Test v Katalánsku absolvovali i jezdci Moto2

Test v Katalánsku absolvovali i jezdci Moto2

Po závodnících královské kubatury se na test na katalánský okruh Montmeló vydali i závodníci prostřední třídy. Jejich test proběhl dnes.

Někteří jezdci Moto2 se dnes zúčastnili testů v Montmeló, kde se v neděli jela velká cena. Jezdci tak měli příležitost vyzkoušet si nové pneumatiky Dunlop. Nové pneumatiky jsou evolucí těch současných. První dojmy jezdců z těchto pneumatik jsou pozitivní.

Hafizh Syahrin byl jedním z prvních, kdo se vydal na trať s novými pneumatikami. Jezdec z Malajsie s nimi dokázal vylepšit svůj čas na kolo zhruba o dvě desetiny a navíc těžil z toho, že se pneumatiky méně opotřebovávají.

Některé týmy se věnovaly testování nového zavěšení. Ricky Cardus a Marcel Schrötter z Tech 3 zkoušeli zcela nové zavěšení od firmy Kayaba. A novinky dodaly i jiné firmy. Öhlins přivezl nový materiál pro tým Athinà Forward Racing a firma WP zase přichystala vylepšení pro tým QMMF.

Kromě testování nových prvků se závodníci zaměřili i na vylepšování nastavení svých motocyklů. Testovací program trochu narušil déšť, který na okruh dorazil kolem poledne. Netrval dlouho, takže se jezdci ještě mohli vrátit odpoledne na trať. V závěru dne opět spadlo několik dešťových kapek. A navíc těsně před koncem testu upadl Sam Lowes. Jezdec je naštěstí v pořádku.

Kromě Katalánska se dnes testovalo i v Aragonsku. Na aragonský okruh se se svými jezdci vydal například tým Marc VDS. V Aragonsku také nebylo úplně nejlepší počasí, protože tam bylo poměrně větrno.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud