Stoner měl na domácí trati potíže s trakcí

Hayden potřebuje zlepšit nastavení.

Australan Casey Stoner dnes slaví své čtyřiadvacáté narozeniny. Se svou tovární Ducati v barvách Marlboro zajel v prvním tréninku na domácí velkou cenu druhý nejrychlejší čas. Ve svém posledním kole se Valentinovi Rossimu přiblížil na 0,135 sekundy. Nicky Hayden se dlouho držel mezi nejlepšími deseti, ale nakonec skončil jedenáctý.

S druhým místem však Stoner spokojen nebyl. "Podmínky na trati nebyly dobré. Trápili jsme se s trakcí, což je obvykle silná stránka naší motorky," vysvětloval Australan. Společně s inženýry pak zkoušel několik různých variant nastavení. "Jedna z nich umožňovala lepší zadní přilnavost, ale zhoršilo se zatáčení, které bylo jinak docela dobré. Předek byl celkem konzistentní. Zítra musíme ještě zapracovat na zadní části."

Mistr světa z roku 2007 doufá, že se zlepší podmínky na trati. "Z počasí tu máme vždy obavy," připomíná Stoner. "Odpoledne spadlo pár kapek. Pravděpodobně jsem měl zrovna své nejlepší nastavení. Ale bylo to obtížné pro všechny."

Kapky deště nepomohly ani Haydenovi, kterému rovněž zabránily ve zlepšení času. "Určitě musíme zařídit, aby tu naše motorka pracovala lépe, zejména na hrbolech. Je třeba zvýšit přilnavost. doufejme, že zítra uděláme výrazný pokrok," přeje si Ameřičan.

Doporučujeme

Články odjinud