Suzuki představila finální verzi GSV-R 2011

Suzuki představila finální verzi GSV-R 2011

Dnes proběhla celosvětová premiéra nové barevné kombinace závodního prototypu GSV-R určeného pro sezonu 2011, posledního ročníku pro čtyřdobý japonský prototyp s objemem motoru 800ccm.

Jak můžeme vidět, motocykl Álvara Bautisti byl v dobrých rukou společnosti Troy Lee Designs a pro letošní sezonu doznal určitých změn, co se týče jeho barevné kombinace kapotáže, kde samozřejmě figuruje jejich hlavní sponzor společnost Rizla.

Nicméně poslední model osmistovky prošel v japonské továrně řadou změn, které na první pohled ani nejsou tak vidět. Pro Álvara Bautistu letos připravili technologicky nejvyspělejší model GSV-R, který v posledních čtyřech letech vyrobili. Během zimy hlavně zapracovali na výkonu a životnosti motoru, což bylo nezbytně nutné.

Technici Suzuki například zlepšili vlastnosti podvozku, když při jeho výrobě využili ty nejnovější trendy v rámci optimálního vyvážení tuhosti rámu, zadního ramene a přizpůsobení rozložení hmotnosti. Změn rovněž doznala elektronika, kde použili nejnovější programové vybavení ECU, které kdy bylo na stroji značky Suzuki nasazeno. Díky tomu by měl Álvaro Bautista získat mnohem lepší výkon v širším spektru podmínek, což byl kdysi problém.

Koncem týdne absolvuje Rizla Suzuki spolu s Álvarem Bautistou poslední test v Kataru, kde si změny k lepšímu ověří v praxi. Na okruhu v Dauhá jsou teploty pozdě večer o poznání nižší než tomu bylo v Malajsii, takže pro všechny v modrém skutečná zkouška. Navíc je v Kataru bude čekat jejich bývalý jezdec John Hopkins, jenž pro letošní ročník získal status náhradního jezdce za Álvara Bautistu.

- Fotogalerie -

Suzuki GSV-R 2011 - prezentace 03/2011

Doporučujeme

Články odjinud