Stoner stále ještě není fit, ale dojel třetí

Hayden měl problémy s uvolněným řídítkem.

Slušný výsledek zaznamenali v Assenu oba jezdci stáje Ducati Marlboro. Casey Stoner, který se díky nemoci stále ještě necítí dobře, skončil třetí za oběma továrními yamahami a opět vystoupal na pódium. Nicky Hayden se po skvělém startu protlačil do první desítky. Většinu závodu bojoval o šesté místo, ale kvůli technickým potížím nakonec dojel osmý.

Stoner se prý celý týden cítil dobře, ale v pátek se opět jeho stav začal zhoršovat. "Vzal jsem si všechny možné přípravky a vitamíny, ale nic nezabíralo, takže to musíme pořádně vyšetřit. Takhle to dál nejde, stojí nás to body. Díkybohu jsem měl opět pod sebou fantastickou motorku a jsem za to týmu vděčný," děkoval Australan, který neopomněl pochválit také lékaře a fyzioterapeuta za jejich péči při této i minulé velké ceně. "Bohužel nemáme moc času dát se dohromady na závod v Laguna Seca, ale uvidíme."

Hayden se dokázal ze třináctého místa na startu posunout až na osmé v cíli. I on chválil svou motorku, která byla podle něj nejlepší za celou sezonu. "Musím moc poděkovat týmu. Pracovali velmi tvrdě. Měl jsem skvělý start a dokázal jsem vést druhou skupinu až do té doby, než mě někteří jezdci předjeli a já trochu ztratil rytmus. Udělal jsem malou chybu při brzdění na zadní rovince, byl široký a ztratil hodně času. Probojoval jsem se však zpátky," připomněl Američan. "Skvěle jsem se bavil, ale bohužel se mi uvolnilo levé řídítko. Proto mě pak hodně lidí předjelo. Vím, že letos pořád přicházím s nějakými výmluvami, ale uvolněné řídítko je v této rychlosti dost nebezpečné. Chlapi zjišťují, jak se to stalo."

I přes tyto problémy si "Kentucky Kid" skvěle zazávodil. "Vím, že jsme bojovali jen o páté či šesté místo, ale cítil jsem se, jako by se jelo o titul. Všichni v této skupině byli výborní. Elías udělal velkou chybu, ale všichni dnes vyjeli z tratě a všem se nám pak klepaly ruce. Bylo skvělé být součástí této bitvy," liboval si.

Ředitel projektu Ducati MotoGP Livio Suppo se omluvil Stonerovi za to, že se mu dosud nepodařilo pomoct. Také byl potěšen z Haydenova výkonu, který prokázal dobrý pokrok. Pochválil také Miku Kallia ze satelitního týmu Pramac Ducati, který však nakonec spadl. "Samozřejmě musíme poděkovat Filippu Preziosimu (technický ředitel - pozn. red.) a Vitto Guareschimu (testovací jezdec - pozn. red.) a všem lidem v továrně za jejich práci. Musíme nadále pokračovat ve zlepšování motorky a pomoct Caseymu překonat fyzické problémy, protože to je momentálně naše největší starost."

Doporučujeme

Články odjinud