Stoner: Rossiho potenciál zjistíme až bude v plné kondici

Stoner: Rossiho potenciál zjistíme až bude v plné kondici

Po úvodním testu v Sepangu bylo zřejmé, že motocykly Honda patří mezi nejrychlejší stroje na dráze. Jeden z nich patřil Casey Stonerovi a tento bývalý jezdec Ducati řekl pár slov k Rossimu výkonu.

Australan stroj Ducati velmi dobře zná, je totiž jediným závodníkem italského výrobce, který s jejich továrním prototypem vyhrál šampionát osmistovek a na své konto si v sedle Desmosedici připsal nejvíc vítězství.

Jízda s Ducati stála Australana spoustu sil, ale na rozdíl od druhých ji dokázal zkrotit tím nejlepším možným způsobem. V této chvíli je asi tím nejpovolanějším, kdo může ohodnotit výkon Valentina Rossiho, který s italským motocyklem absolvuje premiérovou sezonu a v testu skončil jedenáctý.

Nicméně podle Stonera je zatím moc brzo na nějaké závěry. Byl to první test a Rossi navíc není ve stoprocentní kondici. Paradoxně to není noha, kterou si nadvakrát zlomil v Mugellu a jenž by mu bránila v plnohodnotném testování, ale rameno.

Ke zranění ramene došlo loni v dubnu. Po úvodním závodu v Kataru Rossi trénoval na motokrosovém motocyklu, spadl a nešťastně si narazil rameno. Ze začátku to nevypadalo na vážný problém a v médiích se to ani tak neprezentovalo, ale problém to byl a jeho následky Rossi pociťuje dodnes.

Casey Stoner si něco podobného prožil před pěti lety, takže ví o čem je řeč a odhadnout v této chvíli Rossiho skutečný potenciál s GP11 je pro Australana hodně těžké. „Chápu, že je to s jeho ramenem špatné, protože podobnou operaci ramene jsem prodělal v roce 2006, před začátkem sezony.“

„Takže vím, jak velký to může být problém. Byla to stejná šlacha a ta Valentinova na tom byla ještě hůř než ta moje. Nicméně do doby než bude stoprocentně v pořádku, bude velmi těžké zjistit, jak si s motocyklem skutečně rozumí,“ uvedl Casey Stoner.

Doporučujeme

Články odjinud