Stoner měl problémy s hlavním strojem, přesto byl rychlý

Stoner měl problémy s hlavním strojem, přesto byl rychlý

Casey Stoner byl navzdory potížím se svým prvním motocyklem dopoledne první, odpoledne druhý. Nicky Hayden zůstal na konci první desítky, ale jen s malou ztrátou na třetí místo.

Úspěšně vstoupil do svého posledního závodního víkendu v barvách stáje Ducati Marlboro Casey Stoner. V prvním tréninku na Velkou cenu Valencie byl ze všech nejrychlejší, v tom druhém ho překonal pouze nový mistr světa Jorge Lorenzo. Nicky Hayden byl dopoledne šestý, odpoledne ve vyrovnaném závodním poli desátý.

Stoner měl na jednom ze svých strojů problémy s vibracemi. "Pak jsme stroj vyměnili a začali zlepšovat nastavení, ale už jsme neměli tolik času, abychom se opravdu zlepšili. Potřeboval bych ještě jeden výjezd, abych byl spokojen, ale je to docela dobré," uvedl Australan. "Uvidíme, jaké bude zítra počasí, ale pokud zlepšíme situaci na mé hlavní motorce, budeme spokojeni."

Hayden se ráno zpočátku držel v popředí výsledkové tabulky, ale pak už se tolik nezlepšoval. "Musíme zjistit proč. Upřímně řečeno, pozice není dobrá, ale kromě prvních dvou nejsme tak daleko od sebe, uvidíme, jak se zítra dokážeme zlepšit," řekl Američan. "Tuto trať miluji. Miluji tento závod. Ještě zbývá dost času. Budeme nadále makat."

Doporučujeme

Články odjinud