Teď už nemusím nikomu nic dokazovat, říká Capirossi

Teď už nemusím nikomu nic dokazovat, říká Capirossi

Loni bylo Brno místem, kde Valentino Rossi oznámil velmi sledovaný přestupu k Ducati, letos chce na jihu Moravy prozradit své plány, ohledně další budoucnosti v motocyklovém šampionátu, Loris Capirossi.

Současnému jezdci Pramac Racingu se v poslední době nedaří. Poslední rok u Suzuki byl pro Capirossiho katastrofou, ale to ještě netušil, co bude následovat po přestupu na satelitní Ducati. V polovině sezony má dvacet šest bodů a je šestnáctým jezdcem šampionátu, což znamená předposlední.

Taková situace osmatřicetiletému Capirossimu nedělá radost, protože pamatuje doby, kdy se závoděním bavil a měl na své straně výsledky. V motocyklovém šampionátu začínal v roce 1990 a do dnešního dne startoval v celkem tři sta dvaadvaceti závodech Grand Prix. Vyhrál tři tituly v nižších třídách a nejlepšího výsledku v královské kubatuře dosáhl v roce 2006, když s tovární Ducati obsadil celkové třetí místo.

Nicméně od roku 2008 nezískal jediné vítězství v závodu a v posledních třech letech ani umístění na stupních vítězů. Capirossi proto zvažuje, co dál a výsledek chce oznámit během závodního víkendu v České republice.

Jedno je jisté už nyní, přestup k superbikům Capirossi rozhodně neplánuje. „Mým snem je pokračovat v MotoGP nebo možná skončit úplně, nevím,“ řekl pro Motorcycle News. „Až přijedu do Brna, řeknu v této věci víc, protože motorka teď bohužel není dostatečně konkurenceschopná a hodně s tím zápolíme.“

Pro Capirossiho teď nadešel čas, kdy zvažuje svou budoucnost závodního jezdce mistrovství světa. „Po dvaadvaceti sezonách s mnoha vítězstvími a umístěními na stupních vítězů už nemusím nikomu dokazovat svůj potenciál. Chci jen kvalitní motorku a mít znovu radost ze závodění,“ řekl Capirossi.

Doporučujeme

Články odjinud