Stoner se domácímu publiku odměnil nejrychlejším časem

Sedmý Hayden doufal, že bude výše, s nastavením je spokojen.

Casey Stoner nakonec na domácí trati o 0,05 sekundy vyhrál nad Valentinem Rossim bitvu o pole position. Oproti volným tréninkům se zlepšil i Nicky Hayden s druhou Ducati Marlboro a do Velké ceny Austrálie odstartuje ze sedmého místa.

Stoner neskrýval radost z prvního místa na startu. "Po celý víkend jsem tu měl skvělou podporu fanoušků a je pěkné je dnes takhle potěšit. Opravdová práce ale začne zítra," varuje Australan, který přiznal potíže s trakcí. "V této sezoně jsme tvrdě pracovali, abychom měli motorku, která dobře zatáčí. Zkoušeli jsme takové věci jako návrat k hliníkové kyvné vidlici. A teď se to vyplatilo."

Mistr světa z roku 2007 vyvsvětlil, že i když stále nemá perfektní nastavení, na Phillip Islandu si věřil natolik, že mohl v závěru přidat. "Teď se opravdu těším na zítřek. Pojedeme ve speciálních barvách a chci za to poděkovat našim sponzorům," prozradil Stoner.

Haydenovi, který je na této trati díky nejrychlejšímu kolu v loňském závodě držitelem rekordu okruhu, se na kvalifikaci podařilo vyladit motorku. "Mohl jsem pořádně zabrat, což mě potěšilo. V první polovině jsem byl pátý, ale skončil jsem sedmý jen dvě desetiny za první řadou. Z toho jsem zklamán, protože jsem doufal, že na této trati budeme nejlepším blíž," přiznal Američan. "Ale počítá se zítřek. Na závod se těším. Problém by mohl nastat, protože závod startuje ve čtyři odpoledne a cíl bude před pátou. To může výrazně ovlivnit výběr pneumatik a další věci."

Doporučujeme

Články odjinud