Testy slabších kubatur v Jerezu - uspěli Lüthi a Miller

Testy slabších kubatur v Jerezu - uspěli Lüthi a Miller

Tento týden testovali nejen jezdci MotoGP, ale i někteří jezdci slabších kubatur. V Moto3 byl dnes nejrychlejší Jack Miller a v Moto2 Thomas Lüthi.

Jack Miller po přechodu do týmu Red Bull KTM Ajo hned zajel nejrychlejší čas prvního testovacího dne v Jerezu a dnes ve svém rychlém tempu pokračoval – opět byl nejrychlejším závodníkem Moto3.

Do týmu Ajo přibyli kromě Millera ještě další dva členové – vrátil se Danny Kent a svou první sezónu v tomto týmu absolvuje náš Karel Hanika. Hanika při svém prvním testovacím dni obsadil druhou pozici. Za ním následovali Niklas Ajo a Philipp Oettl. Navrátilec v týmu Ajo – Danny Kent – dokončil první den testů na páté příčce.

Ve druhém dni testů Moto3 se Danny Kent dostal na druhou pozici a Karel Hanika skončil třetí.

Debut v prostřední kubatuře má za sebou nový šampion třídy Moto3 – Maverick Viňales. První svezení se strojem Moto2 si užil i Viňalesův nový týmový kolega Luis Salom. I Jonas Folger je v Moto2 nováčkem. Folgerův začátek ve vyšší třídě byl však komplikovaný – postihly jej technické problémy.

Na nejvyšší příčce výsledkové listiny třídy Moto2 se po oba dva dny udržel Thomas Lüthi, přičemž včera za sebou nechal Jordiho Torrese a Miku Kallia. Dnes se těsně za Lüthiho posunul Esteve Rabat.

Dnešním dnem testovací program slabších kubatur skončil.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud