Suzuki chce na sobotu v Brně rychle zapomenout

Suzuki chce na sobotu v Brně rychle zapomenout

Po velmi nadějných výsledcích z pátečních tréninků přišlo v sobotu pro Suzuki velké zklamání, Hopkins se zranil a musel ze závodního víkendu odstoupit, Bautista se kvalifikoval až jedenáctý.

Pohroma pro Suzuki přišla ve třetím tréninku, když upadl John Hopkins a zlomil si prsty na ruce. To pro něj znamenalo konec závodního víkendu. "Musím se celému týmu omluvit, že jsem dnes dopoledne udělal tak hloupou chybu," uvedl Američan. "Byl to malý pád při brzdění na mokru, a jak jsem klouzal, držel jsem ruku na zemi, abych se zpomalil, ale jakmile jsem dojel na štěrk, tak mi to zlomilo ruku nahoru."

"Zlomil jsem si tři prsty na pravé ruce. Ukazováček a prostředníček mají jen běžné fraktury, kvůli kterým bych asi nemusel z motorky dolů, ale ten třetí prst se oddělil v kloubu. Nejde o bolest, sílu nebo tak něco, jde jen o to, že prst nemůžu ohýbat a kosti by mohly protrhnout kůži, takže by bylo nemožné se na motorce udržet."

Hopkins je přesvědčený, že mohl dnes výrazně zrychlit. Ale nehodu považuje jen za malou překážku při svém návratu do role stálého jezdce MotoGP. V Brně zůstane až do konce závodního víkendu.

Bautista nehodu neměl, ale páteční rychlost nezopakoval. Jedenácté místo ho nepotěšilo. "S kvalifikací nejsem spokojený, protože jsme dnes nepodali nejlepší výkon, a zítra budeme muset startovat nedaleko konce roštu," konstatoval. "Moje rychlost nebyla špatná, když jsem následoval ostatní jezdce, a dokázal jsem se jich držet. Ale abych tohle mohl udělat zítra v závodě, musím dobře odstartovat a probojovat se dopředu. Nic víc říct nemůžu, protože prostě nejsem spokojený s tím, jak to dnes šlo."

Doporučujeme

Články odjinud