy jezdil dva roky predtim na Ducati a co dokazal? Nic, byl to "troska". Na litru Ducne jaks taks zajel i Sete, jenze diky jeho zraneni samozrejme bylo vse posrato. Mimo zraneni i samozrejme smula kterou ma snad uz od narozeni, kdyz na Philip Islandu pri vymene motorek (zacalo srat) mu dali vadnou mokrou gumu, ktera mu odesla a v posledni zatacce ho predjel Rossi a tim mu vyfoukl jeho prvni podium v sezone a vlastne prvni po dvou letech (fakt naramnej moment). Jenze jak ti asi jeste neni znamo, tenkrat to byly litry ale ted to jsou 800ccm. Kdyz na ni Bayliss testoval tak mel nejubozejsi cas ze vsech co na tom kdy kdo sedel. I Sete zajel za dopoledne testovani lepsi cas jak Troy za dva dny. A to Sete na tom nesel dva roky..ale to je jina kapitola. Dalsi vec k te tvoji srande. Ze prej pro tebe neni mistrem ten kdo pada kdyz, jezdi hranu a ma plnou hubu kecu nebo co. Takze zase ti asi uniklo, ze Rossi v jednom ze svych nejdulezitejsich zavodu zivota (Valencie 06) udela chybu za kterou fackujou borce v Rookies cupu, a posral si titul. Nemluve o padu v kvalde ve Valencii 07 kde si pokrapal ruku a tak prisel o druhy celk. misto...do toho kdyz pripocitam letosni dva smesny pady a drzkovani po Setem, tak podle tvojich indicii tento clovek hoden mistra sveta nemoze byt ani nahodou.

kvasa
4. srpna • 1:07

No a k te Ducati a Stonerovi. Uz je jedno jestli jezdi s TC nebo ne. Proste jako jedinej z tech top jezdcu co na Ducati 800ccm sedeli (Hayden, Capirossi, Melandri, Elias, Barros, Sete) si s tim dokazal poradit a to mluvi absolutne za vse. TC pouziva i Rossi, a jak uz tady nekdo psal, taky o ni mluvil hoodne moc kladne tak nevim co delas. Uz jen za tu jizdu, za to jak musi tu Ducati krotit z tech zatacek aby stihal tem vlackoym jizdam Yamah zaslouzi Stoner z dvacet titulu.

kvasa
4. srpna • 1:15

Jo a jeste jak si psal k te LCR..to je taky pekny. Ze mel x padu je sice pravda, ale byla to jeho prvni sezona motogp, navic v jakesi LCR Honde...Kde se pohybovaly toty stroje, resp. toten stroj po tom co odesel Stoner? Checa ostuda a Puinet na kazdej vikend minimalne tri motorky. Jo a jeste to k tomu tvojemu poslednimu:) Taky pekny:) Vyhraval diky topspeedu..no samozrejme:) Ono motogp j ejen o topspeedu. Ty zatacky tam jsou jen aby se dostali na dalsi rovinky kde Stoner predvedlsvuj topspeed a vyhral. Krasna to predstava.

kvasa
4. srpna • 1:21

No a na zaver chci podekovat redakci jak je promakanej system vkladani prispevku, kdyz me to pokazde napsalo ze jsem zadal nepovoleny vyraz. Takze ty tri dementni prispevky jsem psal snad 8x. No proste posledni pul hodina byla vynikajici zalezitost. Jeste parkrat tak a pozadam o ban na toty stranky at me to sem porad nelaka.

Lizzy F1
4. srpna • 1:43

Kvasa: Takovou hromadu tendencnich zvastu, polopravd a lzi jsem tu jeste necetl. Troy a nula, to muze rict vazne jen chory mozek. Nikdo ti nebere tvuj nazor na Stonera, ale alespon prosim nelzi. Jako napriklad Capirex jezdil na ducne skvele vysledky a jako vetsine pilotu stare skoly mel problem prejit na motorku, ktera je rizena elektronikou. Taky je ubohe srazet Marca a NH, protoze ono se tezko zvyka na motorku, do jejiz vyvoje si nemel moznost cokoliv rict a je udelana primarne pro nekoho jineho. Podivej co predvadi Marco letos v podstate s netovarnou a NH uz se taky zziva. Pocitam, ze pristi rok to CS bude mit sakra tezke.Teda jestli ho nenapadne zase nejaka celkova slabost.Vazim si pravych zavodniku

kvasa
4. srpna • 10:34

Lizzy: podiv se na vysledky Baylissa v SBK a motogp..celkem rozdil ne? Capirex na Ducne jezdil skvele, ale to byla 990ccm jestli zas o tom nevis. Na 800ccm mel jeden peknej vysledek (myslimze Motegi, kde vyhral) jinac uplna nevyraznost...a to ta mpotorka byla delana urcite na neho. Proc by ji delali na novacka co prichazi do tymu. Takze i on by mel podle tebe met tezkej prestup kdyz motorka nebyla delana primarne na neho. Pak nevim ktery piloty ze stare skoly myslis, prtoze Colin vesmes problem nemel, Rossi uz vubec ne, Barros po rocni pauze taky vcelku zajel ale mel bohuzel Ducati, takze jedinej kdo mel "problem" byl Loris. A nevim kdes vycetl ze snizuju vykony Melandriho a Haydena, tos cetl asi od nekoho jinyho na jinym webu, tady to neni ani jednou. Jde o to ze ta Ducati je tak debilni, ze na ni nedokazou zajet ani ti jezdci co jsem vyjmenovaval. A jestli si Hayden zvykne tak jenom sakra dobre. A verim ze pristi rok uz z toho neco bude. Nemit vesmes zadny sance testovat je trosku tezky po takovym prestupu, kdy po x letech u Hondy zmenil absolutne vse.

hubas111
4. srpna • 11:44

Stoner není určitě špatný jezdec. Rozhodně patří do TOP 5 současných jezdců, navíc je to mistr světa. Že dokázala Ducati postavit v první sezóně 800 nejlepší stroj, nijak zásadně v mých očích nesnižuje jezdecké kvality Stonera. Jeho první sezóna u LCR Hondy.....no padal, ano. Každý si projde jinou cestou na vrchol. Podívejte před dvěmi roky např.na Simonceliho. Ten kluk se pořád jenom válel někde v kačeru. Když jsem ho viděl v Brně tak kvůli němu dokonce 2x museli přerušit volné tréninky, protože tam měl dva těžké pády. Takže asi tak.Ale pojďme k meritu věci a tou je TC. Ano/ne? Kluci technický vývoj, chcete-li pokrok prostě nezastavíte. Řada z vás, která je pro zákaz TC, zde často argumentuje, že se ukáže dokonale umění jezdců jezdit nahraně, eventuelně se zvýší atraktivita závodů, drifting apod. Nemám pocit, že by současní jezdci nejezdili na hraně. Atraktivita tam určitě je. Podívejte se na moto.gp com jak dojížděli jezdci v éře 990. Že by se dalo mluvit o "pravidelných" soubojích do poslední zatáčky? Určitě ne! No takže nám tam chybí to nádherné driftování. Budiž.Ale je tu jedna podstatná věc. Moto GP není pouze o tom jak jsou kvalitní jezdci, ale je to také o strojích a v ní použité technice. Je to jaká si výkladní skříň-výkvět špičkové techniky, kde mezi sebou soupeří jednotlivý inženýři továren, kdo dokáže přijít s lepším, výkonějším, ale i bezpečnějším řešením. Vždyť se jedná o prototypy, kde se zkoušejí a neustále zaváději novinky! Kontrola trakce k tomu jistě patří a její využitelnost je již na produčních motocyklech zcela zřejmá. A současná špičková technika se jistě netočí pouze kolem TC.Buďme alespoň trochu realisty. Pokrok nezastavíme a MOTO GP a F1 jsou nejenom o závodění a umění samotných jezdců (což se na zdejších diskuzních vláknech velmi často zcvrkává právě pouze na toto téma), ale také především o špičkové technice a nechtějme, abychom se vraceli a usnuli v éře někdy před 50-90 lety minulého století Je jistě mnoho jiných motocyklových serií v současnosti, kde je daleko větší důraz kladen na samotné jezdecké kvality a vysokou atraktivitu závodů.V MOTO GP, ale je to přeci jenom o nečem jiném. Jezdec-motorka-vývoj jsou spojité nádoby, které od sebe nelze oddělit a zužovat debatu pouze na samotné jezdce je dle mého názoru velice zcestné!

Lizzy F1
4. srpna • 12:22

Kvasa: Zase ucelova demagogie. Tak bud rozlisuj ruzne tridy nebo nebo. Pokud srovnas Troye (nekolikanasobny mistr sveta SBK) a jeho jizdami na MotoGP, tak pak nerozlisuj mezi 800 a 990.Mimochodem, MotoGP 990 a SBK byly porad dost rozdilne stroje.
Narozdil MotoGP 800 a 990 od sebe tak daleko koncepcne nejsou, zduraznuji pro TEBE - KONCEPCNE.Opakuji vypni TC a Stoner nedojede minimalne polovicku zavodu. Narozdil od jinych. Bude zase padat. Nemit elektroniku, ktera jak sam priznava mu pomaha opravovat jeho chyby, tak pada pada. hubas111: Zavody jsou vzdycky o zavodnikovi, to je ustredni postava, to je ten prvek, ktery dela zavodeni zavodenim. Jeho stroj je pouze nastroj, a jako nastroj na slouzit jezdci, ne zavodit za nej. Vyhrat ma ten nejlepsi.Ano, F1 a MotoGP jsou spicka, ale i tam plati, ze zavodnik je to hlavni co dela zavod, je um, zkusenosti a rychlost. V F1 uz pochopili, ze TC a LanchControl a podobne berlicky k zavodum nepatri. A mimochodem, Simonceli je mistr sveta 250. Co v nizsich kubaturach dokazal Stoner. Byl jednim z pilotu, kteri jezdili spise uprostred pole, padali a prestupovali vyse. Treba trochu jako ted Gabor. Stoner si zatim neziskal muj respekt.A svym plakanim pokazde, kdyz se nedari, bud na techniku nebo na zdravotni problemy si ho neziska. Kdyz ma zdravotni problemy, at tedy da na chvili oraz a da se uplne do poradku a porad nefnuka.

anonym
4. srpna • 12:42

Lizzy: omg co to tady plácáš pořád za sračky, ty chytrolíne? Stoner jezdí s téměř vypnutou TC, Hayden oproti tomu zkouší jen TC zapnutou naplno! To se vážně nedá číst ty tvoje stupidity, když je Stoner podle tebe průměrný jezdec, tak co je potom tvůj bůh 46, když ho v 2007 vyškolil "jen" průměrný jezdec Stoner jako malýho kluka?

hubas111
4. srpna • 13:16

to Lizzy: Určitě na tvých slovech něco je, ale to ještě neznamená, že na vše máme stejný názor. Už z principu nesouhlasím s tím, že Stoner bez TC nedojede polovinu závodu. Chci věřit tomu, žes to napsal s velkou nadsázkou Nicméně si za svými slovy stojím. Stoner sice není můj kůň, ale jezdit umí.Je potřeba jít i v technice neustále kupředu a k tomu závodění na nejvyšší úrovni z části pomáhá, časem přenášet technické vymoženosti na produkční stroje, na kterých si řada z nás ráda sveze a dokáže i odpustit chyby, za které bychom občas mohli zplatit v běžném provozu. Že ústřední postavou závodění je především jezdec je z podstaty věci docela jasné a jezdec své poznatky předává svému týmu a částečně se více, či méně na vývoji podílí. Ale smyslem mého příspěvku je ta myšlenka, která probíhá i v reálu, že pokrok nezastavíš a továrny si na těchto strojí stavějí, zkoušejí a zavádějí novinky, z nichž si které časem najdou cestu i do produkčních strojů. Jsou to prostě spojité nádoby jezdec-technika-vývoj-továrna. Samozřejmě můžeme polemizovat kolika procenty se konkrétní složka na motocyklu podílí.Další položkou jsou samozřejmě pravidla motockylových závodů, co dovolí a co ne. Od toho tu je Dorna, asociace výrobců a samotných závodních týmů. Pokud se všichni nebo většinově rozhodli pro TC pak asi na tom něco bude a zájem je zřejmě evidentní ze všech stran.No a pak tu máme tu nekonečnou debatu, kdo a jak je kvalitní jezdec, či není. Pokud se budeme bavit za poslední 2-3 roky o TOP 5 prvních jezdcích tak je to především důsledek neustálých proměných, kdy docházelo z různých důvodů ke změně mistra světa. A teď to rozlouskni objektivně proč byli Hayden, Stoner a Rossi za poslední tři roky mistry světa? A proč ti ostatní ne? Každý to vidí úplně v jiném světle, každý najde příčinu v něčem jiném. Proto nemám rád paušální odsouzení typu :
- "bez TC by Stoner nedojel ani plovinu závodu"
- "co děla pan dokanalý Rossi ve Valencii 06"
- "Pedrosa ten skřet nikdy s Puigem titul nezajíská"Jestli tohle je nějaké objektivní hodnocení, tak pánové sorry, ale to jsme každý úplně na jiném břehu......Ano titul Simoncelliho mi opravdu neutekl a vím o něm. Pointa měla být, ale zaměřena na jeho začátky v kubatuře do 250ccm. Jestli se ti zdá moje přirovnání ke Stonerovi v jeho první sezóně v královské kubatuře jako nepřiměřené, je to spíše tvoje vidění světa, což je samozřejmě v pořádku. Je to o názorech a to beru.

s64
4. srpna • 13:40

Lizzy:Sto lidí sto názorů.Nesuohlasím s tvrzením,že závody jsou pouze o závodníkovi,jak píšeš.Bez kvalitní techniky nemůže vyhrát nikdo,kdyby se snažil sebevíc.Viz. Rossi 07.
Každý má svůj názor na Stonera a já ho respektuji.
Před sezonou 2.2.09.mluvil Rossi s respektem o Stonerovi,což už něco znamená.Když ho Rossi označil mezi největší soupeře ,tak to nepotřebuje další komentář.Mimochodem kdyby nebyl dobrý a neměl vynikající stroj ,nestal by se MS.

Lizzy F1
4. srpna • 20:12

hubas111: Ja tvuj nazor beru, neni to bezhlave placani nesmyslu, jak tu predvadi nekteri jini. Mne proste CS nepresvedcil a neziskal muj respekt. Jakmile nema perfektni stroj, tak si porad stezuje. To, ze Vale neni bez chyby vim, ale proti CS je to pan jezdec. Nazor, ze CS by padal bez TC je na zaklade jeho historie, jeho jizdniho stylu, kdy nema takovy cit jako Vale jini. Brzdi prudce a pridava plyn prudce. Bez elektroniky by si to dovolit nemohl. To je proste fakt. A posledni co mne k tomu vede je jeho vyjadreni, jak mu TC pomaha opravovat jeho chyby, treba v dlouhych zatackach.Proste se mi nelibi, kdyz s mistr sveta stezuje, jak by bez TC nemohl jezdit. Kdyby jen rekl, ze s TC je jizda bezpecnejsi, tak jeste OK, ale ty kecy o opravovani chyb, to nerika pravy sampion. A zatim si stojim. Tohle by lidi jako Senna, Prost, Doohan, Fogarthy a dalsi nikdy nerekli. Souhlasim s tim, ze technika musi jit kupredu, ale hlavni element je zavodnik, ne pocitac co dela praci za nej a opravuje jeho chyby. Ve formuli bez TC pridas moc plynu na vyjezdu - dostanes hodiny, na motorce jdes na hubu. V obou pripadech je to chyba pilota a nevidim procby ji mela opravit elektronika. Pilot, ktery dela takove chyby casto by nemel byt sampionem.

Lizzy F1
4. srpna • 20:18

s64: Pokud mas lepsi pneu, lepsi motorku s maximalkou o 10-15 km vyssi nez ostatni a elektroniku, ktera za tebe opravuje chyby, tak se muze i prumerny jezdec stat sampionem. Mimochodem Vale i s extremne horsim strojem skoncil treti v poradi MS, tesne za druhym mistem. A hlavne diky jeho ridicskemu umeni.
Vzdy byl lepsi nez CS v technickych pasazich, ale ten ho vzdycky predjel na topspeed.Mimochodem, kdyz mluvime o roce 06, tak jsem jiz zde napsal, ze Nicky je pilot, ktery si zaslouzil stat sampionem a ma muj respekt. Taky si myslim, ze pristi rok, pokud Ducati zase nevymeni druheho pilota, bude CS pekne zatapet.

kvasa
4. srpna • 20:36

Lizzy, ku*va, co to delas prosimte?:) Proc tu hovadinu opakujes uz nekolikatej den? "Pokud mas lepsi pneu, lepsi motorku s maximalkou o 10-15 km vyssi nez ostatni a elektroniku, ktera za tebe opravuje chyby, tak se muze i prumerny jezdec stat sampionem."..z toho uz fakt stoupaj vlasy na hlave. Takze Melandri, Hayden, Capirossi, Elias, Barros a ja nevim kua kdo jeste, jsou podprumerni jezdci, kdyz nedokazali na motorce s o 10-15km/h vetsim top speedem, lepsima pneu a elektronikou co opravuje chyby, vyhrat titul? Nezda se ti ze je to taky v tomhle pripade o jezdci? Nejakej top speed je uplne u prdele jakej je, kdzy to v zatackach nejde. Opravdu uz silne pochybuju o tvojem mysleni.

kolja F1
4. srpna • 21:27

velmi se mi zamlouva teorie topspidu.Monza rok 2003 - domaci Italskej pilot nejvyssi topspid o cca17km-h.Neprojel sikanu,ale mel nej topspid,tak mel asi vyhrat

kolja F1
4. srpna • 21:29

jo ,ale to bylo ve WSBK

Lizzy F1
4. srpna • 23:22

Kvasa: tve veskrze az nakazlive inteligentni prispevky nebudu komentovat. Jen pro pripominku - Vale vyhral na vsem co jezdil narozdil od CS, ktery vyhral jen na 800 a to v sezone kdy mel motorku a pneu o tridu lepsi nez konkurence. Uz jen tohle je fakt, ktery se neda nijak zpochybnit.

kvasa
5. srpna • 3:44

Lizzy: A co kdyz ti reknu, ze Rossi mel o tridu lepsi motorku loni, kdyz vyhral titul? To ti samozrejme jako realny neprijde, protoze Rossi by vyhral na vsem. Ale jak je to nekdo jiny, nekdo jiny kdo dokazal porazit Rossiho, nekdo jiny kdo dokazal vyhrat titul, tak je to hned motorkou, pneumatikama a elektronikou. Samozrejme nerikam ze to bylo jen motorkou...to byl jen priklad, protoze na rozdil od tebe dokazu uznat ze nekdo neco dokazal i bez motorky. Coz je pripad Rossiho 04, Haydena 06, Stonera 07..aspon podle me. Jestli nesouhlasis tak ok, ale radsi me to ani nerikej:)

Crucio
5. srpna • 6:41

hayden-stesti
stoner-nepopiratelne lepsi moto+pneunebo se ti na tom neco nezda?

R7
5. srpna • 10:33

Kvasa.Procetl jsem si tu diskuzi a divim se ze se snazis vysvetlit neco co se Rossi-klub vysvetlit nikdy neda.Moto GP je technologicky na takove urovni ze tam rozhoduji detaily o kterych nemame ani paru.Rossi ,Stoner a jini jsou kvalitni jezdci kteri aby mohli vyhravat potrebuji tu nejlepsi techniku protoze jak jsem rekl Moto GP je proste o technice stejne jako v F1 a fandum jednoho ci druheho to proste nikdy nevysvetlis.
Uznavam Rossiho kvality ale bez techniky jakou mel a ma k dispozici by to nikdy nedokazal.Stejne jako Stoner ktery mel v roce 07 nejlepsi komplet.Zadneho 46 fan nezajima ze jeho kun mel vzdy tovarni techniku a podporu a tvuj Stoner poprve do tovarniho tymu prisel k
Ducati v roce 07 .Ze jejich kun mel v roce 01 tovarni dily drive nez Repsol Tym ,nezajima je ze mel ty roky nejlepsi komplet a podminky .Pneu ktere se delalo jemu na miru a peklo se pres noc atd snazis se temhle lidem vysvetlit neco co nikdy nepochopi.Pro ne je 1 a detaily jdou stranou.Pro tebe je uplakanek ktery si vybrecel Bridgestone a kopnul Michelin pryc jako odmenu za ty roky co pro nej udelali pro Rossi funs Genius a machr ktery udelal to nejlepsi co mohl atd .Zkratka chci jeste jednou rict nema cenu aby jsi jim cokoli psal oni stejne znaji svoji pravdu stejne jako ty znas tu svoji

Lizzy F1
5. srpna • 14:20

Aby dostal hned tovarnu, tak musel neco predvest uz predtim. Stejna pisnicka jako s Hamiltonem. A prvni rok u Yamahy rozhodne nemel nejlepsi stroj ma trati, stejne vyhral. Stoner pokud nema nejlepsi techniku, tak si porad na neco stezuje.

anonym
5. srpna • 14:27

Lizzy: no hlavně že ten tvůj krasavec ne! Pokud vím, tak je uplně to samý - 2007 bečel jak malý děčko, že Yamaha musí zabrat, že je pomalá, že chce novej motor, že chce jiný pneu (a ty který vyhrávají, jiný NEE) který si nakonec vydupal, ale tohle už jaksi nevidiš, co? Já vím, ono je hrozně těžký si přiznat pravdu, že kdyby neměl ten nejlepší tým, nejlepší zázemí, nejlepší lidi kolem sebe, tak by byl poloviční

Chip
6. srpna • 13:10

Lizzy: jak pise R7, Rossi skoncil druhy jenom diky tomu ze mel plne tovarni vybavu, ktera mu byla usita primo na miru.

Bad
7. srpna • 22:25

Lizzy
mohl by si ještě reagovat na:06.08.2009, 21:59 - opineljinak taky si vážím spousta lidí s různejma názorama (neboj,ty rozhodně mezi ně nepatříš),ale rád bych podotknul,že hňupa tu z tebe nedělaj diskutující,ale ty sám...měl by ses nad tím zamyslet,když už ti to tady říkaj lidi z vlastních žlutých řad

Pity
7. srpna • 14:26

Ok, tak ok, sice názor máš jiný ale ok, každý máme na tu věc pohled jiný, debatu považuji za ukončenou.

Lizzy F1
7. srpna • 14:19

Panove, ja tu jen prezentuji svuj nazor a mam k nemu sve argumenty, na zaklade kterych jsem ho utvoril. Nazor, na ktery mam zcela legitimni pravo.Vy tady akorat urazite, zesmesnujete a chovate se jako deti ze zakladni skoly. To pouze prezentuje Vasi inteligenci a to ve velmi nelichotivem svetle.Ale budiz Vam odpusteno, treba je to jen docasne pomateni smyslu.Mimochodem, je rozdil rict, ze TC vyuziva, a ze mu to umozni vice riskovat, nez rict, z bez TC by se nemelo jezdit, protoze mu to opravuje chyby. Taky pokud jsem fanda Valeho, tak nemusim ve vsem souhlasit. A napsat, ze srovnani s Hamiltonem je mimo, je sice pekne, ale nikde nevidim proc. Ja jsem tento primer pouzil proto, ze obema je vycitano, ze od pocatku kariery meli to nejlepsi nacini. A v tomto ohledu je srovnani naprosto trefne.Takze panove, nadavejt, urazejte, sve ego si tim mozna pohojite, ale mne to nic neudela. V tom Vas musim zklamat. Ja si skutecne delam neco jen od lidi, kterych si vazim, nebo je respektuji. A v tomhle jste opravdu uplne mimo.

R7
7. srpna • 10:43

Pity Co se tyce Robertse no tam tech argumentu bude prece spousta.Suzuki zarucene ten rok nejlepsi motorka.Jeho kun tam byl prvni rok atd urcite mela Suzuki i vetsi maximalku a celkove to byla motorka o 2 tridy jinde jak rikam tech argumentu by se naslo

Pity
7. srpna • 9:16

Njn :)) začína mě to tu bavit. Toš nechme ho žít v jeho představě že kvůli vyjádření co Stoner podává je u něj průměrný jezdec :) Ono až Stoner zase porazí Rossiho v nějakém závodě tak uvidíme čím to bude
Když neuznava kvality Stonera, jak uznava asi Robertse, ktery porazil Rossiho v roce 2000 ?

anonym
7. srpna • 8:38

Lizzy: a máš to, "inteligente" Bad: hodně dobrý Někdo, kdo tvrdí, že Stoner je jen průměrnej jezdec + že si titul nezasloužil!!!, když přišel do továrního týmu jako zelenáč a hned smetl zbytek světa, bezkonkurenčně si vyjel titul a následující rok skončil jako vicemistr, tak to nemůže mít v hlavě v pořádku..prostě debil :-(
06.08.2009, 19:28 - Lizzy
Kvasa: Prumernej jezdec to je a vedou mne k tomu jeho vysledky a vyjadrovani...podle mne CS mistr sveta, ktery si ten titul nezaslouzil.Tohle jsou vážně perličky

R7
7. srpna • 8:36

Pity Nesnaset jezdce kteri jejich modlu porazi je bohuzel syndrom vetsiny 46fans .Argumentu je spousta a vzdy se nejaky najde .Loni si mnozi z nich stezovali i na to ze Stoner umi predjizdet jen na rovince letos jim dokazuje pravej opak ..S tou Ducati 09 tezko rict myslim ze pes bude zakopan jinde letosni Brigde se zasadne lisej od tech 07-08rok ..Loni mela vetsina rada i lorenza a litovala ho jak je chudak domlacenej letos uz ho tak radi nemaji je to jeden z jezdcu co ho dokaze porazit tak uz hledaji argumenty v cem vsem je spatny...Ale verim ze Checu ,Edwardse meli radi ti prece ve stejnem tymu byly hodni a poslusni

Pity
7. srpna • 1:05

On prostě miluje Rossiho a nesnáš ty jezdce kt. Rossiho férově porazili. Prostě je to ten typ který: když vyhraje Rossi, je to zásluhou Rossiho, když vyhraje někdo jiný, je to je a jen jeho motorkou né uměním. osobně bych mu tady zabanoval přístup na diskuzi za ty jeho kydy. Muehheeh

opinel
6. srpna • 22:01

pozn. jsem velký fanda Rossiho,ale tohle přece nemusím číst
no a ta tvoje srovnání s Hamiltonem...úplné perly :-(

opinel
6. srpna • 21:59

Lizzy
asi si nečetl předloňský rozhovor s Rossim a TC,viď? O tom, jak se pochvalně o ní vyjadřoval,o tom,jak pomáhá nejen "začátečníkům", ale i zkušeným harcovníkům,jak mu už v mnoha případech zachránila zadek,jak si díky TC může dovolit mnohem více riskovat,jak je to vynikající záležitost v ohledu bezpečnosti...
..no nečetl,jinak bys tu neblinkal v křečích takové stupidní nesmysly
PS:malá nápověda: nečti rozhovory jen na F1sports,sleduj i stránky přímo stájí,či pilotů apod. nemusíš tu pak ze sebe dělat hňupa :-(

Bad
6. srpna • 21:50

Chlapci,máte úžasnou trpělivost s jakýmsi Lízzy...esi on nemá v hlavě trochu lízy lízy...vylízy,hrůza to číst!!blee!! :-(

parak
6. srpna • 21:45

Čeče,už jsem tu četl různý kraviny,ale to,co tu předvádí Lizzi,to je vrchol,máš snad doma chlapče nějakej přístroj na demagogický navymejšlený keci??Neuveřitelný...když už i Pity buší do klávesnice,to už je co říct
Rossi gogogogo!!!Jen se straň takových fanoušků typu "Lizzi"!!Probůh nehlaš se k Valemu!!Hamba ti!! :-(

anonym
6. srpna • 21:16

No tak Lizzy je opravdu extrémní trotlík, gratuluji , to se jen tak nevidí . Hele Lizzy a ty plky ti radí tvůj pes?

R7
6. srpna • 20:26

kvasa ze te jeden slepej a chytrej jak radio takhle vytoci.

kvasa
6. srpna • 19:40

06.08.2009, 19:28 - Lizzy: :D no ja koncim, to me fakt ubiji a nici.

kvasa
6. srpna • 19:39

No ja se uz asi fakt zblaznim. Tak Nicky potvrzuje ze Ducati neni spatna. No boze. Vis ty milej pane, ze ze ctyr jezdicich strepu s logem Ducati, jsou tri mezi poslednima ctyrma jezdcama? A ze tri Yamahy ze ctyr jsou v prvni petce? Chapes ten rozdil uz jen z tohoto pohledu nebo jeste porad ne? A to tvoje kecani o TC me uz nestve, ale primo sere. Vic prispevku posobe absolutne popirajci chytrost lidske rasy tady fakt nikdo uz nenajde. Stokrat, co stokrat, tisickrat ti clovek muze rict, ze Stoner TC takrka ma vyplou (podle Stonera samotnyho a kolegu z Ducati) a ty porad a porad v kuse dokola jak zaseknuta deska budes rikat, ze bez TC by byl prumerny jezdec. No to je proste neco silenyho. TC schvaluje i Rossi, takze asi i on je rad ze mu ta TC parkrat zachranila rit. A k te tvoji "telemetrii" na tv nova uz taky nemam skoro ani silu ti neco rikat. Kdyz to reknu zjednodusene, tak podle toho naramne krasnyho grafu poznas, kdo jak pridava plyn a kdo jak brzdi. A kdyz Stoner ma plnej kotel z vyjezdu ze zatacky o hodinu driv jak Rossi, tak to jde taky na te jizde poznat, protoze ten jeho styl neni vlakovej ale kroti to jak nakyho kona. Fakt..co tady posledni dobou pises je absolutne k nepochopeni

Lizzy F1
6. srpna • 19:28

Kvasa: Prumernej jezdec to je a vedou mne k tomu jeho vysledky a vyjadrovani. Je to muj nazor a pokud s tim mas problem, tak je mi lito, ale to je jen tvuj problem. A urazky mne vazne nemuzou rozhodit.Mozna by Ducati mohla pro CS jeste vymyslet nejakou elektroniku na brzdeni, aby mu pomahal i tam. A kdyz k tomu pujde i neco co mu bude zatacet, tak se vubec nemus bat, ze se zrani.

Lizzy F1
6. srpna • 19:21

R7: Vazne argument na urovni prvni tridy. Proste jsem se o rok upsal. Ma chyba, ale ta reakce to je vazne kvalita.

Lizzy F1
6. srpna • 19:20

Panove, par lidi, kteri ignoruji prosta fakta mne nerozhodi a ani nerozcili. Jediny kdo se tu vzteka jste vy. Ubohost nekoho urazet jen potvrzuje nizkost Vasi inteligence.1. Kecy o tovarne jsou stejne ubohe, jako kdyz o Hamiltonovi tvrdi, ze je spatne, ze sel hned do TOP staje. Jak Vale tak Hami museli pred tim, nez tohle nacini dostali do ruky, predvadet neco, cim zaujaly ty, kteri to nacini rozdeluji.To, ze tovarni motocykl neni vse predvadi protekcni Abraham, kdy Lukas Pesek s netovarnim strojem predvadi daleko lepsi vykony a to je tam o sezonu mene.2. To co predvadi v televizi jsou data ziskana z telemetrie. Tak je to proste vymyslene. Navic, ten kdo se diva poradne a nema rudo pred ocima, tak vidi, ze to co se ukazuje na telemetrii, veskrze odpovida tomu co dela motorka na trati.3. To, ze letosni Ducati neni spatna potvrzuje Nicky, ktery uz se s ni zziva a verim, ze brzy zacne zajizdet poradne vysledky.
Navic i Vas extratrida jezdec si letos na motorku nestezuje, narozdil od lonska.Stoner neziskal muj respekt, svym chovanim a prohlasenimi.Co je to za mistra sveta, ktery si stezuje, ze mu nesmeji sebrat elektronicke berlicky, protoze mu opravuji jeho chyby.Takove prohlaseni je absolutne nehodne mistra sveta. Za tim si stojim. Proto je podle mne CS mistr sveta, ktery si ten titul nezaslouzil.

Pity
6. srpna • 17:09

snad přestane psát....

anonym
6. srpna • 17:04

ježiš nechápu, že tady na toho zakomplexovanýho žlutýho blbečka s nickem Lizzy vůbec ještě někdo reagujete - vždyť pan VALE by přece vyhrál i na babetě a Stoner se jen vozí na super rychlé Ducati, která vyhrává sama

R7
6. srpna • 16:33

Jeste jedna vec pro znalce Lizzyho kdyz tu ted ctu tu tvoji statistiku Talmaci verzus Stoner tak se ti to uz nejak plete ...nebo je Stoner takovej frajer ze dokazal jet 250 i Moto GP v roce 2006 soucasne

kvasa
6. srpna • 16:09

Lizzy: co tu porad pises o telemtrii? Ty si snad nejakou videl? Nebo snad te grafice v tv s pridanim plnyem a brzdou rikas telemetrie? No to si snad uz delas prdel? Vidim ze s tebou to nema absolutne zadnej vyznam. Uz jen ta tvoje veta, ze Stoner je prumernej jezdec..to uz je fakt sila.

R7
6. srpna • 14:57

Prp pana Lizzy Keco o tovarnim stroji jsou sakra dulezite a jenom uz tahle veta kterou jsi vyplodil staci.Ano byl 2x mistr sveta a vicemistr a na cem to pak bylo ?Na nejake polotovarne ?Na nejlepsich motech...a ve 250 radsi Haradu uklidili do 500 stovek na nekonkurence schopnej 2 val Aprilia 500 aby nahodou nedelal nejake problemy jezdil na te 250 od Aprilie zatracene dobre

Pity
6. srpna • 14:13

Tak znova a pomalu: Stoner byl v roce 05 ve 250 kde jak dle vikipedie "ukázal naplno svůj talent. Byl jediným jezdcem startovního pole, který dokázal svádět vyrovnané souboje se „španělským zázračným dítětem“ Danielem Pedrosou. V sezoně si Stoner připsal 5 vítězství a s 254 mistrovskými body obsadil celkově druhé místo, právě za mladým Španělem. Nastal tak pravý čas pro přesun do královské kubatury MotoGP" tzn do MotoGP odcházel zaslouženě když byl skoro na špici ve 250, jediný kdo ho porazil byl Pedrosa kt. tam ve 250 dominoval :) Gabor naopak se dostal do 250 po milion letech stravenych ve 125 a šel do MotoGP kvůli maďarskému sponzorovi kt. sponzoruje teď scot, to je prostě fakt. Ad Ducati: letosni Ducati neni tak spatna jako byla Yamaha 2004. ANo, maš pravdu, Ducati 08 je ještě horší než ta Yamaha z roku 04. V roce 04 na té Yamaze dokázali zajet bednu tři borci ze 4. (Rossi, Melandri a Checa), druhá nej Yamaha skončila na 7. místě. Letos ducati dokáže opět vodit jen Stoner, ostatní Ducati daleko zaním, ani jeden z těch jiných jezdců neudělal podium pro Ducati zatím, jen Stoner, ani jeden z těch ostatních jezdců není zatím na 7. přícce. Nejlepší druhá ducati opět až na 13. místě v sedle s Haydnem. To je prostě fakt, takové jsou fakta, takže každý to jasně pochopí kdo znás dvou má pravdu :) Já tady neříkám že je Stoner lepší jezdec než Rossi, né, zastávám názor že Rossi je v současné době nej jezdec a vede zaslouženě ale říkám celou dobu že Stoner není průměrný jezdec a že patří mezi špičku ve třídě MotoGP a to ty neuznáváš a proto ti tady píšu ty fakta kt. říkaj že mám pravdu já :) To že si přečteš nějaké prohlášení kt. jezdec někdy řekne a hned usoudíš jaké je je smutné, mně to prohlášení leží u prdele hehe, důležité je, jak jezdí a jak se chová a myslím že on je ok. To že šel někdy nazpět do 125 mě vůbec nezajímá, zajímají mě výsledky v královské třídě a tam je Stoner třetím rokem mezi top 3 ! Takže prostě se nemáš už na co vymlouvat, vzdej to, uznej že je Stoner dobrej a budeš mít od všech nás klid :) Nechceš přece aby se ti tady kluci dál smáli :)

Lizzy F1
6. srpna • 13:53

Pity nevom co to placas:
Gabor 125 2007 mistr sveta
2008 3 v poharuCS byl nejdrive 250 2003 12
sel dolu do 125 2004 8
2005 5
pak zase 250 2006 2Pokud u Talmyho vynecham letosni ne uplne ok sezonu v 250 a je otazka proc, tak maji pdoobne vysledky.Porad to nemeni nic na tom, ze proti Valemu byl CS pri prestupu do MotoGP nikdo, tudiz tezko mohl myslet na tovarni stroj.

Lizzy F1
6. srpna • 13:43

R7: Ja reagoval na prohlaseni jak Vale padal v prvni sezone v 500. Kecy o tovarnim stroji jsou absolutne nedulezite, protoze tovarnu dostal proto, ze uz byl dvojnasobny mistr i vicemistr sveta. Proste si to vyjezdil. Je to stejne jako Hamilton, 10 let drel, aby sel hned do TOP staje.Co byl CS proti Valemu, kdyz prestupoval do MotoGP.Pity: Srovnavat Yamahu 2004 a letosni Ducnu je hodne hloupe, a hlavne to nejde, letosni Ducati neni tak spatna jako byla Yamaha 2004. To je proste fakt.hubas111: Taky bych rad videl prime srovnani, oba na Yamaze i na Ducati a hlavne bez elektroniky. Jsem presvedcen, ze by ho bez elektroniky Vale uplne zadupal. A to na zaklade toho co ukazuje telemetrie a historie a zkusenosti.To, ze Vale ma daleko lepsi cit pro motorku je proste fakt, a telemetrie to jen potvrzuje. Nejlepsi priklad je porad Lonska Laguna Seca, nebo letosni VC Spanelska. Vale dokaze pozdeji brzdit, vi co si muze dovolit, kde to muze zkusit a kde ne.Proste v tomhle je nedostizny, at se to nekomu libi nebo ne. Jediny, kdo s nim letos drzi krok je Jorge. Radost se divat na jejich souboje.

Pity
6. srpna • 13:31

Prostě všichni vidíme, že nějaký Lizzy si totálně vymýšlí a plácá nesmysly, viz věta že Stoner měl stejný postup do MotoGP jako Talma, těžko Talma vítězil a skončil jako druhý ve 250 před vstupem do MotoGP. Stoner - zasloužený mistr světa jako každý jiný v MGP :) né motorka ale jezdec vyhrál titul.

R7
6. srpna • 8:32

Co to tu zas melete?Jak muzete srovnavat prestup Stonera do Moto GP na LCR polotovarni Hondu na ktere si mimochodem vyjel hned v prvnim zavodu Pole v kvalifikaci a Rossiho prestup na plne tovarni Hondu ktera mela v sobe natestovane dily ktere oficialni tovarni Repsol ani v testech pred sezonou nevidel

hubas111
6. srpna • 8:25

No Rossiho bych na té Ducatce také rád viděl, co by předvedl. Jen tak pro zajímavost, ale to je asi jedna z těch věcí, kterou se nikdy nedozvíme Pravdou je, že spojení Ducati se Stonerem je naprosto jedinečné! Specifický stroj, specifický jízdní styl Stonera. Zajímavá kombinace to ano.Ve spojení s Ducati jsem především a hlavně zvědavej na Kalia. Ten kluk na tom satelitu nejezdí vůbec špatně! A pokud druhou sezónu podá ještě leší výsledky a Ducati udrží motku na úrovni, není vůbec vyloučeno, že se bude ucházet o místo druhého továrního jezdce třeba po Haydenovi, kterému by v té době vypršela smlouva.

Pity
6. srpna • 8:02

S tou silenou masinou skoncil tesne treti v sampionatu. Chtel bych videt CS.
S tou silenou mašinou co ma Stoner ted je v současné době na třetí pozici, chtěl bych vidět VR na Ducati jak by si vedl :)

Lizzy F1
6. srpna • 3:04

Chip: A skoncil druhy v celkovem poradi. Kdeze to byl ten Stoner, ta vetsi cisla si nepamatuji.

Chip
6. srpna • 2:03

Lizzy: Pises tady, ze Stoner padal u LCR Hondy na hubu porad, pritom takovy mistr jakym je Rossi na tom nebyl o nic lepe ve sve prvni sezone na Honde.

Lizzy F1
6. srpna • 0:04

Mikes7: Zase jen hloupe kecy. Vy totiz s kvasou ani nic jineho neumite.S tou silenou masinou skoncil tesne treti v sampionatu. Chtel bych videt CS.Mimochodem, CS ma stejnou sanci si vytvorit kolem sebe tym lidi, kteri budou stejne dobri jako Ti kolem Valeho.Nebo vlastne ne, Jeremy je jen jeden.

Ladin46
5. srpna • 18:45

Mikes7 - Rossi poloviční??? To nemyslíš vážně,dobrá tedy,neumí skoro nic,kdo je tedy podle tebe celej?A nepiš bludy o fanaticích,konkrétně,piš a nebo budeš jen plkat?

Crucio
5. srpna • 18:28

ano neco si vydupal a jak to dopadlo co?vedel co chce a vidis ze vysledky to melo

Bad
9. srpna • 22:11

Jasně,chápu tě,k tomuto se raděj nevyjadřuj,už tak si tady ze sebe udělal úplnýho paromelatistina

Lizzy F1
11. srpna • 2:01

bad: Pisu snad nekde, ze se citim jako hnup? Myslim, ze ne. Takze Ti opakuji, to ze nekomu fandim, neznamena, ze s nim musim ve vsem souhlasit. Opakuji to jeste JEDNOU jen pro tebe.pity: Tady to neni o snaseni a nesnaseni, ja respektuju Haydena, Robertse, Melandriho a spoustu dalsich. Stoner si podle mych meritek muj respekt neziskal.

Bad
11. srpna • 23:46

Lízy
...ani jsem nedoufal,že pochopíš třeba jen kousek..jen si potvrdil,co si zač :-(

opinel
12. srpna • 0:00

Bad
nech ho být,on na to nemá,ani nepochopil,co si po něm chtěl i přesto,že je to tak jednoduché,to už o něčem svědčí,ne?

opinel
12. srpna • 0:01

..nestojí za to,je to jen mlaskal a tlučhuba i tací jsou mezi námi žlutými

Doporučujeme

Články odjinud