Suzuki v roce 2011 pouze s Álvarem Bautistou

Suzuki v roce 2011 pouze s Álvarem Bautistou

Ve vší tichosti Suzuki potvrdla, že v mistrovství světa silničních motocyklů bude pokračovat pouze s jediným prototypem GSV-R a jezdcem Álvarem Bautistou, jenž sezonu 2010 ukončil na celkovém třináctém místě.

Dorna vedení Suzuki několikrát vyzvalo, aby se vyjádřili ohledně jejich plánů pro rok 2011, ale ze strany japonského výrobce se odpovědi nedostávalo. Ještě v Portugalsku řekl Carmelo Ezpeleta, že ještě počkají do Valencie a právě tam Suzuki mimo jiné potvrdila, že v roce 2011 nasadí do mistrovství jediný stroj.

V případě týmu Rizla Suzuki dokonce hrozil stejný scénář, jak tomu bylo v roce 2009 s Kawasaki, ale smlouvu se účastnit světového šampionátu mají s promotérem závodů podepsanou a tak následovalo stažení jednoho z dvojice motocyklových prototypů.

Japonci říkají, že se jich velice dotkla celosvětová hospodářská krize a bohužel takovéto rozhodnutí bylo nevyhnutelné, nicméně jen s jedním strojem teď mají možnost vložit veškerou energii do vývoje nového modelu pro sezonu 2011, kde jak věří se jim bude s talentovaným Álvarem Bautistou dařit.

„Tým Suzuki MotoGP pojede v příštím ročníku 2011 s jediným jezdcem Álvarem Bautistou,“ řekl šéf Suzuki Shinichi Sahara. „Álvaro k týmu přišel v roce 2010 a s motocyklem Suzuki Grand Prix GSV-R učinil dobrý progres, zlepšováním svých výsledků v průběhu uplynulé sezony.“

Doporučujeme

Články odjinud