Testovací tým Ducati strávil v Jerezu tři dny

Testovací tým Ducati strávil v Jerezu tři dny

Na jihošpanělském okruhu tento týden intenzivně pracovali také členové testovací skupiny italské Ducati. V Jerezu připravovali techniku pro tovární jezdce, ale zároveň umožnili testovat svým satelitním týmům.

Testovací jezdec Ducati Franco Battaini byl na dráze od pondělí do středy. V úterý se k němu připojil Karel Abraham z týmu Cardion AB Motoracing a ve středu zástupce Pramac Racingu Héctor Barberá. Pro oba jezdce jistě vítaná zkušenost, protože každý kilometr v sedle motocyklu je důležitý v rámci jejich předsezonní přípravy.

Technici Ducati testovali s Battainim nastavení a elektroniku. Díky příznivým podmínkám si do Boloně odvážejí cenná data, která nyní budou analyzovat a na jejich základě provedou změny na motocyklech, které už příští týden vyjedou na dráhu v Malajsii.

„Byli jsme rádi, protože jsme měli tři dny velmi dobrého počasí, což nám umožnilo odvést kus práce,“ komentoval test na jihu Španělska Filippo Preziosi. „S Francem jsme pokračovali v plánovaném zkušebním programu testovacího týmu pro zimní přípravu, pracovali na určitých aspektech elektroniky a v tom budeme následně pokračovat s oběma továrními jezdci v Sepangu.“

„Myslím, že jsme přišli na pár zajímavých věcí, které si brzy ověříme s Valem a Nickym v Malajsii, kde budeme zároveň pracovat na nastavení motocyklů,“ pokračoval Ital a závěrem dodal: „Protože jsme měli dráhu v Jerezu k dispozici, nabídli jsme možnost pracovat na příslušných nastaveních také  jezdcům našich satelitních týmů.“

Doporučujeme

Články odjinud