Test zkušebních týmů uzavřel nejlepším časem Pirro

Test zkušebních týmů uzavřel nejlepším časem Pirro

Dneškem skončil test určený pro zkušební týmy a nováčky. Nejlepší čas třetího dne zaznamenal Michele Pirro na Ducati. Oficiální časomíra u tohoto testu není k dispozici, takže časy jsou pouze z časomíry na okruhu.

Od neděle 5. února do úterý 7. února probíhal v Malajsii test určený pro zkušební týmy a nováčky. Včerejšek byl výrazně ovlivněn deštěm a v neděli také zapršelo. Dnes už bylo po celý den sucho, nicméně vzhledem k včerejšímu výraznému zdržení kvůli dešti se nestihlo všechno potřebné otestovat.

Nejrychlejším jezdcem dnešního dne se stal testovací jezdec Ducati – Michele Pirro, který zajel kolo za 1:59,803. Ital se dnes soustředil především na testování nových aerodynamických balíčků. Stejně tak se aerodynamice věnovali i jezdci dalších značek.

U Yamahy se dnes ke Crutchlowovi přidal další testovací jezdec – Katsuyuki Nakasuga. Oba zmínění dnes testovali novou přední kapotáž, kterou jsme již mohli vidět při testu ve Valencii na konci loňského roku. Crutchlow dnes zaznamenal maximální rychlost 335 km/h, což je zlepšení o 8 km/h v porovnání s loňským testem v Sepangu. Z boxů oba testovací jezdce pozoroval Fabio Quartararo, kterého dlouhodobě trápí právě nízká maximální rychlost jeho Yamahy.

Jediný letošní nováček Augusto Fernandez dnes zajel čas 2:00,482, což stačilo na čtvrté místo. Od pátku 10. února 2023 se Augusto Fernandez opět vrátí na trať – tentokrát už ovšem bude jezdit společně se všemi ostatními jezdci, kteří se účastní letošního šampionátu MotoGP.

Zdroj: motogp.com, foto: Lukasz Swiderek

Doporučujeme

Články odjinud